Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Καταργείται η θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό


Ο αριθμός των κληρωτών που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικο θα βαίνει διαρκώς μειούμενος, ώστε σε δύο χρόνια να καταργηθεί η θητεία στους δύο αυτούς κλάδους. Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε σειρά αλλαγών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες στράτευσης και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική εξέλιξη όσων υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ευαγγελος Βενιζέλος τα μέτρα που επέξργάστηκε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη προβλέπουν :
Απο εδω και στο εξής, θα επιλέγονται για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στρατεύσιμοι με προσόντα που αντιστοιχούν σε ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τους δύο αυτούς κλάδους. (π.χ γιατροί, χημικοί, μετεωρολόγοι και οδηγοί για την Πολεμική Αεροπορία και όσοι ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή εκπαιδεύονται για αυτά στο Πολεμικό Ναυτικό).
Η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία διατηρείται προς το παρόν στη σημερινή της διάρκεια, όσοι όμως υπηρετούν σε περιοχές αντίστοιχες με τις περιοχές στις οποίες υφίστανται μονάδες προκάλυψης του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν εννιάμηνη θητεία, όπως και στο Στρατό Ξηράς.
Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, η επιλογή των κατατασσομένων και η τοποθέτησή τους σε όπλα, σώματα και ειδικότητες, θα γίνεται με βάση τα προσόντα τους, τυπικά αλλά όπου αυτό είναι εμφανές και ουσιαστικά.
Αυτό αφορά πρωτίστως τους κατόχους τίτλων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, και κατ’εξοχήν τους κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων αλλά και όλους τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι θα τοποθετούνται με βάση το επιστημονικό τους αντικείμενο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης θα καλύπτουν αντίστοιχες ανάγκες των μονάδων
Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία των υπηρετούντων σήμερα στον Στρατό Ξηράς, το 2.7% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, το 10% πτυχιούχοι ΑΕΙ και το 4.6% απόφοιτοι ΤΕΙ. Για παράδειγμα, υπηρετούν 522 πτυχιούχοι διαφόρων τμημάτων ΑΕΙ που έχουν ως αντικείμενο την πληροφορική, 290 νομικοί, κ.ο.κ.
Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε κάθε νέος που κατατάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις να καταγράφεται από τον ΟΑΕΔ και να αποκτά ατομική μερίδα με τη φροντίδα των στρατολογικών γραφείων των κέντρων κατάταξης.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4544855

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails