Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Πορεία διαμαρτυρίας για το κλίμα στο κέντρο του Λονδίνου


Περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σήμερα σε πορεία διαμαρτυρίας για τις κλιματικές αλλαγές στο κέντρο του Λονδίνου κι έκαναν έκκληση στους ηγέτες όλου του κόσμου να καταλήξουν σε συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την προσεχή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη.
Η διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από κοινού από οικολογικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες έκαναν έκκληση για τη ανάληψη δράσης, ώστε να αποφευχθεί η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας πέραν των 2 βαθμών Κελσίου, κάτι που οι επιστήμονες θεωρούν αφετηρία κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές.
Οι διαδηλωτές, πολλοί φορώντας μπλε στολές και έχοντας ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους, κατευθύνθηκαν προς το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα και σφυρίζοντας.
Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Κλιματική Δικαιοσύνη Τώρα" και "Κλιματική Αλλαγή: Το Τέλος Πλησιάζει".
Στην πορεία διαμαρτυρίας υπό τον τίτλο Σταματείστε το Κλιματικό Χάος, συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είπε ότι η Βρετανία θα πιέσει για την υπογραφή συμφωνίας κατά τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails