Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Ελληνοτουρκική οικονομική συνάντηση στα Χανιά

Πιο κοντά ήρθαν Χανιώτες με Τούρκους επιχειρηματίες που συναντήθηκαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και συζήτησαν τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας. Τόνισαν μάλιστα ότι από 400 εκατομμύρια σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε μέσα σε τρία χρόνια το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της κατάργησης της διπλής φορολόγησης που είχε προωθηθεί μετά από το Ελληνοτουρκικό Οικονομικό Συνέδριο του 2003 στα Χανιά.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης Ekrem Demirtas εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της γειτονικής χώρας για τη μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "βεβαίως και θέλουμε την Ε.Ε. αλλά νομίζω ότι δεν μας αξίζει τόσο μεγάλη αναμονή". Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που θέτουν πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι "εμείς δεν θέλουμε να πετάνε μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο, αλλά επιβατικά και γλάροι".
Ο κ. Ekrem Demirtas, μαζί με 144 επιχειρηματίες και δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας, επισκέφθηκαν το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Σπανουδάκη και επιχειρηματίες του Νομού Χανίων.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails