Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζει Μπακογιάννη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος


Υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών για τη προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε, με κοινή τους εμφάνιση, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος, η τοποθέτησή του έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν είναι ζήτημα προσώπων.
Στις δηλώσεις του, ο Α. Σπηλιωτόπουλος διερωτήθηκε: "Θέλουμε ένα κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας που θα περιορίζει τη δύναμή μας ή ένα κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό που θα κάνει εφαρμόσιμη την πρόταση εξουσίας;" ενώ τόνισε ότι "δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία".
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε πως η ΝΔ έχει ανάγκη από νέες ιδέες και προτάσεις για να ξαναβρεί το βηματισμό της και ξεκαθάρισε πως η πολιτική πρόταση της κ. Μπακογιάννη πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει και ο ίδιος.
Η κ. Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως πολλές από τις δικές του θέσεις έχουν συμπεριληφθεί στο μανιφέστο που κατέθεσε η κ. Μπακογιάννη την Παρασκευή.
Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το "οξυγόνο" της ΝΔ είναι η ανανέωση και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός, ότι οι πολιτικές της προτάσεις βρίσκουν απήχηση σε πολιτικούς της νέας γενιάς, όπως είπε. "Η Νέα Δημοκρατία είναι σε ένα στραυροδρόμι" είπε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε ότι "τις επόμενες ημέρες θα κληθούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις".
Η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ, διερωτήθηκε με τη σειρά της, "θέλουμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα που θα αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα;" και απάντησε τονίζοντας ότι "στις 29 του μήνα θα αποφασίσουμε εάν η Νέα Δημοκρατία θα είναι κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας".
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails