Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Συλλήψεις για τζόγο στο Ηράκλειο


Του Ανδρέα Κριτσωτάκη
Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία Ηρακλείου ιδιοκτητών καταστημάτων, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα «φρουτάκια».
Το συγκεκριμένο φαινόμενο φαίνεται πως έχει «φουντώσει» και πάλι, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους, ειδικά την εορταστική περίοδο.
Και αυτό γιατί τις μέρες των γιορτών τα ποσά που παίζονται είναι πολύ μεγάλα, αποτελώντας μια ικανοποιητική και πάνω από όλα «μαύρη» πηγή εσόδων για τους ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ που συνήθως τα τοποθετούν στα καταστήματά τους.
Δεν είναι λίγοι οι θαμώνες των συγκεκριμένων καταστημάτων, οι οποίοι μπαίνουν στον πειρασμό να παίξουν και καταλήγουν να χάσουν τους μισθούς, ακόμη και μικρές περιουσίες…
Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 30 και 52 ετών, οι οποίοι κατείχαν χωρίς άδεια στα μαγαζιά τους τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια διαφόρων τύπων και την κατάσχεση των παράνομων κερδών που ανέρχονταν σε 2.245 ευρώ, χθες και την Κυριακή συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.
Συγκεκριμένα, χθες οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ομάδα επιχειρησιακής ετοιμότητας Αστυνομικής διεύθυνσης, συνέλαβαν ένα 69χρονο που ήταν υπεύθυνος καταστήματος καφενείου, ιδιοκτησίας ενός 50χρονου, ο οποίος δεν βρέθηκε και αναζητείται, γιατί είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σ' αυτό, τρία τυχερά παιγνιομηχανήματα «τρίλιζα», τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση αναμονής και έτοιμα για χρήση από τους πελάτες του καταστήματος του.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το ποσό των 115,00 ευρώ το οποίο προερχόταν από τις εισπράξεις των παιγνίων.
internet-καφέ
Μια μέρα νωρίτερα αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 48χρονο και μια 43χρονη αλλοδαπή, γιατί ο πρώτος, ως ιδιοκτήτης internet-καφέ, και η δεύτερη, ως υπεύθυνη καφετέριας, είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν σ' αυτά δεκατρείς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με διάφορα τυχερά παίγνια («φρουτάκια», «σαγκάη») καθώς και δεκαεννιά οθόνες τηλεοράσεων με «φρουτάκια», αντίστοιχα.
Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση κατασχέθηκε -εκτός από τα παραπάνω ηλεκτρονικά παίγνια- και το συνολικό ποσό των 1120 ευρώ
Η 47χρονη ιδιοκτήτρια της καφετέριας δεν βρέθηκε και αναζητείται.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails