Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Πέταξαν παπούτσι σε αυτόν που είχε κάνει το ίδιο στον Bush!

"Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που ήμουν θα έρθεις..." είναι η φράση που ταιριάζει απόλυτα στον Ιρακινό δημοσιογράφο που πέρσι πέταξε ένα παπούτσι στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών George Bush αφού το ίδιο ακριβώς του συνέβη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την 1η Δεκεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Muntazer al-Zaidi στη Γαλλία για τα θύματα πολέμου του Ιράκ ένας άνδρας επίσης δημοσιογράφος του πέταξε ένα παπούτσι. Στη συνέχεια τον κυνήγησε ο αδερφός του Ιρακινού ο οποίος εκσφενδόνισε και εκείνος ένα παπούτσι! Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Zaidi φάνηκε ψυχραιμότερος καθώς μετά το συμβάν είπε: "Μου έκλεψε την τεχνική μου".
Υπενθυμίζεται πως ο Zaidi σε συνέντευξη του George Bush φώναξε "Αυτό είναι ένα αποχαιρετιστήριο φιλία από το λαό του Ιράκ, σκύλε" και στη συνέχεια του πέταξε το παπούτσι του. Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε τρια χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία για επίθεση σε αρχηγό κράτους αλλά η ποινή του μειώθηκε σε έναν χρόνο και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τέλος, το να δείχνει κάποιος τις σόλες του είναι κίνηση περιφρόνησης στον αραβικό πολιτισμό.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails