Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Μεγαλογιατροί με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας


Απίστευτα στοιχεία για την φοροδιαφυγή αποκάλυψε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας στη δημοσιότητα τα εισοδήματα που δηλώνουν 151 μεγαλογιατροί της περιοχής του Κολωνακίου. Οι γιατροί αυτοί που διατηρούν πολυτελέστατα ιατρεία και χρεώνουν ως και 100 ευρώ για μια επίσκεψη, εμφανίζονται να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα δηλώνουν αποδοχές λιγότερες από 10.000 ευρώ το χρόνο, ενώ κάποιοι απo αυτούς εμφανίζονται να ζουν με 25 ευρώ το μήνα.
Μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις εντοπίστηκε γιατρός με έδρα το Κολωνάκι, που δήλωσε καθαρά εισοδήματα 300 ευρώ για ολόκληρο το 2008, δηλαδή έλεγε ότι τα βγάζει πέρα με 25 ευρώ τον μήνα. 'Αλλος μεγαλογιατρός είχε δηλώσει μηνιαίο εισόδημα 53 ευρώ και κάποιος τρίτος δήλωσε ότι εισέπραττε 83 ευρώ τον μήνα. Για όσους ξέρουν, μία επίσκεψη σε μεγαλογιατρό της πλατείας Κολωνακίου ξεκινά από 100 ευρώ και μπορεί να φθάσει έως και τα 300 ευρώ. Εάν δεχτούμε ότι έχει μόλις τρεις επισκέψεις την ημέρα, τότε μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να εισπράττει τουλάχιστον 9.000 ευρώ, όσα δηλώνουν δηλαδή οι περισσότεροι, ότι κερδίζουν ολόκληρο τον χρόνο.
'Οσκαρ τιμιότητας θα πρέπει να δοθεί σε έναν γιατρό της περιοχής Κολωνακίου, που μάλλον δηλώνει όσα κερδίζει, 549.088 ευρώ μέσα στην χρονιά, δηλαδή 45.757 ευρώ τον μήνα. Συνολικά, από τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου οι 106 δηλώνουν μηνιαία εισοδήματα χαμηλότερα των 3.245 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε, ότι τα βιβλία και τα περιουσιακά στοιχεία των υποτιθέμενων «φτωχών γιατρών» του Κολωνακίου θα γίνουν «φύλλο και φτερό» και θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Ακόμη προανήγγειλε ανάλογες εφόδους και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων. 'Οπως είπε, κάποιοι από αυτούς τους επαγγελματίες που δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα, ίσως είναι και στην λίστα για να πάρουν έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης.
Πηγή: 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails