Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Εκλεψαν το παγκάρι από τον Αγ. Λουκά στο ΠΑΓΝΗ


Του Θάνου Περβολαράκη
Αυτό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι για γέλια και για κλάματα. Άγνωστοι μπήκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο κεντρικό κτήριο και στην είσοδο όπου βρίσκεται το προσκυνητάρι με τις δωρεές πιστών, το «ξήλωσαν», το φόρτωσαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο και έφυγαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.
Στο θεωρητικά φυλασσόμενο χώρο του ΠΑΓΝΗ κανείς δεν είδε το παραμικρό εκείνη την ώρα, ενώ και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αμανάκης ενημερώθηκε χθες από την «Π»!
Το προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου Λουκά ζυγίζει πάνω από 30 κιλά και με τα χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του είναι πολύ πιθανόν το βάρος του να έφτανε και τα 50 κιλά.
Ήταν δεμένο με αλυσίδες, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους θρασύτατους κλέφτες οι οποίοι τις έκοψαν με κάποιο ψαλίδι μέσα σε σύντομο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή έγινε μεταξύ 5 με 6 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Το παγκάρι με την εικόνα και τα χρήματα δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο από το οποίο δεν περνάει κανείς. Είναι τοποθετημένο ακριβώς στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και λίγο δεξιά, από το σημείο δηλαδή όπου περνάνε όλοι προκειμένου να επισκεφτούν κάποια κλινική ή ιατρείο. «Κι όμως κανείς δεν είδε τίποτα. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου δεν είδαν και δεν άκουσαν κάτι το περίεργο» μας είπε εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ.
Οι κλέφτες εκτιμούν αστυνομικοί ήταν τουλάχιστον δύο. Το προσκυνητάρι διαστάσεων 50Χ50 δύσκολα μπορεί να μεταφερθεί από ένα μόνο άτομο.
Λίγες ώρες μετά κοντά στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων εντοπίστηκε ένα όχημα τύπου κλούβα, μία μηχανή και το κλεμμένο προσκυνητάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι κάποια άτομα ξεφόρτωναν από την κλούβα το προσκυνητάρι. Η γυναίκα που είδε τους δράστες φέρεται να ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία αναζητά τους διαρρήκτες.
Το ποσό που υπήρχε στο προσκυνητάρι υπολογίζεται στα 200 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι και πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό. Τότε οι κλέφτες δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν το έργο τους, διότι τους αντιλήφθηκαν και άφησαν στη μέση την προσπάθειά τους.
Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails