Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Γυναίκα 98 ετών διώκεται για το φόνο 100χρονης!


Δικαστήριο της Μασαχουσέτης κατηγορεί 98χρονη γυναίκα ότι στραγγάλισε την 100χρονη συγκάτοικό της σε οίκο ευγηρίας.
Οι αστυνομικέ αρχές του Ντάρμουθ αρχικά θεώρησαν ότι η Ελίζαμπεθ Μπάροου είχε αυτοκτονήσει αλλά εν τέλει κατηγόρησαν την Λάουρα Λάντκουιστ για ανθρωποκτονία. Οι δύο γυναίκες εκτιμάται ότι είχαν διαφωνίες για τους επισκέπτες που δέχονταν στο δωμάτιο.
Ο δικαστής διέταξε την εισαγωγή της ηλικιωμένης σε τοπικό νοσοκομείο ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητά της να παραβρεθεί στη δίκη.
Οι δύο γυναίκες μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για περίπου ένα χρόνο.
Η Ελίζαμπεθ Μπάροου βρέθηκε νεκρή με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι της στο κρεβάτι του δωματίου της στον οίκο ευγηρίας Brandon Woods στις 24 Σεπτεμβρίου .
Ο γιος της 100χρονης, Σκοτ Μπάροου δήλωσε ότι "τη μητέρα μου την αγαπούσαν όλοι κι εκείνη το ίδιο".
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κ. Λάντκουιστ είχε παραπονεθεί στους υπεύθυνους του οίκου ευγηρίας για το πλήθος των επισκεπτών που δεχόταν η μητέρα του και μάλιστα την είχε απειλήσει για αυτό. Ο ίδιος είχε ζητήσει να διαχωριστούν οι δύο γυναίκες. Ωστόσο η μητέρα του δεν ήθελε να εγκαταλείψει το δωμάτιο γιατί εκεί είχε ζήσει με το σύζυγό της για χρόνια.
Αν η Λάουρα Λάντκουιστ εμφανιστεί στο δικαστήριο, θα είναι ένας από τους γηραιότερους - αν όχι ο γηραιότερος- άνθρωπος που αντιμετωπίζει ποτέ την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στις ΗΠΑ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails