Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

109 νεκροί σε club στην Ρωσία από πυρκαγιά


Τουλάχιστον 109 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνταο όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κλαμπ, όπου διασκέδαζαν περίπου εκατοντάδες άτομα. Προκλήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην έξοδο.
Στον χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι με σόου πυροτεχνημάτων, από το οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει καμία ένδειξη τρομοκρατικού χτυπήματος. Το κλαμπ βρίσκεται στην πόλη Παρμ χιλιόμετρα 1.150 ανατολικά της Μόσχας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, 140 άτομα έχουν τραυματισθεί, 85 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων του νυχτερινού κέντρου ζήτησε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, που κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου σε ημέρα εθνικού πένθους. «Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν επανειλημμένως δεχθεί οχλήσεις από τους αρμόδιους επιθεωρητές, που τους επεσήμαναν ότι ο χώρος δεν τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails