Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Ελληνικό Blog στους καταυλισμούς Παλαιστινίων στον Νότιο Λίβανο...


Ανταπόκριση από το Νότιο Λίβανο. Στρατόπεδο κι όχι Καταυλισμός Παλαιστινίων προσφύγων, όπως τον έχει βαπτίσει ο ΟΗΕ των ΗΠΑ Παλαιστινιακός Καταυλισμός Μπουρζ Αλ Σαμάλ (Δυτικός Πύργος), Νότιος Λίβανος (10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ), κάτοικοι-κατάδικοι 35.000
Σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες έχουν εκδιωχθεί παράνομα από τη γη τους, τα σπίτια τους, την Παλαιστίνη και πάντα σύμφωνα με τον ΟΗΕ πρέπει να επιστρέψουν…
Βέβαια, για 61 ολόκληρα χρόνια ο ΟΗΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί καταδικάζουν το Ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά δεν επιβάλουν τις αποφάσεις τους στο ναζιστικό καθεστώς του Ισραήλ, όπως κάνουν στα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λατινική Αμερική κι όπου θίγονται τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Έτσι, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες είναι αναγνωρισμένοι από τον ΟΗΕ, που έχει υπό την αιγίδα του την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, την ασφάλεια τους, το δικαίωμα στη μόρφωση.
Φθάσαμε στο Νότιο Λίβανο και διαπιστώσαμε ότι όλα όσα λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ, αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!
Στον «Καταυλισμό Μπουρζ Αλ Σαμάλ» ο στρατός του Λιβάνου απαγορεύει την είσοδο, αλλά και την έξοδο, σε όσους Παλαιστίνιους δεν κατοικούν εκεί.
35.000 ανθρώπινες ψυχές χωρίς δικαίωμα στην εργασία, χωρίς δικαίωμα στην επιδιόρθωση των κλουβιών τους, χωρίς κανένα δικαίωμα…
Κι όμως, είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σε ένα στρατόπεδο εξόντωσης.
Μπήκαμε παράνομα και βγήκαμε παράνομα…
Για την ώρα δεν θα μιλήσουμε για τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης… θα δούμε την κατάσταση στην παιδεία…
Στο Νότιο Λίβανο ο ΟΗΕ «λειτουργεί» 4 καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων:
Μπουρζ Αλ Σαμάλ (35.000 κάτοικοι)
Ρασιντία (22.000)
Αλ Μπάζ (7.000)
Γκεντοφίνκς (5.000)
Σε ένα σύνολο 70.000 διωγμένων παράνομα από τα σπίτια τους και τη γη τους, αναγνωρισμένους και δικαιωμένους στα χαρτιά από τον ΟΗΕ, ο διεθνής οργανισμός έχει δημιουργήσει 4 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια και ένα Λύκειο.
Η απόσταση μεταξύ των Καταυλισμών τεράστια, ειδικά για τα μικρά παιδιά και όλα τα σχολεία λειτουργούν σ’ έναν καταυλισμό.
Γι’ αυτούς του κατοίκους, ο ΟΗΕ που βοηθάει όλο τον πλανήτη, έχει 4 σχολεία…
Μήπως ο ΟΗΕ και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αναλάβει εργολαβικά την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού;
Είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι θέλουν να ρίξουν στο σκοτάδι τον πιο μορφωμένο λαό του αραβικού κόσμου;
Τι σημαίνει δεν εφαρμόζω τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αναλαμβάνω υπό την προστασία μου τους πρόσφυγες μέχρι την επιστροφή τους και ταυτόχρονα τους εξοντώνω χωρίς δικαίωμα εργασίας (πως θα βρουν τροφή), τους ασφαλίζω σε στρατόπεδο συγκέντρωσης με συνθήκες μεσαίωνα και αποκλεισμένους από τον έξω κόσμο;
Που βρίσκονται οι ευαίσθητοι και πολιτισμένοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Τι απομένει να κάνουν οι εξαθλιωμένοι Παλαιστίνιοι που ζουν σε στρατόπεδα-χωματερές ανθρώπινων ψυχών;
Πηγή: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/11/blog-post_5398.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails