Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά στην Ελλάδα


Θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης πέφτουν αρκετά παιδιά κάθε χρόνο στη χώρα μας, συνήθως από τους ίδιους τους γονείς τους που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών αλλά ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός Χαμόγελο του Παιδιού και τα οποία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών.
Τον τελευταίο χρόνο*, κατά το διάστημα από 1/1/09 έως και 31/ 10 /09, στην Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, καταγράφηκαν συνολικά 1042 καταγγελίες εκ των οποίων οι 506 αφορούσαν σε σοβαρά περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών αυτών, υπέστησαν κακοποίηση σε εξαιρετικά μικρή ηλικία, ακόμα και της πιο τρυφερής βρεφικής. Το 34% των τηλεφωνικών καταγγελιών αφορούν στην κακοποίηση παιδιών έως 6 ετών ενώ σε ποσοστό 32% τα παιδιά κακοποιήθηκαν σε ηλικία από 7 έως 12 ετών.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι εκτός από την σωματική κακοποίηση και την παραμέληση που είναι οι πιο συχνές μορφές κακοποίησης που καταγγέλθηκαν, σε ποσοστό 24% και 22% οι κλήσεις αφορούσαν περιπτώσεις βιασμών και εξώθησης στην πορνεία.
Αναφορικά με την σχέση μεταξύ θύματος και θύτη στο σύνολο των 506 σοβαρότερων καταγγελιών προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η κακοποίηση γίνεται με τη... σύμφωνη γνώμη και των δύο γονέων.
Πηγή:Έθνος

2 σχόλια:

 1. Ωραίες η στατιστικές ωραία και να έχεις ένα τηλέφωνο να γράφει... να συμπληρώσω το 100% κακοποιείτε ψυχικά από την τηλεόραση και το " Ελληνικό " κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕν ενδιαφερομαστε βολεμενοι στο σπιτι μας
  ΠΡΕΠΕΙ, να βοηθησουμε, οτι παρατηρουμε να το καταγγελουμε μη φοβομαστε ελεος παιδια ειναι.
  Το κρατος ομως τι υποδομες χει????που απευθυνοντε οι καταγγελιες??μετα υπαρχει φροντιδα, ακουσα πως το χαμογελο του παιδιου απερριψε 1000 αιτησεις, δεν πρεπει ,να δωθουν σπιτια [τοσα αδεια υπαρχουν ], να εγκατασταθουν νεα τμηματα?? εθελοντες υπαρχουν μα πουνα εργαστουν εξω???κι η εκκλησια τα ακινητα που χει λεω μηπως ...να εδινε ενα χρι βοηθειας.
  Οπως ναχει μη κρυβεται τα κτηνη που κακοποιουν παιδια, οταν ειναι γονεις δε σημαινει βεβαια πως εχουν δικαιωμαστο παιδι αν φεροντε ...αρρωστημενα.
  Ποτε θα γινει νομος, να περνουν την επιμελεια απο αυτους....τοσα υγιη ζευγαρια θα τα μεγαλωσουν σωστα κατι να γινει κριμα που ζουμε Μεσαιωνα???
  ολοι να βοηθησουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails