Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Μετά την αύξηση στα τέλη αυξάνονται τώρα και τα ασφάλιστρα στα Ι.Χ.!


Μήπως ήρθε η ώρα να καταργήσουμε το αμάξι; Έτσι και αλλιώς δεν θα έχουμε να το πληρώνουμε!
Με αύξηση κατά 10% αναπροσαρμόζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτων τις τιμές στα ασφάλιστρα για το 2010.
Η κρίση στην αγορά απομακρύνει τις εταιρείες από τα φθηνά συμβόλαια. Από την πλευρά τους προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ., που στρέφονται σε οχήματα μεσαίου και μικρού κυβισμού.
Η κρίση στην αγορά απομακρύνει τις εταιρείες από τα φθηνά συμβόλαια. Από την πλευρά τους προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ., που στρέφονται σε οχήματα μεσαίου και μικρού κυβισμού.
Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010 ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων και οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να τα προμηθευτούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009. Αυξημένα κατά -τουλάχιστον- 10% θα είναι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων το 2010, καθώς οι εταιρείες του κλάδου αποσύρουν τα χαμηλά συμβόλαια τα οποία έχουν οδηγήσει πολλές ασφαλιστικές σε λουκέτο.
Ωστόσο, οι καταναλωτές εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης δεν διστάζουν να αλλάζουν ασφαλιστική εταιρεία για να γλιτώσουν έστω και μερικά .
Οι ενδεικτικές τιμές ετήσιων ασφαλίστρων με τις υποχρεωτικές καλύψεις κυμαίνονται:
στα 400 για Ι.Χ. ως 1.300 κ.εκ., στα 500 για Ι.Χ. ως 1.600 κ.εκ., στα 550 για Ι.Χ. ως 2.000 κ.εκ. & στα 600 για Ι.Χ. ως 3.000 κ.εκ..
Η αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων αυτοκινήτου είναι σύμφωνη και με την κοινοτική οδηγία, βάσει της οποίας αυξάνονται σταδιακά τα όρια αποζημίωσης από 500.000 στο 1 εκατομμύριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Διχασμένοι παρουσιάζονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για το αυξημένο κόστος χρήσης των οχημάτων τους.
Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων διαπιστώνουν πως οι καταναλωτές απομακρύνονται από τα οχήματα με μεγάλους κινητήρες.
Τα πρώτα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας για το 2010 έχουν ήδη αποσταλεί και οι κάτοχοι Ι.Χ.Α. θα πρέπει να τα προμηθευτούν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Όσοι δεν λάβουν το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας για το 2010 θα πρέπει να προμηθευτούν το σήμα από τις Δ.Ο.Υ. με την επίδειξη της αδείας κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails