Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Κρήτη: Συνέλαβαν τέσσερις για παιδική πορνογραφία


Προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κρήτης από τις αποκαλύψεις για τα συνεχή περιστατικά παιδικής πορνογραφίας. Μετά από την άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους άνδρες της αστυνομίας συνελήφθη ένας 30χρονος στο Ηράκλειο, ενώ προσήχθησαν τρεις ακόμη στα Χανιά με την κατηγορία της χρήσης και κατοχής σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο κατηγορούμενος ο οποίος ζει σε προάστιο της πόλης συνελήφθη στο σπίτι του, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, ενώ κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του.
Από την πλευρά του ο Ηρακλειώτης δηλώνει αθώος, λέγοντας πως μπήκε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα με το πορνογραφικό υλικό και τις σκληρές σκηνές με παιδιά εν αγνοία του. Δηλώνει παράλληλα ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησε. Τώρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κατά πόσο μπορεί να μπει κάποιος σε μια τέτοια ιστοσελίδα κατά λάθος, είναι ένα ζήτημα. Πάντως ο ίδιος στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα δήλωσε ότι ποτέ δεν κατείχε πορνογραφικό υλικό, ούτε χρησιμοποίησε ποτέ ξανά το συγκεκριμένο υλικό, ούτε το διακίνησε σε άλλους χρήστες. Ο 30χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να εξεταστούν λεπτομερέστερα τα στοιχεία της δικογραφίας.
Στα Χανιά
Την ίδια ώρα στα Χανιά οι αστυνομικοί προχωρούσαν στην προσαγωγή τριών ακόμη ατόμων με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των Χανιωτών που έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί σε λίγες μόλις μέρες σε 5. Πρόκειται για τρία άτομα, για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε κύκλωμα διακίνησης σκληρού πορνογραφικού υλικού. Οι υπολογιστές τους έχουν ήδη κατασχεθεί, αφού εντοπίστηκαν ίχνη ακατάλληλου υλικού με παιδιά, ενώ ανάλογα με τα στοιχεία θα σχηματιστεί και η δικογραφία.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποδεικνύεται πως έχει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχει κάθε υπολογιστή και να παρεμβαίνει άμεσα όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία με την πάταξη αυτού του είδους των φαινομένων.
Πηγή:Τόλμη

1 σχόλιο:

  1. Aίσχος!
    αν είναι αλήθεια τελικά, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την φρίκη που νοιώθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails