Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Παπαδοπέτρου στο κέντρο των Χανίων, πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της πρυτανείας να αξιοποιήσει το χώρο που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τις πολιτιστικές τους, κυρίως, δραστηριότητες.
Το Μέγαρο, που τα τελευταία τρία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές, αποτελεί κληρονομιά του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το ίδρυμα έχει αποφασίσει την αξιοποίησή του και η Σύγκλητος ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο θα δοθεί για τις ανάγκες της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ώστε να αποτελέσει εκθεσιακό χώρο για τη σχολή, για τη στέγαση των εργαστηρίων Πλαστικής, Ζωγραφικής, Σχεδίου, τη στέγαση του τμήματος Αρχιτεκτονικής, του Τομέα Τεκμηρίωσης και του τμήματος. Μεταπτυχιακών.
Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Συγκλήτου δημοπρατήθηκε η εργολαβία, για την αναστήλωση, συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου, συνολικού ποσού 300.000 ευρώ.
Το έργο κατοχυρώθηκε σε εργοληπτική εταιρεία, στις 22 Δεκεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση και το Πολυτεχνείο παρέδωσε το κτίριο στην εργοληπτική εταιρεία για να αρχίσει τις εργασίες της, με χρονικό περιθώριο τριών μηνών παράδοσης του έργου
Η ενέργεια αυτή ωστόσο δημιούργησε την αντίδραση φοιτητών, οι οποίοι μετά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας ανακοίνωσαν πως με την επανέναρξη των μαθημάτων θα συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση με πρόταση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πηγή: 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails