Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

«Δεν έχουμε να ζήσουμε»


«Δεν έχουμε να ζήσουμε», τονίζουν στην «Τ» οι συμβασιούχοι στην παλιά Ολυμπιακή Εταιρία, οι οποίοι έχουν απολυθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχουν πάρει φράγκο, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και περίπου 150 οικογένειες, μόνο από το νομό Ηρακλείου, που εργάζονταν στην εταιρία, δεν έχουν πάρει αποζημίωση, δεν έχουν μπει ακόμη στο Ταμείο Ανεργίας, ενώ δεν τους έχει γίνει κάποια μετάταξη σε θέσεις του Δημοσίου πλην κάποιες ειδικές περιπτώσεις
Μία ομάδα των απολυμένων συμβασιούχων επισκέφτηκε χθες το πρωί το Νομαρχιακό Μέγαρο, όπου συνάντησε τη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, και συζήτησαν τα προβλήματά τους. Η κ. Σχοιναράκη δήλωσε την υποστήριξή της σε αυτούς τους ανθρώπους και δεσμεύτηκε ότι από τη μεριά της θα κάνει ό,τι μπορεί. «Εμείς θα κάνουμε μία παρέμβαση προς το υπουργείο, ενώ θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τους τοπικούς βουλευτές», επισήμανε η ίδια.
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με το γενικό γραμματέα, ενώ οι συμβασιούχοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Γιορτές
«Είμαστε όλοι απολυμένοι της παλιάς Ολυμπιακής. Μας σταμάτησαν περίπου στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, γιατί πωλήθηκε η Ολυμπιακή νωρίτερα από ό,τι περίμεναν. Τώρα το πρόβλημά μας είναι ότι ενώ μας είχαν πει ότι θα μας βάλουν στο Ταμείο Ανεργίας για ένα χρόνο με ειδική ρύθμιση σαν απολυμένοι της ΟΕ δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο μέχρι στιγμής. Επίσης, δεν μας έχουν δοθεί ούτε επιδόματα που δικαιούμαστε, δώρα κ.ά. από την εταιρία. Οι γιορτές πλησιάζουν, είμαστε 150 οικογένειες στο Ηράκλειο, δεν είμαστε λίγοι. Αποβλέπαμε σε αυτά τα χρήματα για να περάσουμε τις γιορτές με τις οικογένειές μας. Την ίδια στιγμή έχουν μπει κάποια άτομα σε ένα ειδικό καθεστώς και μπορούν να μεταταχθούν στο Δημόσιο, ενώ έχουν την ίδια προϋπηρεσία με εμάς κι ίσως και λιγότερη. Για εμάς που έχουμε από 17, 15, 14 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Διεκδικούμε την ένταξή μας άμεσα στο ταμείο και τη μετάταξή μας σε θέσεις του Δημοσίου», περιέγραψε στην «Τ» η κ. Αγγελική Φραγκιαδουλάκη.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails