Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Ακόμα μια αρκούδα θύμα τροχαίου στην Εγνατία


Οι αρκούδες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα τροχαίων στην Εγνατία Οδό και ο αριθμός τους, ύστερα από το θάνατο μιας ακόμη χθες, ανήλθε στις δέκα.
Το τελευταίο τροχαίο σημειώθηκε στον κάθετο άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής. Το θύμα είναι μια ενήλικη θηλυκή αρκούδα, βάρους 80 κιλών.
«Είναι το 10ο θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό μέσα στο 2009. Ο αριθμός αυτός όμως, δε φαίνεται να ανησυχεί τους υπεύθυνους, οι οποίοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ανεπάρκεια της περίφραξης του αυτοκινητόδρομου, που αποτελεί το κύριο αίτιο τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».
Το τελευταίο δυστύχημα συνέβη όταν το άτυχο ζώο πέρασε πάνω από την περίφραξη προκειμένου να διασχίσει το οδόστρωμα.
Διερχόμενο όχημα χτύπησε την αρκούδα στο ύψος του κόμβου του Μικρόκαστρου. Ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.
Τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ειδοποίησε η Τροχαία Κοζάνης. Κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το ζώο είχε υποστεί ρήξη ήπατος και πνευμόνων.
«Τα περισσότερα θανατηφόρα για την αρκούδα τροχαία σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, στο οποίο εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή ειδικών περασμάτων για την αρκούδα», αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.
«Επίσης, δεν υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση, που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα. Είναι θέμα τύχης το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινα θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails