Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Ποινή φυλάκισης σε δήμαρχο για υπεξαίρεση χρημάτων


Σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας, για υπεξαίρεση χρημάτων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μαζί με έναν ειδικό συνεργάτη του, ιδιοποιήθηκαν παράνομα το διάστημα από τον Ιούνιο 2004 έως τον Ιούλιο 2006 το χρηματικό ποσό των 57.600 ευρώ από το ταμείο του Δήμου.
Επρόκειτο για χρήματα που κατέβαλαν το διάστημα αυτό δημότες του για την άντληση λυμάτων από τους βόθρους των σπιτιών τους. Την άντληση είχε αναλάβει ο οδηγός δημοτικού βυτιοφόρου που αγοράστηκε γι\' αυτόν τον σκοπό. Ο οδηγός εισέπραττε για κάθε «επίσκεψη» το ποσό των 20 ευρώ, το οποίο ανέγραφε σε μπλοκ αποδείξεων χωρίς να παραδίδει την απόδειξη, ενώ στην συνέχεια έδινε τα χρήματα στους κατηγορούμενους.
Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην ποινή που επέβαλε στον τέως δήμαρχο Ελευθέριο Βαλαβάνη, αλλά αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Μαζί του καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, με αναστολή και ένας πρώην συνεργάτης του, ειδικός σύμβουλος του δήμου.
Πηγή:madata.gr

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails