Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Στο Ηράκλειο η Ντόρα το Σαββατοκύριακο, ο Σαμαράς την Τετάρτη


Του Γιάννη Ζωράκη
Το «κλίμα του ντέρμπι» στην Νέα Δημοκρατία ενισχύθηκε από προχθές μετά την απόφαση Αβραμόπουλου να προσχωρήσει στην πλευρά Σαμαρά.
Η προσχώρηση Αβραμόπουλου στο περιβάλλον Σαμαρά, φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά και την Κρήτη, όπου πλέον γίνεται αντιληπτό πως η άνετη επικράτηση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Οι παραδοσιακοί υποστηρικτές μάλιστα του Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο, ανάμεσα στους οποίους οι Γιώργος Παπαδάκης (το όνομα του βρίσκεται μεταξύ των 50 που στηρίζουν την υποψηφιότητα Σαμαρά), Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Μπαμιεδάκης, μπορούν πλέον με μεγαλύτερη άνεση να διεκδικούν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους με πολιτικούς όρους, δημιουργώντας άλλους συσχετισμούς στο νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τοπικό στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, ωστόσο διάχυτη είναι η αισιοδοξία πως “τα πάντα πλέον είναι ανοιχτά και το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει”.
Έντονη κινητικότητα υπάρχει επίσης και στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπου σχεδιάζονται νέες κινήσεις στρατηγικής. Σύσκεψη μάλιστα είχαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να εξεταστούν οι όροι κάτω από τους οποίους, επίσημα πια οι βουλευτές μπορούν να στηρίξουν τον αγώνα της Κρητικιάς πολιτικού.
Από μεθαύριο, το πολιτικό ενδιαφέρον της διαμάχης στρέφεται στην Κρήτη, αφού περιοδεία το Σαββατοκύριακο πραγματοποιεί στο νησί η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επισκεφθεί την Κρήτη και ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επενδύει αρκετά στην επίσκεψη της στην Κρήτη, όπου διατηρεί τον “σκληρό πυρήνα” των ψηφοφόρων της. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους για την οργάνωση επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, η περιοδεία στο νησί θα πρέπει να αποτελέσει μια καθαρή “επίδειξη ισχύος” της πολιτικού, ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται ο πήχης αναφορικά με την ομιλία της κ. Μπακογιάννη στο Λίντο το Σάββατο.
Aπό την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί το Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ωστόσο το πρόγραμμα του ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στην Κρήτη εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η ομιλία του υποψήφιου προέδρου να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, αφού ήδη έχει αποκλειστεί η πιθανότητα ομιλίας στο Λίντο.
Ο λόγος για τον οποίο το Ρέθυμνο εντάσσεται μέσα στον προγραμματισμό, είναι γιατί υπάρχει έντονη η πεποίθηση πως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να συσπειρώσει μεγάλες δυνάμεις στο νομό. Αιτιολογία για την δυναμική του Αντώνη Σαμαρά στο Ρέθυμνο, είναι η στήριξη του από τον Κώστα Σχοινά, η οποία αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, είναι βέβαιο πως υπάρχει. Η στήριξη μάλιστα του Ρεθεμνιώτη πολιτικού, είναι αυτή στην οποία προσβλέπουν οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως στο Ρέθυμνο είναι εφικτό ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά προτιμούν να κρατούν χαμηλούς τόνους, επιμένοντας ωστόσο στο γεγονός πως η υποψηφιότητα Σαμαρά είναι μια καθαρή υποψηφιότητα που κατατίθεται με απόλυτα πολιτικούς όρους.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails