Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Σκύλος ή γάτα:ποιός κερδίζει την καρδιά μας;


Μια διεθνής έρευνα, που συνέκρινε σκυλιά και γάτες, επιβεβαίωσε ότι οι σκύλοι είναι αυτοί που έχουν κερδίσει την καρδιά του ανθρώπου. Γι αυτό και χαρακτηρίζονται σαν ''οι καλύτεροι του φίλοι''.
Το τεστ είχε 11 γατο- και σκυλο-κατηγορίες και διεξήχθη από το περιοδικό New Scientist. Τα κανίς ήταν αυτά που συνέλλεξαν και bonus πόντους στην προτίμηση ων ανθρώπων γιατί αποτελούν και μια από τις παλιότερες ράτσες.
Οι γάτες απ' την άλλη είχαν υψηλό σκόρ καθώς θεωρούνται σχεδόν δύο φορές πιο έξυπνες από τους σκύλους και ο πληθυσμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος. Κέρδισαν επίσης και επειδή έχουν καλύτερες αισθήσεις: πιο ακριβή μύτη, ανώτερη όραση τη νύχτα και καλύτερη ακοή απ ότι ο μέσος σκύλος.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η γάτα είναι πιο οικολογική λόγω της ελάχιστης τροφής που καταναλώνει!

Δείτε τα αποτελέσματα:
• ΕΥΦΥΙΑ
Νικητής: ΓΑΤΕΣ
Ο εγκέφαλος μιας γάτας σε σχέση με το σώμα της είναι πολύ μεγαλύτερος απ ότι του μέσου σκύλου. Οι γάτες έχουν 300 εκ. νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο ενώ ο σκύλος 160.
• ΙΣΤΟΡΙΑ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Οι σκύλοι μας συντροφεύουν από 16000 ως και 135000 χρόνια πριν, ενώ οι γάτες μας κάνουν την τιμή να ζουν μαζί μας μόνο 9500 χρόνια μέχρι σήμερα.
• ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Οι γάτες είναι από τη φύση τους μοναχικές ενώ τα σκυλιά υπήρξαν πάντα ζώα αγέλης.
• ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
Νικητής: ΓΑΤΕΣ
Στις 10 χώρες με τις περισσότερες γάτες, υπάρχουν σχεδόν 204 εκατομμύρια γάτες ενώ στις 10 χώρες με τα περισσότερα σκυλιά, ο αριθμός τους φτάνει μόνο τα 173 εκατομμύρια σκυλούνια.
• ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Οι σκύλοι μπορούν να ακολουθήσουν τις χειρονομίες των ανθρώπων και το λεξιλόγιο ''τους'' θεωρείται ανώτερο όπως και η τάση τους να δένονται με τον ιδιοκτήτη τους.
• ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Εχουν μια συνεργατική προσέγγιση...Σκύλοι-συνοδοί τυφλών και σκύλοι θεραπευτές ΑΜΕΑ, σκυλιά που σέρνουν έλκηθρα ή τσοπανόσκυλα
που φυλούν κοπάδια...Ολα εργάζονται σε συνεργασία με το άλλο είδος!
• ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Νικητής: ΓΑΤΕΣ
Το γουργούρισμα της γάτας είναι ένας πανέμορφος τρόπος να μας μιλήσει.
• ΜΑΘΗΣΗ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Για τα σκυλιά είναι πανεύκολο να μάθουν και να υπακούουν σε εντολές σαν μικρά παιδάκια αλλά και πολλές φορές ακολουθούν το βλέμμα μας, τις χειρονομίες μας ή τις λέξεις μας.
• ΥΠΕΡ-ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Νικητής: ΓΑΤΕΣ
Η μέση γάτα, με 200 εκατομμύρια υποδοχείς-αισθητήρες οσμής, έχει την πιο ακριβή μύτη απ όλους τους σκύλους! Οι γάτες μπορούν επίσης να δουν 6 φορές σε πιο χαμηλά επίπεδα φωτός απ ότι εμείς ενώ οι σκύλοι μόνο 5. Το ακουστικό φάσμα της γάτας κυμαίνεται από 45 ως 64 χιλιάδες hertz ενώ του σκύλου από 37 σε 45 χιλιάδες hertz.
• ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Νικητής: ΓΑΤΕΣ
Η μέση γάτα απαιτεί μόλις μισό τετραγωνικό γης το χρόνο για την διατροφή της ενώ ένας μεσαίου μεγέθους σκύλους θέλει σχεδόν
1 τετραγωνικό.
• ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
Νικητής: ΣΚΥΛΙΑ
Φυσικά!Εχουν απίστευτες ικανότητες σε κυνήγι, φύλαξη,κοπάδια, εντοπισμό ναρκωτικών και εκρηκτικών μηχανισμών ενώ κάνουν καλό και
στους ιδιοκτήτες τους αφού τους βγάζουν...βολτα καθημερινά!
Πηγή:adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails