Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Νοσοκομείο στην Κύπρο έδωσε μωρά σε λάθος οικογένειες!


Λάθος μωρά έδωσαν σε δύο οικογένειες, εκ των οποίων η μία έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης, μέλη του προσωπικού Νοσοκομείου στην Κύπρο. Σε ένα από τα δύο μωράκια, που γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες σε διαφορετικές μαιευτικές κλινικές, αλλά κατέληξαν λόγω ίκτερου στο ίδιο νοσοκομείο, χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις, από το αποτέλεσμα των οποίων, φάνηκε ότι ο υποτιθέμενος πατέρας, δεν είχε καμία σχέση με το μωρό.
Τα δύο αγοράκια, αφού νοσηλεύτηκαν για λίγες ημέρες μετά τη γέννησή τους στην εντατική, δόθηκαν στις οικογένειές τους, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν τόσο οι «γονείς» τους όσο και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου.
Το λάθος έγινε αντιληπτό όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως έπασχε από ασθένεια στο αίμα.
Ως εκ τούτου, χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις τόσο στο μωρό όσο και στον πατέρα, για να διαπιστωθεί εάν το αγοράκι, έπασχε από κληρονομική πάθηση.
Από τις εξετάσεις προέκυψε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος, με αποτέλεσμα να γίνει και εξέταση DNA, από την οποία προέκυψε πως ούτε και η σύζυγός του ήταν η βιολογική του μητέρα.
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνοντας το λάθος, χαρακτήρισε το θέμα «σοβαρό και τραγικό», υπογραμμίζοντας πως από τα πενήντα μωρά που βρίσκονταν κατά την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο, ένα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν το μωρό της οικογένειας.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος, το νοσοκομείο ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.
Οι δικηγόροι της μιας από τις οικογένειες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και εξέφρασαν την έντονη απαρέσκεια, το θυμό και την αγανάκτηση των πελατών τους για το συμβάν, για το οποίο επιφυλάσσουν τα δικαιώματά τους να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων.
"Πρόκειται για πράξη η οποία έχει προκαλέσει απροσμέτρητο πόνο και ψυχολογική αναστάτωση στους πελάτες μας και στους οικείους τους και είμαστε βέβαιοι, και στην άλλη οικογένεια", ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους και κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.
Πηγή:digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails