Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς!


Tη δυνατότητα να αποκτούν ελληνική ιθαγένεια όσοι μετανάστες δεύτερης γενιάς έχουν γεννηθεί ή έχουν φοιτήσει σε σχολεία της χώρας μας, δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε αναλυτικά στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η κυβέρνηση εγκαινιάζει μια νέα μεταναστευτική πολιτική, με στόχο μια κοινωνία ασφάλειας, ειρήνης και ανθρωπιάς».
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και πως η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης αποτελείς το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια.
Το μέτρο αφορά 250.000 μετανάστες που, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα ενώ σε 250.000 υπολογίζονται και όσοι αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.
Στο υπουργικό συμβούλιο συμμετειχε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο προνοιακό έργο της Εκκλησίας, ζητώντας τη βοήθεια των υπουργών, προκειμένου να παρακάμπτεται η γραφειοκρατία.
Πηγή:Τα Νέα
SofosCrete: Αν δεν κάνω λάθος υπηκοότητα δίνουν συνήθως και όχι ιθαγένεια..

2 σχόλια:

  1. Προεκλογικά δεν ανέφεραν τίποτα, μετά μας είπαν το μυστικό!

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΩΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποτε θα ψιφηστει ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails