Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες της πρωτοφανούς βεβήλωσης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου


Λευκωσία: Δύο είναι τα σενάρια που αυτή τη στιγμή διερευνά με πάσα σοβαρότητα η Αστυνομία σε σχέση με την πρωτοφανή ιεροσυλία στον τάφο του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε συνεχεία συσκέψεις έγινε εξέταση όλων των στοιχείων και ενδείξεων που υπήρχαν.
Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές αφορά τη διασύνδεση ορισμένων στοιχείων αλλά και προσώπων με εθνικιστική οργάνωση. Διερευνήθηκε η πιθανότητα να ήρθαν κάποιοι πυρήνες της εν λόγω οργάνωσης από το εξωτερικό και να υποκίνησαν την κλοπή της σορού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αναταραχής. Το σενάριο αυτό ενδυνάμωσε πληροφορία ότι θεάθηκε να διέρχεται έξω από το κοιμητήριο από το οποίο έγινε η κλοπή, ένα στρατιωτικό όχημα (πιθανόν ασθενοφόρο).
Από τις έρευνες προέκυψαν αναφορές για έναν Ελλαδίτη χαμηλόβαθμο στρατιωτικό, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση, όπως και άλλοι δυο στρατιωτικοί που συνδέονται μαζί του. Ωστόσο, από τις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι τρεις προέβαλαν ατράνταχτο άλλοθι και φαίνεται να μην έχουν σχέση με την κλοπή των λειψάνων του τέως Προέδρου.
Το δεύτερο σενάριο που τέθηκε στο τραπέζι απογευματινής σύσκεψης στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετίζεται με τη δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αποτελείται από Ρουμάνους. Πρόσφατα είχαν προβεί σε εκταφή Αυστριακού και ζήτησαν λύτρα από τη σύζυγό του. Οι Αρχές αποτάθηκαν στην πρέσβειρα της Ρουμανίας για παροχή στοιχείων σε σχέση με την υπόθεση αυτή.
Πηγή:Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails