Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Βγενόπουλος κατά πάντων..


Οργισμένος με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΥΠΑ για τις άγονες γραμμές ο ισχυρός άνδρας της MIG προέβη σήμερα το μεσημέρι σε κατά πάντων επίθεση βάζοντας στο στόχαστρό του τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, για τον οποίο αξίωσε εμμέσως πλην σαφώς την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση!
Επιθετικός σε ορισμένα δε σημεία του λόγου του έντονα ειρωνικός, ο επιχειρηματίας προσήψε στον Νίκο Σηφουνάκη «σκανδαλώδη ανεπάρκεια» στον τομέα των Μεταφορών και καταλόγισε «παράβαση καθήκοντος» στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις άγονες γραμμές. «Κάποιοι αποφάσισαν να ξοδέψουν 2,2 εκατομμύρια ευρώ ή 800 εκατομμύρια δραχμές, ενώ η προσφορά της Olympic Air, ήταν μηδενική» είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι «παρά τις τρομερές παρατυπίες της διαδικασίας" δεν έχει σκοπό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη»...
Και κατέληξε: «Οι άγονες γραμμές θα εξυπηρετούνται με παλιά, ρυπογόνα αεροπλάνα. Η απόφαση αυτή φέρνει την Ελλάδα πίσω, δεν είναι η Ελλάδα του 2009. Τα δικά μας όρια έχουν εξαντληθεί».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, (η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι) ο ισχυρός άνδρας της MIG και της Olympic Air διευκρίνισε ότι η κριτική του δεν αφορά στον πολιτικό προϊστάμενο του κ. Σηφουνάκη στο Υπουργείο Υποδομών (Δημήτρη Ρέππα) αλλά τον ίδιο τον υφυπουργό προσωπικά. "Θα περίμενε κανείς ως τομεάρχης Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ θα είχε εμπειρία στα ζήτημα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του" είπε ο κ. Βγενόπουλος που χαρακτήρισε «ανέτοιμο το επιτελείο της κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής για τις μεταφορές».
Ο κ. Βγενόπουλος κορύφωσε την επίθεσή του χρησιμοποιώντας πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σηφουνάκη με τις οποίες ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «η μειοψηφική συμμετοχή στην Olympic δεν έχει νόημα εάν το κράτος δεν έχει λόγο στο management). O κ. Βγενόπουλος εκτίμησε ότι με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Σηφουνάκης καταργεί τον πρωθυπουργό (σσ: ο οποίος είχε ταχθεί θετικά υπέρ μιας μειοψηφικής συμμετοχής του Δημοσίου στην Olympic Air) και κατέληξε διερωτώμενος: «Πως κυβερνιέται άραγε ο τόπος;"
Όπως το συνηθίζει στις τελευταίες του παρεμβάσεις, ο κ. Βγενόπουλος προέβη και σε γενικότερα πολιτικοοικονομικά σχόλια: Χαρακτήρισε "εθνική ντροπή" την υπόθεση των ψευδών στατιστικών στοιχείων (τα greek statistics είναι όρος ισοδύναμος της κομπίνας είπε μέσες - άκρες) και προσέθεσε ότι η Ελλάδα έγινε περίγελος της Ευρώπης με την υπόθεση αυτή, η οποία ισοδυναμεί "με δέκα χιλιάδες Βατοπέδια και πενήντα χιλιάδες Siemens".
Από τα πυρά Βγενόπουλου δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης για την επιλογή του να μην αγοράσει πέρυσι κοινές μετοχές των τραπεζών. Εάν το είχε πράξει το Δημόσιο θα είχε όφελος 2,6 δις ευρώ. «Αισθάνομαι αγανάκτηση» είπε ο κ.Βγενόπουλος.
Ο πρόεδρος της Olympic Air άσκησε δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, τονίζοντας ότι μετά από πέντε χρόνια που ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών «λογικά κάποιος θα ανέμενε ότι θα είχε μελετήσει τις αερομεταφορές και ότι όταν αναλάμβανε υπουργός θα είχε κάτι να πει, κάτι να εφαρμόσει».
Υποστήριξε ότι η ανάθεση έργου θα έπρεπε να είχε γίνει με ποιοτικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να δίνονται επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρείες.
Πηγή:Έθνος
SofosCrete: Θα δείτε πως αυτός κατά βάθος την πολιτική έχει στο μυαλό του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails