Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Λήστεψαν γηροκομείο στο Ηράκλειο!


Του Θάνου Περβολαράκη
Η πιο καλά μελετημένη διάρρηξη των τελευταίων μηνών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Κυριακής στο πτωχοκομείο Ηρακλείου των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.
Οι διαρρήκτες που πέρασαν στο εσωτερικό του πτωχοκομείου χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνώριζαν λεπτομέρειες όχι μόνο σχετικά με το που θα βρουν τα χρήματα, αλλά και το πώς θα κινηθούν αθόρυβα, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν και ενημέρωση για το ρεπό του νυχτερινού φύλακα του ιδρύματος.
Η λεία τους ήταν αρκετά μεγάλη, αφού στα συρτάρια των γραφείων που παραβίασαν υπήρχαν περίπου 17 χιλιάδες ευρώ, όπως μας είπε ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Εμμανουήλ Μονιάκης.
«Είναι η πρώτη φορά στα 53 χρόνια που λειτουργεί το ίδρυμα που σημειώνεται κάτι τέτοιο. Τι να πω, τα άτομα αυτά ενδεχομένως γνώριζαν αρκετά πράγματα» σχολιάζει ο ίδιος.
Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 2 με 3 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα τα οποία ίσως αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στη διάθεσή τους το υλικό από την κάμερα γειτονικού καταστήματος ή οικίας μέσα στο οποίο φαίνονται τρία με τέσσερα άτομα εκείνο το διάστημα να κινούνται στην περιοχή.
Οι δράστες για να «τρυπώσουν» χρειάστηκε να παραβιάσουν ένα παράθυρο που βλέπει στην αυλή. Προχώρησαν στο εσωτερικό, πήγαν προς το γραφείο του διευθυντή και άρχισαν το ψάξιμο για την ανεύρεση των χρημάτων.
Στο χώρο σύμφωνα με τον κ. Μονιάκη δεν υπάρχει συναγερμός ή κάποιο άλλο σύστημα ασφαλείας. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τη φύλαξη στη διάρκεια της νύχτας είχε ρεπό, ενώ και δύο εργαζόμενες που είχαν νυχτερινή βάρδια, ανέφεραν πως δεν αντιλήφθηκαν κι εκείνες τίποτα.
«Πήγαν στα σημεία όπου γνώριζαν ότι ήταν τα χρήματα. Αναζήτησαν τα κλειδιά που ανοίγουν τα συρτάρια και πήραν ότι λεφτά υπήρχαν».
Οι «ποντικοί» αφού ολοκλήρωσαν την «έρευνά» τους στα συρτάρια και στους άλλους χώρους των γραφείων, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς το χρηματοκιβώτιο.
Το μικρό σε μέγεθος χρηματοκιβώτιο ήταν κατά πληροφορίες «κολλημένο» στον τοίχο, όμως αυτό δεν τους πτόησε. Με κινήσεις γρήγορες που δεν προκάλεσαν κάποιο θόρυβο, το «ξήλωσαν» και το πήραν μαζί τους. Μάλιστα, το έβγαλαν και από το παράθυρο από το οποίο είχαν παραβιάσει, προκειμένου να «εισβάλουν» μέσα στο πτωχοκομείο.
Η διάρρηξη και η κλοπή έγινε νωρίς το πρωί αντιληπτή, μόλις ο διευθυντής έφτασε στο σημείο και είδε το αναστατωμένο γραφείο και την απουσία του χρηματοκιβωτίου και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή, οι διαρρήξεις σημειώνονται η μία μετά την άλλη.
Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails