Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Δεύτερη εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα στο Ηράκλειο


Και δεύτερη εμπρηστική επίθεση δέχτηκε τράπεζα, μέσα σε ένα 24ώρο, στο Ηράκλειο.
Αυτή την φορά στόχος ήταν η Παγκρήτια τράπεζα, που βρίσκεται στην Λ. Κνώσού .
’γνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τη γυάλινη κεντρική είσοδο της τράπεζας, πέταξαν στο εσωτερικό του τουλάχιστον τέσσερεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να προξενηθούν υλικές ζημιές.
Επι τόπου έσπευσαν πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα, εμποδίζοντας την επέκταση της φωτιάς, η οποία προκάλεσε τελικά ζημιές, ύψους 15.000 ευρώ.
Χθές τέσσερις βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα εναντίον του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος , χωρίς να προκληθούν ζημιές αφού οι τρεις δεν εξερράγησαν λόγω της βροχής.
Τα νέα περιστατικό έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες βλέπουν ομάδες αγνώστων να «χτυπούν» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένα δημόσιο κτίριο, έπειτα από τον εμπρησμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας, στα γραφεία στη Γιόφυρο.
Εντύπωση προκαλεί το θράσος των δραστών, οι οποίοι αποφασίζουν και επιτίθενται εναντίον της δημόσιας περιουσίας, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται στο κεντρικότερο -και ίσως πιο καλά φυλασσόμενο- σημείο του Ηρακλείου, όπως στη χθεσινή περίπτωση.
Ειδικά η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα για τους δράστες δεν ήταν επιτυχές.
Η αστυνομία για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων έχει ήδη βγάλει τους αστυνομικούς υπαλλήλους στο δρόμο, κάτι που δε φαίνεται να πτοεί τους γνωστούς αγνώστους.
Ενώ για τη συγκεκριμένη επίθεση, έχει ξεκινήσει έρευνα στη γύρω περιοχή, για τον εντοπισμό στοιχείων, προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails