Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Νέα σύλληψη για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων»


Στη σύλληψη μιας 22χρονης, η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εμπλέκεται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησαν, στις 5:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η 22χρονη κατηγορείται για "εγκληματική οργάνωση,προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, έκρηξη από κοινού από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή και τρομοκρατική οργάνωση".
Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς", όπου η αστυνομία με εντάλματα συνέλαβε τέσσερα άτομα, στις 23 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό γιάφκας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Από τους συλληφθέντες τρεις έχουν προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η κοπέλα η οποία μένει στα βόρεια προάστια, συνελήφθη στην οδό Πατησίων μετά τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Ναυαρίνου, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της πριν από τρεις μέρες.
Η σημερινή σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης πέντε νέων ενταλμάτων τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σε αντίθεση με τα έξι που είχαν εκδοθεί έπειτα από τις αρχικές συλλήψεις.
Το σύνολο των ατόμων που η αντιτρομοκρατική εμπλέκει πλέον στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ανέρχεται συνολικά στα 15.
Η 22χρονη κοπέλα οδηγείται στους αρμόδιους εφέτες ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails