Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία για την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου

Προ ημερών παρκάρισα στην Πλαστήρα εξερχόμενος της Σπιναλόγκας, στο ρεύμα της ανόδου, λίγο πριν το Κομμένο Μπεντένι, ακριβώς κάτω απο μια πινακίδα που δείχνει προς τα που είναι το πάρκινγκ στο κέντρο. Επιστρέφοντας μετά από μια ώρα βρήκα μια κλήση της Δ.Α για παράβαση πινακίδας Ρ69 ελεγχόμενη στάθμευσης (δηλ. τζαμπατζής σε δημοτικό πάρκινγκ). Το όργανο Α25 της Δ.Α. με περιποιήθηκε καταλλήλως. Επειδή δεν συνηθίζω να έχω παραβατική συμπεριφορά, αν και ορεσίβιος, ξεκίνησα από το Κομμένο Μπεντένι (στο ρεύμα ανόδου, επαναλαμβάνω) και έφτασα μέχρι το ύψος τησ Βασιλογιώργη όπου εκεί συνάντησα την πρώτη πινακίδα Ρ69.

Την επομένη πήγα στην Δ.Α και έκανα ένσταση για την ακύρωση της κλήσης, αφενός επί θέματος αρχής, αφετέρου γιατί τα 90¤ δεν μου περισσεύουν. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι το όργανο Α25 διαθέτει δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα και ότι το 90, μπορεί και να ήταν 80 ή 20 !!! Απο την παράβαση τελικά συμπέραναν ότι το ποσό είναι 20¤, οπότε με την 50% έκπτωση "καθάριζα" με 10¤, όπως μου είπαν. Να μην τα πολυλογούμε, τους ενημέρωσα ότι δεν υπάρχουν πινακίδες σε αυτό το σημείο ή αν αυτοί έχουν βάλει τις έχει πάρει ο αέρας ή οι Ζωνιανοί, μπορεί και Μονοφατσώτες. Μια ευτραφής κυρία το απέκλεισε κατηγορηματικά γιατί "στο κάτω κάτω εμείς στην τσέπη μας δεν τα βάζουμε αυτά τα λεφτά"!!!! Την επόμενη μέρα ενημερώθηκα τηλεφωνικά ότι η ένστασή μου έχει απορριφθεί, προφανώς ώς αβάσιμη ή ψευδής πράγμα που με εξοργίζει όπως κάθε φορά που συναλλάσσομαι με το κράτος μας ή τις παραφυάδες του.

Από τότε και για κάθε μέρα περνώ από το ίδιο σημείο, πάνω κάτω την ίδια ώρα λόγω υποχρεώσεων, διαπιστώνω ότι το όργανο Α25 και οι συνεργοί του έχουν στήσει εισπρακτικό μηχανισμό για την ..πόλη (άλλο ήθελα να γράψω αλλά δεν είμαστε τώρα για τρεχάματα). Όλο αυτό το σημείο που δεν έχει πινακίδες έχει αυτοκίνητα στολισμένα με κλήσεις στο παρμπρίζ, από την Βασιλογιώργη και κάτω σπάνια να δεις αυτοκίνητο με κλήση, μιας και εκεί είναι εμφανείς οι πινακίδες και το αντίτιμο που απαιτείται είναι το πιο λογικό που υπάρχει (1¤ την ώρα).
Ένα απόγευμα σταμάτησα και τράβηξα φωτογραφίες για να τις επισυνάψω αλλά μου βγήκαν σκοτεινές και στην ουσία άχρηστες.

Θα σας παρακαλούσα να περάσετε από εκεί ώστε να σχηματίσετε μια ιδέα, να τραβήξετε και καμιά καθαρή φώτο, ώστε να κάνετε κανένα θεματάκι πριν βρεθεί στραγγαλισμένο κανένα όργανο..του Δήμου.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails