Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Μια ώρα χωρίς όραση μέσα στην τάξη!


Μια ώρα χωρίς όραση, έζησαν οι μαθητές του Γ6 της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, οι οποίοι περιγράφουν στην “Π” την μοναδική εμπειρία που βίωσαν και τα συναισθήματα που ένιωσαν έχοντας δεμένα τα μάτια τους μ’ ένα μαύρο μαντήλι.
Οι μαθητές συμμετείχαν σ’ ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν την αναπηρία με μια άλλη ματιά. Η Αλεξάνδρα Βουϊδάσκη και οι συμμαθητές της μας γράφουν:
“Εμείς, οι μαθητές του Γ6 της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, με την συμπαράσταση και καθοδήγηση της φιλολόγου μας κ. Μαρίας Οικονομάκη ελπίζουμε, πιστεύουμε και θέλουμε να διαμορφώσουμε το δικό μας καλύτερο κόσμο.
Για να πετύχουμε όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει μέσα μας ν’ ανθίσει το αίσθημα της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε, με αργά αλλά σταθερά βήματα, να αγγίξουμε το θέμα των ατόμων με αναπηρία συμμετέχοντας σ’ ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Την προσπάθειά μας αυτή στηρίζουν ανεπιφύλακτα και παρακολουθούν με ενδιαφέρον, τόσο ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνος Χρονάκης όσο και ολόκληρο το σχολείο μας δηλαδή οι καθηγητές μας και οι συμμαθητές μας.
Συγκεκριμένα, αφού ενημερωθήκαμε για κάποιες μορφές αναπηρίας μέσα από διάφορες διαδικασίες ομαδικής συνεργασίας και διαλόγου, οδηγηθήκαμε σε φωτεινά “τυφλά” μονοπάτια... Σκεφθήκαμε δηλαδή να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στα άτομα με προβλήματα όρασης.
Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματός μας στο οποίο δώσαμε τον τίτλο “Προσεγγίζοντας την αναπηρία με μια άλλη ματιά”, θα προσπαθήσουμε κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, να συναισθανθούμε την έννοια “αναπηρία” και “τυφλότητα” μέσα από ομαδικές συνεδριάσεις, ενημέρωσεις από ειδικούς, επικοινωνία με τυφλά άτομα, συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις αλλά και εκφράζοντας τους δικούς μας προβληματισμούς και απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία γενικά αλλά και με προβλήματα όρασης ειδικότερα”.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/170420/106351

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails