Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Σκούπα από το δήμο Ηρακλείου για τα τραπεζοκαθίσματα


Της Μαρίας Ζαννιά
«Να σταματήσει ο πόλεμος που μας έχει κηρύξει ο δήμος Ηρακλείου» αυτό διεμήνυαν αναστατωμένοι χθες οι καταστηματάρχες του κέντρου μετά την επιχείρηση «σκούπα» της Δημοτικής Αστυνομίας. Στο στόχαστρο τέθηκαν τα ανεμοθωράκια, ειδικές προστατευτικές κινητές μονάδες, με τις οποίες οι καταστηματάρχες οριοθετούν το χώρο που αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, προστατεύοντας τους θαμώνες από το κρύο και τον αέρα.
Δύο φορτηγά
Παρά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών οι δημοτικοί αστυνομικοί αφαίρεσαν τις κατασκευές αυτές γεμίζοντας δύο φορτηγά. «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το δημόσιο χώρο. Να εξασφαλίσουμε ότι οι πεζόδρομοι που κατασκευάστηκαν για τους πεζούς αξιοποιούνται από αυτούς» επισημαίνει στην «Τ» ο αντιδήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Στρατής Δαγκωνάκης. «Να σταματήσουν τον αδικαιολόγητο πόλεμο. Όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι τα ίδια. Η δημοτική αρχή γνωρίζει καλά ποιοι είναι αυτοί που παρανομούν, και αυτούς οφείλει να κυνηγήσει και όχι όλους όσους λειτουργούν καταστήματα στο κέντρο» ανταπαντά ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ-μπαρ Γιάννης Τσακιράκης.
«Σκούπα»
Η χθεσινή επιχείρηση ήταν «ενορχηστρωμένη» καλά. Συνολικά έξι άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας, συνοδεία δύο αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν στην «έφοδο», η οποία ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου -τα γνωστά Λιοντάρια-, στην πλατεία Καλλεργών, και στο πάρκο Θεοτοκόπουλου στις οδούς Αρκολέοντος και Καντανολέοντος. «Τους ζητήσαμε να σταματήσουν, διότι δεν ήταν κομψό να μαζεύουν τα ανεμοθωράκια και ενώ είχαν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες» αναφέρει ο κ. Τσακιράκης. Πάντως, η Δημοτική Αστυνομία θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις «σκούπα» και τις επόμενες ημέρες. «Δεν θα σταματήσουμε αν δεν μαζέψουμε όλες τις ζαρντινιέρες, τις ομπρέλες και τα τραπεζοκαθίσματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί παράνομα με την καταστρατήγηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου» υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Δαγκωνάκης. «Επιτέλους πρέπει ορισμένοι να μάθουν να σέβονται τις αποφάσεις του δημοτικού οργάνου. Εμείς δεν θα σταματήσουμε έως ότου μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της ασυδοσίας που έχουν γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα» συμπληρώνει.
Οι νόμοι
Από την πλευρά του ο κ. Τσακιράκης κάνει λόγο για απαρχαιωμένη νομοθεσία, βάσει της οποίας, γίνονται αυτές οι ενέργειες από τη δημοτική αρχή. «Ενεργούν βάσει νόμων που ισχύουν από τη δεκαετία του '80 και ακόμη πιο πριν. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη, καταρχήν, να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με τις σημερινές καταστάσεις και τις ανάγκες. Ο δήμος, όμως, δεν αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη. Μας αφαιρούν τα τραπεζοκαθίσματα βάσει παλιών νόμων αλλά μας παίρνουν χρήματα με αξίες σημερινές» λέει με έμφαση. «Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις στο δήμο προκειμένου να υπάρξει ομοιομορφία στα ανεμοθωράκια που τοποθετούμε» συμπληρώνει.
Πηγή:Τολμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails