Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

«Ο σκύλος μου έσωσε τη ζωή!»


Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη
«Όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο, το σκυλί ούτε έτρωγε, ούτε έπινε και άρχισε και πάλι να τρώει όταν η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι»
Ο σκύλος, δεν είναι μόνο ο πιο στενός φίλος του ανθρώπου, αλλά αν βρεθεί σε κίνδυνο μπορεί να του σώσει και τη ίδια του τη ζωή.
Αυτό έκανε πριν λίγες ημέρες η Στέλλα, το ημίαιμο σκυλί της οικογένειας του συνταξιούχου αστυνομικού Δημοσθένη Ανδρεδάκη όταν η σύζυγός του η Μαρία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και σωριάστηκε σε κωματώδη κατάσταση στην μπανιέρα του σπιτιού τους.
Ο κ. Ανδρεδάκης μας είπε: “Η Στέλλα είναι σήμερα 22 μηνών και μας την είχε δώσει πριν 3 μήνες ο κτηνίατρος Γιώργος Πιπεράκης, γιατί το προηγούμενο σκυλί μας το χάσαμε από αυτοκίνητο.
Έχει ένα ξεχωριστό δέσιμο με τη γυναίκα μου τη Μαρία αλλά τα πάει πολύ καλά και μ’ εμένα και την 15χρονη κόρη μου την Κατερίνα.
Η σύζυγός μου, το 1985 είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς και επιπλέον αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
Πριν δύο εβδομάδες πέσαμε όπως κάθε βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα για ύπνο και μάλιστα η γυναίκα μου αποκοιμήθηκε με τα ρούχα, αλλά δεν ήθελα να την ενοχλήσω. Είχε ήδη πάρει τα φάρμακά της και ξάπλωσα κι εγώ ήσυχος να κοιμηθώ.
Κατά τη 1 νιώθω ξαφνικά το σκυλί που κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού, πάνω στο κρεβάτι να μου τραβάει επίμονα τα μανίκια της πιζάμας και να γαυγίζει. Κοιτάζω δίπλα και δεν βλέπω τη γυναίκα μου, σηκώνομαι και τρέχω στο μπάνιο, εκεί όπου πήγαινε ο σκύλος. Βλέπω την σύζυγό μου πεσμένη στην μπανιέρα, με το στόμα και τα μάτια ανοικτά. Φωνάζω την κόρη μου που κοιμόταν, καλούμε ασθενοφόρο και την μεταφέρουμε στο Βενιζέλειο όπου νοσηλεύθηκε για 1 εβδομάδα. Η γυναίκα μου σιγά-σιγά αναρρώνει, βέβαια δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει καθαρά και έχει αιμάτωμα στο κεφάλι από το χτύπημα, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάστασή της”.
Όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο, όπως μας είπε ο κ. Ανδρεδάκης, το σκυλί ούτε έτρωγε, ούτε έπινε και άρχισε και πάλι να τρώει όταν η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός ανέφερε: Μου έκανε τρομερή εντύπωση που ένα σκυλί το οποίο είχαμε μόλις 3 μήνες στο σπίτι μας, δέθηκε τόσο πολύ μαζί μας, κατάλαβε ότι κάτι έπαθε ένα μέλος της οικογένειας και μας ειδοποίησε για να το βοηθήσουμε.
Η Στέλλα έσωσε τη ζωή της γυναίκας μου. Μη σας φανεί παράξενο αλλά τη νιώθουμε σαν παιδί μας...”.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails