Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

«Έτσι χτυπήσαμε την Εθνική Ασφαλιστική»


Προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο. Οι Αρχές παραμένουν επιφυλακτικές, ως προς την εγκυρότητα της ανάληψης ευθύνης, ενώ στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μεταφερθεί τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ερευνώνται.
Στο κείμενο της προκήρυξης οι συντάκτες κάνουν εκτενείς αναφορές στο δυτικό, καταναλωτικό οικονομικό μοντέλο, στο οποίο εναντιώνονται μέσω της επίθεσης στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής. Παράλληλα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους "ληστές με τα μαύρα". περιγράφουν εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το τρομοκρατικό χτύπημα και ισχυρίζονται ότι "αναβαθμίζονται" ύστερα από συνεργασία με άλλους συντρόφους.
Από το ισχυρό ωστικό κύμα, προκλήθηκαν ζημιές ακόμη και στο κτίριο τράπεζας που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της Λεωφ. Συγγρού, καθώς και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες και εξετάζουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή, ενώ μηχανικοί εξετάζουν τη στατικότητα του κτιρίου.
Της επίθεσης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα.
Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη και απέκλεισε τη Λεωφ. Συγγρού.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την ίδια εκρηκτική ύλη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Οι πυροτεχνουργοί εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης γι΄ αυτό και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.
Η είδηση κάνει από το πρωί τον γύρο του κόσμου, με την επισήμανση ότι «ακροαριστερές οργανώσεις έχουν εντείνει τις βομβιστικές επιθέσεις εφέτος με στόχους τράπεζες, έναν τηλεοπτικό σταθμό και το Χρηματιστήριο».
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails