Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατά της διαφθοράς


Συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την καταπολέμηση της διαφθοράς ζήτησε, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δύσκολη στενωπό από την οποία περνάει η Ελλάδα, καθώς επίσης και για να τον ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρω, με πρώτη, μία μεγάλη ουσιαστική διαβούλευση και προώθηση τομών στην κοινωνία, με τους κοινωνικούς φορείς, ώστε με μία μεγάλη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων να προχωρήσουμε στις μεγάλες τομές που θέλει η χώρα μας σε χρονίζοντα προβλήματα, ειδικά στη λειτουργία του κράτους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ιδιαιτερότητες και βασικό της πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η εκτεταμένη διαφθορά και η πελατειακή πρακτική και αντίληψη, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη σπατάλη σημαντικών πόρων του ελληνικού λαού, την ανομία, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.
"Έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και το απεδέχθη, να γίνει υπό την προεδρία του συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, ακριβώς για να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, υπέρ της διαφάνειας και της σωστής λειτουργίας του κράτους, με ένα σωστό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο όμως θα σέβεται και ο κάθε Έλληνας πολίτης", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι με αυτές τις κινήσεις θα μπορέσουμε "να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς, ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να πάμε μπροστά, να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας, να δώσουμε προοπτική για μια ανάπτυξη διαφορετική, η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον κάθε πολίτη".
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails