Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ομολόγησε ο Πετράκης την απαγωγή Παναγόπουλου


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Την πλήρη ευθύνη για τον σχεδιασμό, οργάνωση και εκτέλεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ανέλαβε ο Ρεθυμνιώτης Απόστολος Πετράκης, ο λεγόμενος «κρητικός» της εγκληματικής οργάνωσης, στην συμπληρωματική απολογία που ζήτησε να δώσει ο ίδιος ενώπιον της 35ης ανακρίτριας Αθηνών.
Κατά την προσαγωγή του στην ανακρίτρια τον περασμένο Ιούλιο, ο Απόστολος Πετράκης επέλεξε να κρατήσει το στόμα του κλειστό, αρνούμενος να αποκαλύψει το παραμικρό. Στην πορεία όμως η εμπλοκή του «δέθηκε» και εργαστηριακά αφού ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό στις δύο κασέτες με το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του εφοπλιστή, τις οποίες είχε αφήσει σε τηλεφωνικούς θαλάμους στην Πάρνηθα και στην Κόρινθο προκειμένου να τις παραλάβουν οι οικείοι του απαχθέντος.
Επίσης τον Απόστολο Πετράκη «κάρφωσε» ως οργανωτή της απαγωγής τόσο στην πρώτη απολογία του, τον περασμένο Ιούλιο όσο και στην συμπληρωματική, τον περασμένο Οκτώβριο, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης-ο λαλίστατος της συμμορίας.
Χθες ο Πετράκης υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση δεν έχουν καμία ανάμιξη με την απαγωγή. Εκτέλεσε το σχέδιο του με την συνδρομή άλλων ατόμων, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει επειδή ακριβώς τον βοήθησαν στην απαγωγή όπως είπε.
Ο 35χρονος κράτησε κλειστό το στόμα του σε σχέση με τα λύτρα αλλά και το κρησφύγετο των απαγωγέων. Στην συμπληρωματική απολογία του ο Τρομπούκης υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Βλαστός που θεωρείται από την αστυνομία ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε συμμετοχή στην αρπαγή του εφοπλιστή, όμως είχε επικοινωνήσει μαζί του μέσα από τη φυλακή για να τον βοηθήσει στο «ξέπλυμα» των λύτρων. Για τον Τρομπούκη, ο Πετράκης είναι ο «πρωταγωνιστής» της απαγωγής. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 35χρονος οργάνωσε την αρπαγή του εφοπλιστή, ο 35χρονος έκανε τις διαπραγματεύσεις με την σύζυγο του Περικλή Παναγόπουλου, εκείνος είχε αναλάβει να βρει το κρησφύγετο και να μαγειρεύει στον 73χρονο. Είχε επίσης καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες για το ξέπλυμα του χρήματος. Ο Τρομπούκης κατονομάζει επίσης για πρώτη φορά τον Πετράκη ως τον άνθρωπο που του παρέδωσε μέρος των λύτρων για το ξέπλυμα.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails