Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Τέσσερις μήνες κράτησε η «επιχείρηση» με το κωδικό όνομα «Τσάρλι», ενάντια σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τό κύκλωμα εξάρθρωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων.
Από τα 55 άτομα συνελήφθησαν 16 Ελληνες και ένας αλλοδαπός -με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια. Έγιναν έρευνες σε 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και από την ψηφιακή ανάλυση εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 158 Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου και έγινε ταυτοποίηση σε ψηφιακά ίχνη 55 χρηστών οι οποίοι διακινούσαν στο διαδίκτυο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική επαφή με ενηλίκους.
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, η αγριότητα "σόκαρε"τους αξιωματικούς αλλά και τους εισαγγελείς που συμμετείχαν στις έρευνες.
Έως τώρα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει 88 δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, 8 φορητούς Η/Υ, πλήθος ψηφιακών δίσκων συνολικής χωρητικότητας 50 χιλιάδων gigabyte, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ιντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και τη διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Μάλιστα, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είχαν εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους ένα ειδικό πρόγραμμα και είχαν τη δυνατότητα ενώ έλλειπαν από το σπίτι τους να συνεργάζονται με άλλους παιδόφιλους και να κατεβάζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας από διάφορα μέρη του πλανήτη.
Πηγή:Έλευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails