Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Οι 10 μεγάλες στιγμές της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα!


Η πρώτη δεκαετία της καινούργιας χιλιετίας φτάνει στο τέλος της και το ΜΕΝ 24 σας παρουσιάζει τις τεχνολογικές καινοτομίες που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας μετά το 2000. Οι περισσότερες είναι σχετικές με το διαδίκτυο, αφού εκεί βρίσκεται το επίκεντρο των σημαντικότερων εξελίξεων τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Καινούργιες πλατφόρμες, εργαλεία, πολυμέσα, συσκευές, λογισμικά, τεχνολογίες, ιστοσελίδες, υπηρεσίες και βέβαια gadgets, όλα αυτά μαζί με μια bonus κορυφαία επιστημονική στιγμή της δεκαετίας που φεύγει.
Η εξέλιξη είναι συνώνυμο της τεχνολογίας, κάτι που ισχύει σε υπερθετικό βαθμό τα τελευταία χρόνια, αφού τα βήματα που γίνονται είναι αλματώδη. Το gadget του σήμερα είναι η «μπακατέλα» του αύριο και η εφαρμογή του χτες το ανέκδοτο του σήμερα, σε έναν κόσμο που στην καθημερινότητά του (εργασία, διασκέδαση, επικοινωνία, πληροφόρηση, κοινωνική δραστηριότητα, αναζήτηση και ενημέρωση) εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις νέες τεχνολογίες.
Τα προϊόντα, οι προτάσεις και οι δυνατότητες είναι αμέτρητες και καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη του καταναλωτή. Το ΜΕΝ 24 ξεχωρίζει τις σημαντικότερες καινοτομίες που πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτές τις τεχνολογικές αλλαγές, προσθήκες και εξελίξεις που με την χρήση και την εφαρμογή τους διαμόρφωσαν και καθόρισαν την πορεία της πιο tech περιόδου της ιστορίας στην αρχή του 21ου αιώνα.

Η εξάπλωση του DSL – Broadband Internet access (2000) Το ανεξάρτητο ίντερνετ
Το DSL σημαίνει Digital Subscriber Line (Ψηφιακή συνδρομητική Γραμμή) και είναι μια ομάδα τεχνολογιών που παρέχουν μετάδοση δεδομένων πάνω από τα παραδοσιακά τηλεφωνικά καλώδια. Η πιο δημοφιλής από αυτές είναι το ADSL (όπου το επιπλέον «Α» σημαίνει Ασύμμετρη), που πετυχαίνει υψηλότερους ρυθμούς μεταφοράς από τα παραδοσιακά modem. Το καλώδιο που συνδέει κάθε σπίτι με το τοπικό τηλεφωνικό κέντρο, έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από την υποστήριξη της απλής τηλεφωνίας. Έτσι, χρησιμοποιώντας το αναξιοποίητο (από την τηλεφωνία) τμήμα του καλωδίου, επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.
Τα πλεονεκτήματα είναι κυρίως δυο: Πρώτον, τηλέφωνο και ίντερνετ μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο (επειδή χρησιμοποιούν διαφορετικό φάσμα συχνοτήτων στην τηλεφωνική γραμμή) και δεύτερον, η σύνδεση είναι μόνιμη και διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή (always on).
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.men24.gr/html/ent/473/ent.90473.asp

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Μητσάκο για το θέμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails