Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Γάζωσαν με σφαίρες φορτηγάκι και μετά το έκαψαν στην Μεσαρά!


Πρώτα το γάζωσαν και μετά το έκαψαν. Ο λόγος για το φορτηγό αυτοκίνητο ενός εργολάβου από τη Μεσαρά το οποίο καταστράφηκε αρχικά από τις σφαίρες του όπλου αγνώστου και στη συνέχεια από τη φωτιά που του έβαλε, ενδεχομένως ο ίδιος δράστης.
Το φορτηγάκι ήταν σταθμευμένο κοντά στο υπό κατασκευή γήπεδο μικρών διαστάσεων στο Θραψανό. Στο χωριό εκτελούνται το τελευταίο διάστημα έργα του δήμου, τα οποία έχει σύμφωνα με πληροφορίες αναλάβει ο συγκεκριμένος εργολάβος.Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το όχημα ενώ ήταν σταθμευμένο στο προαναφερθέν σημείο, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του περίπου τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο. Οι κάτοικοι άκουσαν τους πυροβολισμούς, όμως δεν έδωσαν σημασία. Πίστεψαν πως πρόκειται για άσκοπους πυροβολισμούς και δεν ανησύχησαν, ενώ δεν ενημέρωσαν και την αστυνομία, όπως όφειλαν.
Κανείς από τους εργαζομένους στα έργα που γίνονται δεν πήγε όπως φαίνεται την επόμενη ημέρα στο φορτηγάκι για να δει ότι έχει πυροβοληθεί στο ψυγείο, τη μηχανή και σε άλλα σημεία.
Αστυνομικοί του τμήματος Καστελίου που ανέλαβαν την προανάκριση μαζί με την Πυροσβεστική πιστεύουν ότι το άτομο που πυροβόλησε βλέποντας ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις και κανείς δεν παρατήρησε το παραμικρό, του έβαλε στη συνέχεια φωτιά.
Ο εμπρησμός εκδηλώθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας. Τότε οι κάτοικοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και έσβησαν και τις φλόγες πριν επεκταθούν. Όταν άνδρες του Α.Τ Καστελίου και πυροσβέστες του ανακριτικού τμήματος από το Ηράκλειο έφτασαν στο σημείο, είδαν τότε τα σημάδια από τους πυροβολισμούς. Ρωτώντας τους κατοίκους εκείνοι τους ανέφεραν ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς, όμως δεν ήξεραν ότι στόχος είχε γίνει το όχημα του εργολάβου.
Διερευνώντας προσεχτικά είδαν πως μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από τα καμένα πατάκια υπήρχε ένα πλαστικό μπουκάλι καμένο κατά το ήμισυ, το οποίο μύριζε βενζίνη. «Πιστεύουμε ότι με αυτό το μπουκάλι έριξαν εύφλεκτο υγρό στο όχημα και το παρέδωσαν στις φλόγες» ανέφερε αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του οχήματος ανέφερε ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν. Υποστήριξε ότι παλαιότερα σε άλλη περιοχή του είχαν σπάσει τα τζάμια ενός φορτωτή, όμως τότε, πιστεύει, όπως φέρεται να είπε, ότι τις ζημιές τις προκάλεσαν παιδιά.
Αστυνομικοί θεωρούν πως το κίνητρο για τον πυροβολισμό και τον εμπρησμό στη συνέχεια είναι ίσως η αντεκδίκηση.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails