Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Ειδική ισχυρή ομάδα κρούσης - και ελεύθεροι σκοπευτές έρχονται από την Αθήνα στην Κρήτη


Ειδική ισχυρή ομάδα κρούσης, στις τάξεις της οποίας θα περιλαμβάνονται, εκτός από τοπικούς αστυνομικούς, και ελεύθεροι σκοπευτές που έρχονται από την Αθήνα με απόσπαση, ετοιμάζεται τις μέρες αυτές από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου η οποία εκπονεί σχέδιο με στόχο την ανάσχεση της δραστηριότητας των ατόμων που εξοπλισμένα με κουκούλες και καλάσνικοφ επαναδραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο «σπορ» των ληστειών.
Η έλλειψη προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, έχει ως συνέπεια την αδυναμία περιφρούρησης των οικονομικών στόχων. Αν και σχεδόν με βεβαιότητα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν χτύπημα είτε σε χρηματαποστολή είτε σε τράπεζα ή ταχυδρομικό διανομέα, η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να μεταβούν είκοσι περίπου αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί στην Αθήνα για να συνδράμουν το έργο των εκεί συναδέλφων τους τις μέρες αυτές, αποδυνάμωσε την ήδη μικρή δύναμη του Ρεθύμνου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός που υπάρχει αρκετό διάστημα τώρα, για τη φύλαξη των οικονομικών στόχων. Έτσι, τόσο στη ληστεία του Φουρφουρά όσο και στη ληστεία του πρωινού της Κυριακής στο ΑΤΜ Κύπρου στη βιομηχανία «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ», οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ κοντά τους.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομική δύναμη έφτασε στο Αμάρι από το Ρέθυμνο αφού η απουσία των ανδρών του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην Αθήνα δεν επέτρεπε περίπολο στην περιοχή τη νύχτα εκείνη. Στην προχθεσινή περίπτωση, και πάλι οι νυχτερινές βάρδιες δεν επαρκούσαν καθώς είχαν μοιραστεί σε Πέραμα και Σπήλι για περιφρούρηση τοπικών οικονομικών στόχων. Και στις δυο περιπτώσεις, η μη σύλληψη των δραστών ή έστω ο εντοπισμός τους, κρίθηκε σε λιγοστό χρόνο. Ίσως αν τα ΤΑΕ ήταν στη δικαιοδοσία των κατά τόπους αστυνομικών διευθυντών θα μπορούσε να είχε μετακινηθεί, από τους 70 άνδρες του ΤΑΕ Μυλοποτάμου, αριθμός ειδικών φρουρών και σε άλλα σημεία της ενδοχώρας που κρίνονται την περίοδο αυτή επικίνδυνα και η εξέλιξη να ήταν διαφορετική.
Η εκ νέου δραστηριοποίηση των ληστών με τα καλάσνικοφ και τις κουκούλες, ύστερα από δυο περίπου χρόνια «ανάπαυλας», ανησυχούν και προβληματίζουν τις αστυνομικές αρχές ωστόσο είναι αποφασισμένες να μην τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τη δράση τους.
Για τους δράστες της ληστείας του ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στο χώρο της βιομηχανίας «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ», τα ξημερώματα της Κυριακής, η πράξη τους κατέληξε σε φιάσκο εξ αιτίας της έγκαιρης και μεγάλης κινητοποίησης των αστυνομικών που φαίνεται ότι κυριολεκτικά τους «άγγιξαν» αναγκάζοντας τους μάλιστα να εγκαταλείψουν στο δρόμο τα 137.000 ευρώ που ήταν η λεία τους. Νιώθοντας ασφυκτικό τον αστυνομικό κλοιό, όταν είδαν σε κοντινή τους απόσταση τα περιπολικά με τους φάρους, στο χωριό Αγιασμάτσι, οι ληστές άρον άρον ξεφόρτωσαν στο δρόμο, από το κλεμμένο φορτηγάκι που οδηγούσαν, το ΑΤΜ με το περιεχόμενο του και από παράδρομο διέφυγαν κατευθυνόμενοι προς τον ορεινό Μυλοπόταμο.
Στις 7.30 το πρωί, αστυνομικοί της Α.Δ. και του ΤΑΕ Ρεθύμνου βρήκαν το ΑΤΜ σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα από τον τόπο της ληστείας και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο του ήταν ανέπαφο. Στις 6 περίπου το απόγευμα, εντοπίστηκε το κλεμμένο φορτηγάκι, παραδομένο στη φωτιά, λίγο μαρύτερα, στο χωριό Βιράν Επισκοπή.
Πηγή:Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails