Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Παραλίγο συμπλοκή των δικηγόρων στη δίκη των Ζωνιανών!


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Επικίνδυνα ανέβηκαν οι τόνοι χθες στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των Ζωνιανών. Η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κόντεψε να τινάξει την ακροαματική διαδικασία στον αέρα αφού μέχρι και με μηνύσεις απείλησαν.
Πρωταγωνιστές του «θερμού» επεισοδίου που άφησε άφωνους όλους όσοι βρέθηκαν χθες στο ακροατήριο, ήταν οι δικηγόροι Διονύσης Βέρρας και Αλέξης Κούγιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν κατά την εξέταση μιας μάρτυρος, ο κ. Κούγιας φέρεται να κατονόμασε ως φυσικούς αυτουργούς της φονικής ενέδρας σε βάρος των αστυνομικών, δύο Ζωνιανούς που αντιμετωπίζουν ωστόσο άλλες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν ο πελάτης του που είναι αθώος να κατηγορείται για τη δολοφονική απόπειρα κατά των 49 αστυνομικών και να μην κατηγορούνται άλλοι, όπως οι δύο τους οποίους και κατονόμασε.
Η αναφορά των δύο ονομάτων πυροδότησε την έντονη αντίδραση του κ. Βέρρα, ο οποίος ύψωσε τους τόνους, επικρίνοντας την στάση του συναδέλφου του, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται σε ονόματα από την στιγμή που οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους δεν ήταν παρόντες.
Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο καθώς όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στην «Π», ο Διονύσης Βέρρας αποκάλεσε τον Αλέξη Κούγια «προβοκάτορα», «ανέντιμο» και «καραγκιόζη».
Στο σημείο αυτό η κατάσταση εντός της αίθουσας εκτροχιάστηκε τόσο που το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Όταν πια συνεχίστηκε η συνεδρίαση, ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον πρόεδρο να καταγραφούν στα πρακτικά οι υβριστικές εκφράσεις που εξαπέλυσε προς το πρόσωπο του ο συνάδελφος του προκειμένου να του υποβάλει μήνυση.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ωστόσο προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» ζητώντας από τους δύο δικηγόρους να δώσουν τα χέρια και να λήξει φιλικά το συμβάν.
Οι δύο γνωστοί νομικοί υποχρεώθηκαν να δώσουν τα χέρια σε ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο του προέδρου, όμως το καλό κλίμα δεν διατηρήθηκε για πολύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκε νέα ένταση καθώς ο Αλέξης Κούγιας φέρεται να κατηγόρησε τον συνάδελφο του για αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να αναλάβει τον πελάτη του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, υποσχόμενος καλύτερη ποινική μεταχείριση σε σχέση με τα ισόβια που θα του επιβληθούν πρωτόδικα.
Η μομφή αυτή επίσης προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βέρρα, ο οποίος στην παρούσα δίκη έχει αναλάβει την υπεράσπιση των περισσοτέρων κατηγορουμένων και ως εκ τούτου, όπως ειπώθηκε, δεν έχει ανάγκη από έναν ακόμα πελάτη, πολύ περισσότερο δε όταν ο τρόπος προσέγγισης του είναι αντιδεοντολογικός.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails