Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Καθημερινό φαινόμενο οι ληστείες και οι κλοπές στο Ηράκλειο


Διαρρήξεις και κλοπές για γέλια και για κλάματα σημειώνονται πλέον καθημερινά στην πόλη του Ηρακλείου. Η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου με τους πολίτες να ανησυχούν μήπως …κλέψουν και τους ίδιους.
Προχθές 55χρονη γυναίκα που διαμένει στις Πατέλες σταμάτησε με το αυτοκίνητο της προκειμένου να αγοράσει από το περίπτερο μία εφημερίδα. Δεν πρόλαβε να κάνει δύο βήματα και άκουσε γνωστό της να φωνάζει «το αυτοκίνητο σου, το αυτοκίνητο σου».
Η γυναίκα έστρεψε το κεφάλι της και τότε αντιλήφθηκε έναν νεαρό, ο οποίος είχε μπει στο αυτοκίνητο και έψαχνε την τσάντα της. Η 55χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο άγνωστος «εισβολέας» τράπηκε σε φυγή.
Την ίδια ημέρα σε μίνι-μάρκετ στην περιοχή της Θερίσου ο υπεύθυνος «συνέλαβε» νεαρό που είχε εισβάλει μέσα στην κλούβα με τα εμπορεύματα. Ο ιδιοκτήτης ξεφόρτωνε τα πακέτα στο κατάστημα. Μέχρι να αφήσει τα προϊόντα στην είσοδο και να επιστρέψει στο αυτοκίνητο για να πάρει και τις υπόλοιπες κούτες, αντίκρισε τον άγνωστο άνδρα μέσα στην κλούβα.
«Τι γυρεύεις εδώ;» τον ρώτησε έκπληκτος. Φυσικά η απάντηση «έχασα το δρόμο» δεν έπεισε κανένα. Ο ιδιοκτήτης τον λυπήθηκε και τον άφησε να φύγει, αντιλαμβανόμενος ότι επρόκειτο για τοξικομανή. «Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Δεν προλαβαίνουμε να γυρίσουμε το κεφάλι και μας έχουν κλέψει. Σε λίγο θα πάρουν και εμάς μέσα στη βιασύνη τους» σχολίασε μεταξύ αστείου και σοβαρού ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Στην περιοχή του Κατσαμπά, έκλεψαν από ηλικιωμένη δύο κότες που είχε στην αυλή του σπιτιού της, ενώ γειτόνισσα της «έχασε» τη μπουγάδα που είχε απλώσει από το προηγούμενο βράδυ. Σεντόνια, πετσέτες και εσώρουχα έγιναν …καπνός.
Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος καθώς φοβάται ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που καλπάζει. Πέφτουν να κοιμηθούν και τρέμουν μήπως και το πρωί αντικρίσουν το σπίτι τους …βομβαρδισμένο τοπίο. Φεύγουν για τις δουλειές τους ή τα ψώνια και ανησυχούν ότι επιστρέφοντας η οικία τους ή το διαμέρισμα τους θα έχει παραβιαστεί.
Κυκλοφορούν στο δρόμο και δεν ξέρουν αν θα είναι το επόμενο θύμα κάποιων «τσαντάκηδων». Παρκάρουν το αυτοκίνητο τους και διερωτώνται αν θα το βρουν σπασμένο επειδή ενδεχομένως έχουν ξεχάσει σε εμφανές σημείο κάποια τσάντα, μπουφάν ή ένα ζευγάρι γυαλιά.
Δραματική είναι η κατάσταση και στα χωριά. Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφεται έξαρση στα κρούσματα ζωοκλοπής γενικότερα. Είτε πρόκειται για ένα ολόκληρο κοπάδι, είτε πρόκειται για δύο κατσίκες και δύο κότες, οι δράστες δεν κάνουν διαχωρισμούς ούτε …ανωτερότητα δείχνουν. Κλέβουν τα πάντα.
Από γεωργικά εργαλεία και σακιά με ελαιόκαρπο μέχρι τρόφιμα, τραπεζομάντιλα ακόμα και παπούτσια. Φυσικά βασικός στόχος είναι τα χρήματα και τα κοσμήματα, όμως οι κλέφτες δεν θα πουν όχι και σε ένα τσουκάλι με ντολμαδάκια. Αυτό συνέβη σε χωριό της Μεσαράς.
Η ιδιοκτήτρια είχε μαγειρέψει από νωρίς και χρειάστηκε να απουσιάσει από το σπίτι για δουλειές. Όταν επέστρεψε, υπέστη σοκ. Τα ντολμαδάκια είχαν κάνει …φτερά και η οικογένεια έμεινε της νηστική.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails