Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Εμπλοκή ΟΦΗ-ΠΑΟΚ στα στημένα!

Του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου
Εμπλοκή ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ, στα στημένα παιχνίδια του κυκλώματος Άντε Σάπινα, εξετάζει η εισαγγελία του Μπόχουμ και η Ιντερπόλ, σύμφωνα με τα Γερμανικά ραδιόφωνα και δημοσίευμα του περιοδικού «FOCUS», καθώς κερδισμένα κουπόνια στοιχήματος με τον εν λόγω αγώνα, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του περιοδικού «FOCUS» Σέρβος συνεργάτης του φυλακισμένου Κροάτη, ο οποίος μίλησε για προκαθορισμένα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «FOCUS» της περασμένης Δευτέρας 30.11.2009, ένας 39 χρόνος Σέρβος παίκτης του στοιχήματος, ο οποίος δηλώνει «συνεταίρος του Σάπινα», αποκάλυψε μέρος της δράσης του κυκλώματος τού Κροάτη, που έστηνε αγώνες. Ο ίδιος ο Σέρβος έδωσε στη δημοσιότητα τρία κουπόνια για αγώνες με ημερομηνία 30.04.2006 στα οποία μαζί με το Σάπινα, είχαν ποντάρει σε συγκεκριμένους αγώνες που οι συνεργάτες τού κυκλώματος, φέρεται να είχαν «στήσει». Ανάμεσά τους και το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ που έγινε την Κυριακή του Θωμά, 30 Απριλίου 2006, ο οποίος έληξε με νίκη της Κρητικής ομάδας με 2-1.
Με αφορμή το δημοσίευμα του «FOCUS», ασχολήθηκε η εισαγγελία του Μπόχουμ η οποία ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, όπως μετέδωσαν όλη την περασμένη εβδομάδα τα Γερμανικά ραδιόφωνα, με αποκορύφωμα αυτά που ακούστηκαν προχθές Σάββατο το πρωί από το κρατικό κανάλι SWR1.
Ήδη, οι Γερμανοί βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποδείξουν ότι ο ένας από τους τέσσερις αγώνες του επίμαχου κουπονιού που αφορά παιχνίδι της δεύτερης ομάδας του Αμβούργου (καθώς αυτός είναι Γερμανικού ενδιαφέροντος και κυρίως, αυτός τους απασχολεί), είχε στηθεί από το κύκλωμα Σάπινα.
Στο συγκεκριμένο κουπόνι της 30.04.2006 που παίχτηκε στην εταιρία BET 3000 με έδρα στο Μόναχο, συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που έληξε 2-1 υπέρ του ΟΦΗ. Ο Σέρβος συνεργάτης του Σάπινα είχε ποντάρει το συγκεκριμένο ματς στο 1,55 και ήταν το τρίτο στη σειρά πονταρίσματος. Τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν τα παιχνίδια της Λάτσιο με τη Λέτσε (ο Κροάτης πόνταρε στο 1,25), της Σιένα με την Γιουβέντους (πόνταρε στο 1,4) και αυτός που οι γερμανικές αρχές είναι κοντά στην ανίχνευση του στησίματός του. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του κουπονιού ανάμεσα στις ομάδες Αμβούργο ΙΙ και Οσναμπρύκ ο οποίος έληξε με 2-0 και ο οποίος έδινε απόδοση «2,10». Το παιχνίδι αφορούσε την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄κατηγορίας Γερμανίας.
Ο Σέρβος αυτοαποκαλούμενος «συνεταίρος» έπαιξε στο συγκεκριμένο κουπόνι 2.000,00 Ευρώ και πήρε 11.392,50. Στα υπόλοιπα κουπόνια εκείνης της ημέρας, για τα οποία δε γίνεται αναφορά αν περιέχουν τον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, ο Σέρβος έπαιξε αντίστοιχα 4.250,00 Ευρώ τα οποία του απέφεραν 24.888,00 Ευρώ και 4.000,00 Ευρώ από τα οποία το κέρδος του ήταν 16.396,80 Ευρώ.
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό «FOCUS» ο Σέρβος συνεργάτης του κρατούμενου, Άντε Σάπινα εξηγεί το σύστημα και τον τρόπο πονταρίσματος του Κροάτη: Ο Σάπινα και οι συνεργάτες του τοποθετούσαν γνωστούς και φίλους σε εταιρίες στοιχημάτων οι οποίες ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο δέχονταν τα στοιχήματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα δέχονταν οι εταιρίες στοιχημάτων. Ο Σέρβος αποκαλύπτει ακόμα ότι το «κύκλωμα Σάπινα» κατάφερε να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους ακόμη και στην εταιρία «BETRADAR» η οποία έχει έδρα στο Ζουζβίλ της Ελβετίας. Πρόκειται για εταιρία που σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρίες στοιχήματος επιβλέπουν «ύποπτα» πονταρίσματα κι ενημερώνουν την ΟΥΕΦΑ.
Ο Άντε Σάπινα τον τελευταίο καιρό δεν πόνταρε ποτέ με το δικό του όνομα. Μεγάλα ποσά πόνταρε μέσω δύο καλών του φίλων στην Αυστριακή πόλη του Γκράτς, η οποία θεωρείται ως «η πρωτεύουσα του στοιχήματος στην Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σέρβος συνεργάτης του, ο οποίος αποκαλύπτει πως ο Κροάτης, όταν πόνταρε μέσω διαδικτύου, πόνταρε μόνο μικρά ποσά και μάλιστα σε περισσότερες από… 45 διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων ώστε να μη δώσει κανένα δικαίωμα να υποπτευθούν τις κινήσεις του.
Έτσι, αν ο αγώνας «Ελληνικού ενδιαφέροντος» του απέφερε 11,4 χιλιάδες Ευρώ μόνο στην Bet 3000, κάνοντας κάποιος έναν απλό υπολογισμό, μπορεί να καταλήξει στο συνολικό ποσό που κέρδισε ο Κροάτης και η συμμορία του: Περί τις 500 χιλιάδες Ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σάπινα έστησε αγώνα της Γ΄ κατηγορίας Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα αγώνα της Ούλμ, δίνοντας στους τρεις Σέρβους και στον έναν Κροάτη ποδοσφαιριστή της Ούλμ, το ποσό των 15.000 Ευρώ στον καθέναν. Τα χρήματα τούς τα παρέδωσε σε κεντρικό καφέ της πόλης, και τα είχε τοποθετημένα σε κουτί από παπούτσια. Από τον αγώνα αυτό, κέρδισε 1,4 εκατομμύρια Ευρώ!
Έναν άλλον αγώνα που σύμφωνα με το «FOCUS» εξετάζει η Ίντερπολ και η γερμανική εισαγγελία του Μπόχουμ, είναι ο αγώνας τους Βελγικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Γκεντ και τη Λόκερν που έγινε στις 03 Φεβρουαρίου 2007 και ο οποίος έληξε 3-1 υπέρ της Γκεντ. Στον αγώνα αυτό, ο Σάπινα κέρδισε ένα εκατομμύριο Ευρώ, ποντάροντας στο ακριβές αποτέλεσμα, με 2 γκολ διαφορά και ότι θα μπουν περισσότερα από 3 γκολ.
Ο τελευταίος αγώνας που στήθηκε από το κύκλωμα Άντε Σάπινα, κι ενώ αυτός βρισκόταν στη φυλακή, έγινε στις 30 Αυγούστου 2009, στη Β΄ κατηγορία Φινλανδίας ανάμεσα στις Kongsvinger IL και Alta IF. Το τελικό σκορ ήταν 4-2, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2 και το κέρδος ανήλθε στα 290.000 Ευρώ.
Η γερμανική εισαγγελία σε συνεργασία με την Ίντερπολ εξετάζουν έναν έναν τους αγώνες που βρέθηκαν στα κουπόνια του Άντε Σάπινα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους αγώνες και αυτός του ΟΦΗ –ΠΑΟΚ 2-1 στις 30/4/2009, μετά τις αποκαλύψεις του Σέρβου στο «ΦΟΚΟΥΣ».
Όπως μεταδόθηκε από τα Γερμανικά ραδιόφωνα, ο Σάπινα έχει δηλώσει στις Γερμανικές αρχές ότι πόνταρε μόνο σε στημένους αγώνες και πως από τα παιχνίδια που έστηναν αυτός και οι συνεργάτες του, το 85% έβγαινε όπως είχαν προσυμφωνηθεί. Έτσι λοιπόν, και σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του περιοδικού και τις δηλώσεις του Σέρβου «συνεταίρου», ερευνάται και το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ.
Η πρόσφατη σύλληψη ενός Τούρκου συνεργάτη τού Σάπινα, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα της Τουρκίας με τη Βοσνία, θεωρείται κομβική από τη Γερμανική αστυνομία, καθώς ο Τούρκος μάλλον θα μιλήσει πιο εύκολα απ΄ ό,τι ο Σάπινα και οι έως τώρα συνεργάτες του που αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα Σάπινα, περιγράφεται χαρακτηριστικά κι ανάγλυφα, όσον αφορά αγώνα του Σλοβάκικου πρωταθλήματος: Οι «απεσταλμένοι» του Σάπινα, πήγαν στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα της Κόσιτσε και σε συνεργασία με το γιατρό της ομάδος και το μάγειρα του ξενοδοχείου έβαλαν ηρεμιστικές ουσίες στο φαγητό των παικτών, πριν το ματς! Έτσι εξασφάλισαν την ήττα της Κόσιτσε, αφού οι αντιδράσεις των παιχτών ήταν …ήρεμες! Αυτή η μέθοδος «χρησιμοποιείται πολύ από τους Ρώσους», ισχυρίζεται ο Σέρβος συνεργάτης του Σάπινα.
ΠΗΓΗ:Αθλητική Μ-Θ
Το είδα στο: http://www.dikisports.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails