Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Στον εισαγγελέα 13 «στημένα» ματς της Β' Εθνικής


Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος έστειλε ο νέος ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τον φάκελο της έκθεσης της ΟΥΕΦΑ, στον οποίο υπάρχουν υπόνοιες για «στημένους αγώνες» στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και το Κύπελλο.
«Μελέτησα σε βάθος την έκθεση αυτή της UEFA. Έχω εντολή από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να στείλω την έκθεση αυτή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος», τόνισε ο κ.Μπιτσαξής, προσθέτοντας.
«Η έκθεση αυτή αφορά σε 13 αγώνες της Β' Εθνικής και δύο του Κυπέλλου, στους οποίους εμπλέκονται συνολικά 12 ομάδες. Οι αγώνες χωρίζονται, σύμφωνα με την UEFA, σε τέσσερις κατηγορίες: 1) Ελαφρά ύποπτοι, 2) Υποπτοι, 3) Σοβαρά ύποπτοι, 4) Διεφθαρμένοι.
Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε ... Ράμπο, ούτε ... Τζέϊμς Μποντ. Η έκθεση αυτή από μόνη της δεν λέει τίποτα. Περιέχει απλές ενδείξεις. Ο Ελληνας πολίτης θέλει να θωρακίσουμε τον αθλητισμό με νομικό πλαίσιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει μια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του φαινομένου».
Ο κ Μπιτσαξής αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε για το ίδιο θέμα και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο: «Μου παρέδωσε υπεύθυνες και αξιόλογες θεσμικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις». Οσον αφορά ακόμη στο θέμα της έκθεσης της UEFA ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε επίσης:: «Οφείλουμε να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις θα ανακοινωθούν οι ομάδες».
Σημειώνουμε, ότι η ειδική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με βάση την στοιχηματική δραστηριότητα στα ματς έχει θεωρήσει ύποπτα αρκετά ματς σε πολλά ευρωπαικά πρωταθλήματα.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails