Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Κινητό τηλέφωνο ετοιμάζει η Google!


Αναζωπυρώθηκαν εδώ και λίγες ημέρες οι φήμες στο Ίντερνετ για τη κυκλοφορία ενός κινητού τηλεφώνου εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένου από τη Google, μετά το σχόλιο της εταιρείας ότι πειραματίζεται σε εσωτερικό επίπεδο με κάποια συσκευή.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δοκιμάζουν μία συσκευή που «συνδυάζει καινοτόμο hardware με λογισμικό που βασίζεται στο Android και ενσωματώνει επιπλέον καινούργια χαρακτηριστικά», δήλωσε ο πρόεδρος ανάπτυξης προϊόντων Μάριο Κεϊρόζ σε δημοσίευση blog. Αυτό το διάστημα η Google ωρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου και δοκιμών της συσκευής από τους εργαζομένους στην εταιρεία.
Η είδηση για τη νέα συσκευή διέρρευσε από τους ίδιους τους εργαζομένους στην εταιρεία, που ενθουσιασμένοι άρχισαν να ανταλλάσουν μηνύματα στο Twitter.
Αρκετοί πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, αλλά και κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν υιοθετήσει το Android ως λειτουργικό για τις συσκευές τους. Το Android είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και αναπτύχθηκε από τη Google στην προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνισθεί σε ακόμη ένα επίπεδο την Apple και την Research In Motion, κατασκευάστριες εταιρείες των iPhone και BlackBerry αντίστοιχα.
Η εταιρεία ερευνών Gartner, προβλέπει ότι το Android θα καταλάβει μερίδιο αγοράς 14% μέχρι το 2012, την ώρα που σήμερα καταλαμβάνει μόλις 2%.
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails