Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο στο πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο.


Πρόκειται για μια οργάνωση που δραστηριοποιείται εδώ και ένα χρόνο περίπου και σκοπό έχει την διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις της περυσινής χρονιάς που έγιναν σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ρεθύμνου η φετινή πρώτη για την ακαδημαϊκή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει σε συνεργασία με τον νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου και θα δοθούν οι φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ήδη η συγκεκριμένη εθελοντική φοιτητική οργάνωση έχει καταφέρει να προσελκύσει 130 εθελοντές αιμοδότες. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες τα μέλη της οργάνωσης και η αντινομάρχης Ρεθύμνου από την πλευρά της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης απηύθυναν κάλεσμα σε φοιτητές και πολίτες να επιδείξουν τα αλτρουιστικά τους αισθήματα και να δώσουν αίμα.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης Φυλή εξ’ αίματος, Καραθανάση Μαρία αναφέρθηκε εκτενώς στις εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τον ένα χρόνο δραστηριοποίησης της οργάνωσης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία της Τρίτης «Εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιούμαστε διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες και παράλληλες εκδηλώσεις, προβολή ταινιών, συναυλίες, ημερίδες και άλλα. Οι προσπάθειές μας επεκτείνονται και στην τοπική κοινωνία. Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε για πρώτη φορά φέτος είναι σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Με τον τρόπο αυτό μας δίδεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες αιμοδοσίας της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο «Παίδων» μεταγγίζονται οχτακόσιοι περίπου θαλασσαιμικοί εκτός από τους ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία και από άλλες ασθένειες. Καλούμε όχι μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά όλη την κοινωνία να υποστηρίξει την προσπάθειά μας, διότι πιστεύουμε ότι είναι ιερός ο σκοπός. Η ομάδα μας δεν διαθέτει τράπεζα αίματος και το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στο Παίδων».
Η Μαρία Βαλμα, μέλος της οργάνωσης Φυλή εξ’ αίματος κάλεσε από την πλευρά της τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα τους δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως όλοι είμαστε τόσο υποψήφιοι αιμοδότες όσο και υποψήφιοι λήπτες: «Το θέμα της αιμοδοσία μας αφορά όλους. Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία της ανευθυνότητας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι μας αφορά όλους. Είμαστε τόσο υποψήφιοι αιμοδότες όσο και υποψήφιοι λήπτες».
Η Γιάννα Κεφαλογιάννη, αντινομάρχης Ρεθύμνου τόνισε: «Η Φυλή εξ’ αίματος είναι μια φοιτητική ομάδα προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ιδρύθηκε από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την φοιτητική κοινότητα και την ρεθεμνιώτικη κοινωνία για την εθελοντική αιμοδοσία, μια πράξη αλτρουισμού, μια πράξη υπέρτατης προσφοράς στον άνθρωπο. Πιστεύουμε, ότι ήδη έχει καταφέρει πολλά. Η ΝΑΡεθύμνου δεν ήταν δυνατόν να λείπει από αυτή την προσπάθεια. Θεωρούμε πολύ σημαντικό που η νεολαία μας είναι μπροστάρης σε μια τέτοια διαδικασία ανθρωπισμού. Ζητάμε από τον κόσμο να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία».
Πηγή:Ρεθεμνιώτικα Νέα

1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραια ..μπραβο παιδια, ελπιζω και οι αλλοι συλλογοι μεσσογειακης αναιμιας να κανουν το ιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails