Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Διαζύγια με το παραμικρό


Την πόρτα του Δημαρχείου αντί των σκαλιών της εκκλησίας περνούν όλο και περισσότερα ζευγάρια κάθε χρόνο στο Ηράκλειο, προκειμένου να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Μάλιστα, οι πολιτικοί γάμοι που έχουν τελεστεί στο Δήμο Ηρακλείου την τελευταία τριετία ξεπερνούν σε αριθμό τους θρησκευτικούς που τελέστηκαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στις εκκλησίες του εν λόγω δήμου.
Στο μεταξύ, μαζί με τους πολιτικούς γάμους αυξάνονται και τα διαζύγια... Δεν είναι τυχαίο φέτος ότι ο αριθμός των διαζυγίων που έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου στο Ληξιαρχείο Ηρακλείου έφτασε τα 113, ενώ όλο το περυσινό έτος δηλώθηκαν 155 διαζύγια. Οι λόγοι που οδηγούν στη δραματική αύξηση της διάλυσης όχι μόνο γάμων με κάποιο χρονικό βάθος, αλλά και πρόσφατα συναφθέντων; Αρκετοί. Οι λόγοι που αφορούν στη μείωση της σύναψης γάμου μέσα στην εκκλησία; Κυρίως οικονομικοί, όπως για παράδειγμα η αυξημένη φοροαπαλλαγή για πρώτη κατοικία.
Συνολικά 1.159 πολιτικοί γάμοι πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία στο Δήμο Ηρακλείου, ενώ οι θρησκευτικοί στον ίδιο δήμο το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν τους 1.020 σε αριθμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου, το έτος 2007 τελέστηκαν συνολικά 372 γάμοι εκ των οποίων οι 292 αφορούσαν σε ζευγάρια Ελλήνων, οι 53 Έλληνες με αλλοδαπούς και οι 27 μόνο αλλοδαπούς. Πέρυσι στον εν λόγω Δήμο τελέστηκαν συνολικά 409 γάμοι, από τους οποίους οι 328 αφορούσαν Έλληνες, οι 62 Έλληνες με αλλοδαπούς και οι 19 μόνο αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και μέχρι χθες τελέστηκαν 378 πολιτικοί γάμοι, από τους οποίους οι 289 ήταν μεταξύ Ελλήνων, οι 70 μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών και οι υπόλοιποι 19 μεταξύ αλλοδαπών.
Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ληξιαρχείο και αφορούν στους θρησκευτικούς γάμους. Πρόπερσι πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες που ανήκουν στο δήμο του Ηρακλείου 469 γάμοι, ενώ όλη την περυσινή χρονιά μόνο 304 σε αριθμό. Όσον αφορά στο τρέχον έτος, μέχρι και χθες έχουν γίνει 625 θρησκευτικοί γάμοι.
Πηγή:Νέα Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails