Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες της Κρήτης ανεβαίνουν στην Αθήνα.


Ηράκλειο: Συμβολική κατάληψη από αγρότες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τη Δευτέρα

Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός της αγοράς με υγρά καύσιμα για την ανατολική Κρητη, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών που επέτρεψε το άνοιγμα ενός δρόμου που οδηγεί στις αποθήκες πετρελαιοειδών στο Ηράκλειο.

Στο μεταξύ αγρότες της Κρήτης με αυτοκίνητα και τρακτέρ θα μεταβούν τη Δευτέρα στην Αθήνα για να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,.

Η αναχώρηση για την Αθήνα με τα πλοία της γραμμής νωρίς το απόγευμα της Κυριακής θα σημάνει και το τέλος του μπλόκου στην εθνική Οδό.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από ολόκληρη την Κρήτη συναντήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Ηράκλειο, παρουσία βουλευτών και φορέων όπου τους ζητήθηκε η στήριξη τους στον αγώνα τους.

Δείτε το βίντεο που δείχνει το γιαούρτωμα της Όλγας Κεφαλογιάννη.Και ακόμα ένα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Χανιά.


Βίντεο για την κρίση στα Ίμια από την "Μηχανή του χρόνου."


Στολές για τον στρατό σε τιμές - φωτιά.


Από το:paratolmo.blogspot.com
Την ίδια ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, έχουν παραγγελθεί από τη NAMSA (ΝΑΤΟ MAINTENANCE SUPPLY AGENCY) στη Ρουμανία 100.000 στολές παραλλαγής έναντι του ποσού των 9 εκατομμυρίων ευρώ (90 ευρώ ανά στολή), όταν το αντίστοιχο κόστος σε προηγούμενο διαγωνισμό στην εγχώρια αγορά δεν ξεπερνούσε τα 28 ευρώ ανά στολή.Επίσης, έχουν παραγγελθεί 120.000 ζευγάρια αρβυλών έναντι 4,5 έως 5 εκατομμυρίων ευρώ (37 έως 41 ευρώ το κάθε ζευγάρι), κόστος διπλάσιο από την εγχώρια αγορά, αλλά και 100.000 μπερέδες κόστους 900.000 ευρώ (9 ευρώ έκαστος), όταν το αντίστοιχο κόστος από την εγχώρια αγορά δεν ξεπερνά τα 4 ευρώ.
Δηλαδη ρε Βαγγο οι ελληνικες βιοτεχνιες τι να κανουν;

Αρχισαν τα όργανα αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


Από το:kafeneio-gr.blogspot.com
Χθες ο Φώτης Κουβέλης της Ανανεωτικής πτέρυγας κατέθεσε πέντε προτάσεις για κοινή πολιτική δράση με το ΠΑΣΟΚ, όπως τα ζητήματα της ανεργίας, της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, το κοινωνικό κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες.

Σήμερα ο κ. Φλαμπουράρης -μέλος και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- εξέφρασε την έκπληξή του «γιατί «ανένταχτοι» έβαλαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ που, αν δεν ήταν συγκέντρωση τάσης του ΣΥΝ, εύκολα θα μπορούσαν να καταταγούν σε ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων εντός και εκτός Βουλής.Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή απόκρουσης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η ΝΔ και συναινεί το ΠΑΣΟΚ»...

Περί "Σφήνας"..


Από το:parapolitiki.blogspot.com
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδούλου της εφημερίδας "Η Σφήνα" υποστηρίζει ότι ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια.
Και λέμε "υποστηρίζει" καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι η εικονιζόμενη βραχονησίδα είναι το "Καλό Νερό" και όχι τα Ίμια...
Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι τα Ίμια...
Πρώτα από όλα , να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια παράνομη πράξη...
Είναι Έλληνας και ύψωσε την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος ! Ουδέν μεμπτόν !
Πρόκειται όμως για μια ενέργεια η οποία έγινε για καθαρά διαφημιστικούς λόγους υπέρ της εφημερίδας του Σπύρου Καρατζαφέρη.
Ο εν λόγω κύριος δεν επισκέφθηκε τα Ίμια με την ιδιότητα του "πατριώτη" αλλά ως έμμισθος δημοσιογράφος και στα πλαίσια των επαγγελματικών του υποχρεώσεων...
Επέλεξε μάλιστα να επισκεφθεί την ακριτική βραχονησίδα σε μια περίοδο έντασης στο Αιγαίο και τις ίδιες ημερομηνίες με τα γεγονότα του 1996.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ.Καρατζαφέρη και όσους ταυτίζονται με τη συγκεκριμένη ενέργεια , ότι το να υψώσει κανείς την ελληνική σημαία σε μια περιοχή της ελληνικής Επικράτειας δεν προσθέτει και φυσικά ούτε αφαιρεί την ελληνικότητα από μια περιοχή !
Τα Ίμια άνηκαν και χθες στην Ελλάδα και ανήκουν και σήμερα ! Δεν διαδραμάτισε κάποιο ρόλο η ενέργεια του δημοσιογράφου.
Καλό θα ήταν λοιπόν οι συντελεστές της εφημερίδας να επιλέξουν έναν διαφορετικό τρόπο να διεκδικήσουν τα "5 λεπτά δημοσιότητας" που τους αναλογούν και όχι με τέτοιες ενέργειες...

Την ελληνική σημαία δεν την κρατούν ψηλά τα παπαγαλάκια της κάθε εφημερίδας αλλά όλοι εκείνοι οι Έλληνες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο...

Τεράστιο ατόπημα του Ευαγγελάτου


Από το:olympia.gr
Έβγαλε στο δελτίο τον εκπρόσωπο του επιτρόπου για την Γεωργία της Ε.Ε. κύριο Μαν και τον ρωτά εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα προτίθεται να δώσει επιχορήγηση στους αγρότες. Εάν είναι παράνομη η ενίσχυση, ενώ συζητά μαζί του και για ενδεχόμενο πρόστιμο από την ΕΕ και μάλιστα ΕΝΤΟΚΟ!! Αφού βεβαίως έδωσε τις απαραίτητες “πληροφορίες” στον εκπρόσωπο για το ποιόν της ενίσχυσης, ότι δηλαδή πρόκειται όχι για αποζημίωση λόγω φυσικών καταστροφών αλλά ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!!
Ντροπή κύριε Ευαγγελάτο, εάν νομίζετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε τα συμφέροντα των αφεντικών σας. Ντροπή σας κύριοι που βάζετε το ίδιο συμφέρον σας πάνω από το συμφέρον των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων αλλά και της χώρας ολόκληρης.
Μήπως εάν δεν υπήρχε ο Κούβελος αυτή η συνέντευξη δεν θα γινόταν ποτέ; Μήπως είστε ιδιοτελείς νταβατζήδες μιας ολόκληρης κοινωνίας; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε πλέον τη δύναμη να επηρεάσετε ούτε το λαό ούτε την πολιτεία;
Στον γυάλινο κόσμο σας μέχρι την πτώχευση…

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Η Ελληνική φτώχια μέ νούμερα.

Το είδα στο:jimmy278.blogspot.com
469.000 Έλληνες ζουν με λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα ενώ το εισόδημα 169.000 δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ ημερησίως, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.
Δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι φτωχοί ενώ εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2% των Ελλήνων δεν διαθέτουν τηλέφωνο, έγχρωμη τηλεόραση ή πλυντήριο, το 10% δεν μπορούν να συντηρήσουν ΙΧ ενώ το 5% του πληθυσμού δεν μπορεί να τραφεί με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο τρεις φορές την εβδομάδα.
Επίσης το 27% καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέσσερις στους δέκα αδυνατούν εξάλλου να αντεπεξέλθουν σε έκτακτα έξοδα.

28 ολόκληρα λεπτά πετούσαν εντός του FIR Αθηνών 8 τουρκικά μαχητικά!Τα 4 οπλισμένα..

από το:greece-salonika.blogspot.com
Σε χαμηλή πτήση, μόλις 500 πόδια (167 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα έξι τουρκικά μαχητικά. Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα οπλισμένα F-16 και τέσσερα F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15.20 το μεσημέρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα τέσσερα Φάντομ και δύο από τα F-16 πέρασαν χαμηλά πάνω από το Φαρμακονήσι πετώντας μόλις πεντακόσια μέτρα πάνω από τη νησίδα των Δωδεκανήσων.
Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά μαχητικά τα οποία αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τους εισβολείς. Τα τουρκικά αεροσκάφη αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και να απομακρυνθούν από το FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να προκληθεί σκληρή αερομαχία στην περιοχή νοτίως της Ικαρίας.
Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από την περιοχή πληροφοριών πτήσεων (FIR) των ελληνικών υπηρεσιών στις 15.48, έχοντας παραμείνει σε χώρο ελληνικής ευθύνης και τον εθνικό εναέριο χώρο επί 28 ολόκληρα λεπτά!

Τρακάρανε τον Καραγκούνη!

Από το:drseeng.blogspot.com

5000 ευρώ πλήρωνε για να δει Live βιασμό παιδιού.


Από το:reportazpress.blogspot.com
Δε γίνεται ο ανθρώπινος νους να χωρέσει, ότι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας «διέθεταν» τόσο άρρωστο μυαλό. Τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, είναι ανατριχιαστικά.
Κι όσο σκέφτεται κανείς ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες -και τελικά προφυλακισμένους μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν- είναι και ένας αρχιμανδρίτης, μόνο ένα συναίσθημα τον κυριεύει. Η αηδία.
Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συμμετείχαν στην υπόθεση και έφθασαν στα ίχνη των δραστών, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν διαπίστωσαν πως άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, χαλάνε μια περιουσία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους.
Άνθρωποι παντρεμένοι με παιδιά, που δε διστάζουν να ξοδέψουν έως και 5.000 ευρώ για να δουν Live στο Internet, βιασμό ανηλίκου.
Κι όμως, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί είναι συγκλονιστικά.
Και μιλάμε για την Ελλάδα. Όσοι δε, δεν μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα, αρκούνται σε φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου, οι οποίες κοστολογούνται από 100 έως 150 ευρώ.
Παγκόσμια, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη διακίνηση τέτοιου υλικού, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για το πιο «επικερδές έγκλημα», μετά το εμπόριο όπλων.
Όσο για τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος βέβαια αρνήθηκε τα πάντα στον εισαγγελέα;
Όχι μόνο συμμετείχε σε αυτό το κύκλωμα, αλλά βρισκόταν και σε chat rooms, συνομιλώντας με νεαρούς κυρίως. Έκανε κήρυγμα δηλαδή.
Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα κατασχεθέντα προϊόντα εγκλήματος, βρήκαν πορνογραφικό υλικό «ηλεκτρονικού βάρους» 28.000 giga byte. Τι σημαίνει αυτό; Για να καταλάβει κανείς, μια ταινία 2 ωρών, είναι περίπου 4 G.B. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λένε οι αστυνομικοί, το υλικό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 15.000 ώρες βίντεο σκληρού πορνό.

Η δήλωση του Τούρκου ηθοποιού και οι έρευνες της ΕΥΠ.


Από το:greece-salonika.blogspot.com
H δήλωση του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς, την περασμένη εβδομάδα, ότι σκότωσε εν ψυχρώ δέκα άτομα εκ των οποίων και έναν αιχμάλωτο, κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974, ξαναφέρνει στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο το θέμα των αγνοουμένων. Η μαρτυρία του Ολγκάτς, την οποία ανακάλεσε την επόμενη μέρα λέγοντας ότι όσα είπε ήταν ένα σενάριο για μια ταινία που έγραφε, ξύπνησε μνήμες που ποτέ δεν είχαν σβηστεί. Συγχρόνως, η μαρτυρία του φαίνεται να ταιριάζει ανατριχιαστικά με αυτήν που είχε περιγράψει στην εκπομπή των Φακέλων πριν από τρία χρόνια ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε στην ΕΥΠ και ασχολήθηκε εκτεταμένα με τους Κύπριους αγνοουμένους: «Ηρθα σε επαφή με έναν Τούρκο αλεξιπτωτιστή που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου είπε ότι τους σφάξαμε σαν τα αρνιά επί τόπου στη Βόρεια Κύπρο. Και επειδή είχε τύψεις συνειδήσεως ήθελε να δικαστεί στην Ελλάδα για να απαλλαγεί από τη συνείδησή του...».
Ο Γιαννόπουλος σήμερα δηλώνει με βεβαιότητα ότι ο αλεξιπτωτιστής που είχε γνωρίσει πριν από περίπου είκοσι χρόνια είναι όντως ο Ολγκάτς. Θεωρεί χρέος του να καταθέσει τη μαρτυρία του στο ΥΠΕΞ, το οποίο θα προωθήσει το ερευνητικό υλικό στις κυπριακές αρχές.
Ο Βασίλης Γιαννόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει επιχειρήσεις για τους αγνοουμένους στήνοντας ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών μέσα στις τουρκικές φυλακές. «Εψαξα προσωπικά. Υπήρχε η δυνατότητα κάθε πληροφορία που ερχόταν στην ΕΥΠ να διερευνάται. Ανελήφθη ... ρίσκο, δαπανήθηκαν χρήματα και ερευνήθηκαν όλες οι πληροφορίες σε όλο τον γεωγραφικό χώρο της Τουρκίας». λέει ο Γιαννόπουλος. «Κάποιοι εκμεταλλεύονταν τους συγγενείς των αγνοουμένων και έπλαθαν ιστορίες με κάποια αληθοφάνεια...». Ο Γιαννόπουλoς παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν καταφέρνει να βρει κανέναν Ελληνα αγνοούμενο ζωντανό.
Ο κάθε τόπος όμως κρύβει τα δικά του μυστικά. Μυστικά που συνήθως μαθαίνονται μόνο με το πέρασμα του χρόνου, όταν οι γλώσσες λύνονται και τα πάθη απαλύνονται... Στην Κύπρο, τα 35 ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή δεν φαίνεται να είναι αρκετά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικογένειες, στη Μεγαλόνησο, στην Καρδίτσα, στην Κρήτη, ακόμα και εδώ στην Αθήνα που έχουν αναπάντητα ερωτήματα για το τι έγιναν οι δικοί τους άνθρωποι που τους είδαν τελευταία φορά εκείνο το τραγικό καλοκαίρι. Είναι οι οικογένειες των αγνοουμένων της Κύπρου.
Πιστεύουν ακράδαντα, ακόμα και σήμερα, ότι οι άνθρωποί τους βρίσκονται αιχμάλωτοι ή φυλακισμένοι στην Τουρκία ακόμα και σήμερα. Η Χαρά Κρητικού που έχει τον αδελφό της αγνοούμενο επιμένει πως οι γονείς της, που δεν ζουν πια, είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν αιχμάλωτο στην Τουρκία. Περιγράφει ότι οι γονείς της είχαν πουλήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για να ταξιδέψουν στην Τουρκία και είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μαζί του και να τον δουν με τα δύο του παιδιά. «Ζει σε ένα σπίτι μεγαλοτσιφλικά παντρεμένος με την αδελφή του μεγαλοτσιφλικά ...Φυσικά δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος του, δεν τον άφηναν, δεν του επέτρεπαν ούτε τηλέφωνο, ήταν αιχμάλωτος... ουσιαστικά αιχμάλωτος» λέει η Χαρά Κρητικού. Την ελπίδα της Κρητικού αλλά και τη δίψα να μάθει οποιαδήποτε πληροφορία για τον αδελφό της την είχαν σχεδόν όλες οι οικογένειες. Αυτήν την ανάγκη εκμεταλλεύτηκε ένα κύκλωμα ανθρώπων που προσέφερε πληροφορίες σε Ελληνες και Κύπριους έναντι χρηματικής αμοιβής. Από το Μπουλού της Τουρκίας στο Δενισλί και στα Αδανα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτού του κυκλώματος, οι αγνοούμενοι βρίσκονταν σε φυλακές, στρατόπεδα, ακόμα και ναύτες σε πλοία...
Πλήθος σεναρίων
Τα σενάρια ατέλειωτα, ενώ καμία πληροφορία δεν μπορούσε να εξακριβωθεί. Το 1997 Κληρίδης και Ντενκτάς συμφωνούν να λύσουν αυτό το παζλ και να σταματήσουν την αναίσχυντη φημολογία. Αποφασίζουν να ξεκινήσουν εκταφές στους μαζικούς τάφους. Τα λείψανα που βρίσκονται εξετάζονται, απομονώνεται το γενετικό τους υλικό, ενώ συγχρόνως όλες οι οικογένειες αγνοουμένων δίνουν δείγματα του DNA τους ώστε να μπορέσουν να δουν ποια οστά ανήκουν σε ποια οικογένεια. Πολλές οικογένειες βρέθηκαν γύρω από ένα σκελετό τοποθετημένο σε ένα τραπέζι και να τους ανακοινώνεται ότι ο πατέρας, ο σύζυγος ή ο αδερφός που περίμεναν να γυρίσει βρίσκεται μπροστά τους. Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει με αυτόν τον τρόπο 145 υποθέσεις από τους 1.619 αγνοουμένους. Παράλληλα με την προσπάθεια ταυτοποίησης των λειψάνων οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν αφήνουν καμία πληροφορία που έρχεται στα χέρια τους αδιερεύνητη. Προσπαθούν να βρουν την άκρη ενός νήματος, το οποίο καταλήγει σε ένα μπλεγμένο κουβάρι γεμάτο έντονα συναισθήματα, αλήθειες, μύθους και θεωρίες συνωμοσίας 35 ετών, που δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν την ελπίδα τόσων ανθρώπων.

Το 7 σέλιδο αφιέρωμα της ExedraSports στον ΟΦΗ


Το ανέβασαν τα αδέρφια στο site των Snakes
Άμα αρχίσανε τα αφιερώματα οι εφημερίδες βρομάει το πράγμα..Συνήθως στους «πεθαμένους» κάνουν και θέλω να ελπίζω ότι δεν «πεθάναμε» ακόμα.Καθαρή θέση πήρε ο Νικόλας ο Μαχλάς στην συνέντευξη που του έκαναν και ανέβηκε ακόμα ποιο πολύ στην συνείδηση μας. Μαχλά θεέ πάρε την ΠΑΕ.Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Τα σημερινά εξώφυλλα των εφημερίδων της Κρήτης.Κάντε κλικ πάνω τους για να μεγαλώσουν

To αναψυκτικό του αγρότη!!!Από το:epikairo.gr

Σε συναγερμό ΕΥΠ και Μοσάντ για τον αγώνα στο Παγκρήτιο με το Ισραήλ


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Το ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας και του Ισραήλ έχει προκαλέσει η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των δύο χωρών που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, τον προσεχή Απρίλιο.
Πρόκειται για έναν αγώνα που θα χτυπήσει «κόκκινο» σε επίπεδο μέτρων ασφαλείας. Και δεν αναφερόμαστε στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα είναι ακροβολισμένες εντός και εκτός σταδίου, αλλά κυρίως στις …αθέατες δυνάμεις, που όπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, έχουν ήδη επιδοθεί στην συλλογή πληροφοριών ενόψει του αγώνα.
Μπορεί στην συνείδηση των περισσοτέρων να φαίνεται μόνο ένας αγώνας, στο παρασκήνιο όμως η διεξαγωγή του σηματοδοτεί πολλά περισσότερα και εκεί παιχνίδι αναλαμβάνουν να κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της ΕΥΠ αλλά και πράκτορες της Μοσάντ «αποκωδικοποιούν» οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία-ακόμα και με την αμυδρή υποψία απειλής-σε σχέση με τη διεξαγωγή του αγώνα στην Κρήτη. Αξιολογούνται ακόμα και μηνύματα που ένας κοινός άνθρωπος, δεν θα σκεφτόταν δεύτερη φορά. Ακόμα όμως και αυτές οι πληροφορίες αξιολογούνται με τη δέουσα σοβαρότητα.
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μετά την πολυήμερη και αιματοβαμμένη επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τυχόν επεισόδια, από τα πιο ήπια μέχρι και τα πιο ακραία που μπορούν να εκδηλωθούν και αυτό σαφώς δυσκολεύει το έργο των μυστικών υπηρεσιών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φάση αυτή διεξάγονται παράλληλες έρευνες από πράκτορες των δύο χωρών που «προσλαμβάνουν πληροφορίες και εκτιμούν απειλές». Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, τόσο θα εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας.
Τις ημέρες παραμονής της Ισραηλινής αποστολής στην Κρήτη, το αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένεται να μετατραπεί σε «αστακό», ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα όπου θα καταλύσει η ομάδα θα μοιάζει με «απόρθητο» φρούριο.
Δεν είναι τυχαίο ότι αναζητείται ξενοδοχείο που να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ακόμα και η διατροφή των μελών της αποστολής λέγεται ότι θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη.
Σε κάθε μετάβαση της οι δρόμοι θα αποκλείονται για μεγαλύτερη ασφάλεια.

από το:patris.gr

Στα μπλόκα παρά τις πιέσεις και «γαλάζιοι» στην Κρήτη.


Διαφωνεί ο ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις που τις θεωρεί παράνομες!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος των Λινοπεραμάτων φαίνονται οι αγρότες του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι χθες επανήλθαν σε κινητοποιήσεις που χαρακτηρίζονται από όγκο και μαχητικότητα.

Οι παραγωγοί του νομού Ηρακλείου, ανάμεσά τους και πολλοί της ΝΔ, εξοργισμένοι λόγω της εξαίρεσης τους από το πακέτο Χατζηγάκη, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό στο ύψος των Λινοπεραμάτων και τον κόμβο του Γαζίου, ενώ είναι πιθανό να προχωρήσουν από σήμερα και σε αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων.

Τώρα η Κρήτη είναι “κομμένη” στα τρία, καθώς οι παραγωγοί από τα Χανιά επιμένουν για δεύτερη εβδομάδα στον αποκλεισμό της εθνικής οδού στη θέση Πλατάνι.

Και ίσως από αύριο να υπάρχει ακόμα ένα μπλόκο, στη σήραγγα του Βραχασίου, αν οι παραγωγοί από το Λασίθι πάρουν απόφαση να επανέλθουν σε κινητοποιήσεις.

από το:patris.gr

Χτύπησαν οι «Ρομπέν» των Σούπερ Μάρκετ και στο Ηράκλειο.


από το:ixnos.blogspot.com
Το σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ έβαλαν στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά οι επονομαζόμενοι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ». Μια ομάδα περίπου σαράντα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ, στη λεωφόρο Ιωνίας του Ηρακλείου και αφού άρπαξαν τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη, τα μοίρασαν σε παρακείμενη λαϊκή και στους περαστικούς πολίτες.
Παράλληλα με τη διανομή των τροφίμων πέταξαν και σειρά προκηρύξεων κατά της ακρίβειας και της κυβέρνησης.

Φράγμα Αποσελέμη:Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος!

από το:BusyBee
Ποιό πρώην δημόσιο πρόσωπο και κρατικός αξιωματούχος, βρίσκεται πίσω???
Οπως φαίνεται η υπόθεση παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς πρόκειται για σκαστή υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και πλαστογραφίες!
Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα "Πατρίς", με αφορμή τις “ορφανές” επιταγές για πληρωμή λογαριασμών στο φράγμα Αποσελέμη!
“Φύλλο και φτερό” κάνουν τώρα τα οικονομοτεχνικά στοιχεία του έργου στο φράγμα Αποσελέμη εισαγγελέας και οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης!
Το υπουργείο έδωσε εντολή στον οικονομικό επιθεωρητή Κρήτης Μανόλη Χριστοδουλάκη να κάνει πλέον πλήρη έλεγχο στο έργο, ενώ έχει ήδη πάρει τον φάκελο της υπόθεσης και ο εισαγγελέας Ηρακλείου κ.Μαρκάκης ο οποίος και διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Περιμένουμε!!

Με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι φτύνουν στα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο.Με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι φτύνουν στα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Αντίστοιχο ποσό κινδυνεύουν να πληρώσουν και όσοι ρίχνουν αποτσίγαρα στο δρόμο, όπως επίσης και εκείνοι που πετούν τις σακούλες τους εκτός των κάδων απορριμμάτων. Το σχέδιο προβλέπει επίσης αυστηρότατα πρόστιμα, έως και 3.000 ευρώ, αλλά και διοικητικά μέτρα για εκείνους που ρυπαίνουν μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους ή δημόσια κτίρια. Για όσους συλληφθούν να υποπίπτουν σε ένα από τα παραπάνω… ατοπήματα για δεύτερη φορά, προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων, αλλά και διοικητικές ποινές.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μέτρο για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης, και εντάσσεται στο νέο κανονισμό καθαριότητας που ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου», λέει στον ΕΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Καμπανός.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπανό, το συγκεκριμένο μέτρο προτάθηκε από ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάστηκε αντίστοιχους κανονισμούς που ισχύουν εδώ και δεκαετίες σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Διαπιστώσαμε ότι αντίστοιχες ενέργειες τιμωρούνται ως σοβαρές παραβάσεις σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Ετσι αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε και εμείς το μέτρο, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας. Δεν μπορεί κάποιος να φτύνει ανεξέλεγκτα σε μια τουριστική περιοχή ούτε να πετάει αποτσίγαρα ή να ρυπαίνει αρχαιολογικούς χώρους. Δεν δυσφημείται μόνο ο ίδιος, αλλά και η πόλη του».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρει πως η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας, που θα ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό, καθώς και με την αγορά πρόσθετου σύγχρονου εξοπλισμού. Οπως λέει, «η καθαριότητα είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την καθημερινότητα του πολίτη και αποτελεί δείγμα πολιτισμού».

από το:e-tipos.com

Στα πιτς οι αγρότες...


Από τον:DrSeeng

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Η τρέλα του έρωτα..

Μην το χάσετε.. Δείτε το όλοι!

Χόρεψε και εσύ,μπορείς!

Ανανεωθήκαμε!

Μετά από 6,5 περίπου μήνες λειτουργίας αποφάσισα να ανανεώσω το Βlog μου,θέλω να πιστεύω προς το καλύτερο.Η αλήθεια είναι ότι όταν το ξεκίνησα το πήρα τελείως στο χαβαλέ,ίσως επειδή δεν ήξερα τι εστί blog(ούτως η άλλος σε blogs έμπαινα μια φορά στο τόσο και σε ελάχιστα).Μετά όμως που είδα τη παίζετε,μου άρεσε.Με έχει βοηθήσει όλοι αυτή η κατάσταση στην ενημέρωση κυρίως.Παλιότερα έβαζα τηλεόραση για να δω ειδήσεις(άσχετα αν ήξερα ότι ήταν μπούρδες αυτά που έλεγαν) ενώ τώρα φτιάχνω καφεδάκι,κάνω μια βόλτα σε πάρα πολλά blogs θα έλεγα και είμαι μια χαρά..διαβάζω πολλές διαφορετικές απόψεις για κάθε θέμα και βγάζω τις δικές μου αποφάσεις..Τι καλύτερο από αυτό;Ελπίζω να σας αρέσει,αν όχι πείτε μου τι θα θέλατε να αλλάξει…

Τι δείχνουν οι κυκλοφορίες...


Το είδα στο:press-gr.blogspot.com
Μεγάλη ξεφτίλα των εφημερίδων!
Ολες μαζί δεν πουλάνε πια ούτε όσο είναι οι αναγνώστες ενός δυνατού blog...
Δεν θέλουμε να απαξιώσουμε τις εφημερίδες και τους εργαζόμενους σε αυτές. Διαβάζοντας όμως τις κυκλοφορίες, τι να πούμε; Όταν όλες μαζί οι εφημερίδες πουλάνε 115.000 φύλλα; Όταν ένα άρθρο που "παίζει" δυνατά στους bloggers, διαβάζεται σε λίγη ώρα, από 2 εκατομμύρια κόσμο....
Το βέβαιο είναι ότι δεν φταίνε τα Blogs. Φταίει ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ σας. Φαίνεται άλλωστε από την τρομακτική διαφορά πωλήσεων τις Κυριακές, όπου οι εφημερίδες μοιράζουν ...δωράκια. Κάνοντας τις εφημερίδες σας ...Αηβασίληδες, εσείς χάσατε.
Εθίσατε το αναγνωστικό κοινό και τώρα αν δεν βρει ... ένα σαμπουάν, ένα μπουφάν, τρία cd και 7 dvd μέσα στην εφημερίδα, δεν σας αγοράζει.
Ας προσέχατε κι ας κάνατε κώδικα δεοντολογίας. Αλλά μπορεί να υπάρξει εντιμότητα, στο σκληρότατο χώρο των εκδοτών, που θέλουν να κατευθύνουν την πολιτική ζωή, για να θωρακιστούν από τυχόν ποινικές διώξεις τους;

Εμπόριο πόνου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Από το:mychania.blogspot.com
Καταγγελίες για δράση «κυκλώματος» με μίζες από 200 – 400 ευρώ ανά κηδεία.
Ένας υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κυριολεκτικά θησαυρίζει από τις μίζες που του προσφέρουν συγκεκριμένα γραφεία τελετών, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί σε συγγενείς ο χαμός αγαπημένων τους προσώπων.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στη «ΧτΚ» από «αντίζηλους» επιχειρηματίες, ο συγκεκριμένος διοικητικός υπάλληλος, λόγω της θέσης του, έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για την κατάσταση των ασθενών και μόλις ενημερωθεί για κάποιον θάνατο, αφήνει στο πόστο του τον αδελφό του (!), ο οποίος σημειωτέον δεν είναι υπάλληλος του νοσοκομείου, και πλησιάζει τους συγγενείς του αποθανόντος για να «κανονίσει» τη δουλειά! «Έχουμε δικό μας γραφείο, μην σας απασχολεί, κάνουμε και καλές τιμές», φαίνεται να λέει στους συγγενείς και σε μια τέτοια στιγμή ποιος κάθεται να παζαρεύει. Λογικό είναι οι άνθρωποι να θέλουν να τελειώσουν με τα διαδικαστικά και να πάρουν τον άνθρωπό τους σπίτι για να τον θρηνήσουν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για τον συγκεκριμένο υπάλληλο του νοσοκομείου ένα τηλεφώνημα προς επίσης συγκεκριμένα γραφεία τελετών του αποφέρει από 200 μέχρι 400 ευρώ!
Στο παιχνίδι – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - φαίνεται πως έχουν μπει τραυματιοφορείς και νοσηλευτές που δρουν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεννόηση με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, με αποτέλεσμα το 70% των κηδειών να πηγαίνουν σ’ ένα μόνο γραφείο τελετών.
Φυσικά το θέμα έχει ενοχλήσει τους αντίζηλους επιχειρηματίες που όμως δε μπορούν να κάνουν κάτι, αφού είναι μια πρακτική που συνηθίζεται. Μάλιστα ένας από τους ιδιοκτήτες γραφείου τελετών, που ρωτήθηκε σχετικά από την «ΧτΚ», μας είπε: «δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένα γραφείο να έχει σε μια μέρα 6 κηδείες από το νοσοκομείο και μάλιστα σε τιμές πολύ ακριβότερες απ’ ότι οι υπόλοιποι».
Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου κηδειών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες ευνοείται από το «κύκλωμα», μιλώντας στη «ΧτΚ», αρνήθηκε κάθε ανάμιξη και επεσήμανε ότι το θέμα έχει απασχολήσει και τις δικαστικές αρχές, χωρίς ωστόσο να προκύψουν κάποια επιβαρυντικά στοιχεία. «Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες είναι οι ίδιοι που ξημεροβραδιάζονται στο νοσοκομείο και περιμένουν να πεθάνει κάποιος. Ας επενδύσουν στην επιχείρησή τους 200 εκατομμύρια όπως έχω κάνει εγώ και μετά να μιλάνε…», μας είπε.
Ενήμερος για τα «παράπονα» των ιδιοκτητών γραφείων τελετών είναι και ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης, που προσπάθησε να βάλει μια τάξη στο χάος που επικρατεί, προτρέποντας τους να οργανωθούν σε σύλλογο και να διεκδικήσουν θεσμικά ίση μεταχείριση. Η πρόταση του κ. Μπελιβάνη δεν έτυχε κοινής αποδοχής και στη συνάντηση – όπως είπε στη «ΧτΚ» ο φερόμενος ως ευνοούμενος του «κυκλώματος» - πήγε μόνον ο ίδιος και άλλος ένας επιχειρηματίας.
Ο ιατροδικαστής Χανίων είναι αντίθετος με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο ευθύνης του και έχει προσπαθήσει να αλλάξει τη νοοτροπία όσων έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Είναι ενδεικτικό ότι ο θάλαμος περιποίησης νεκρών είναι ανοικτός και οποιοσδήποτε μπορεί να παραλάβει έναν νεκρό να τον πάρει και να φύγει. Μέσα στο χώρο βρίσκονται παρατημένα φέρετρα, που και αυτό είναι παράνομο. «Είναι μια κατάσταση που τη βρήκα και προσπαθώ να την αλλάξω για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για λόγους ασφάλειας έχω προτείνει να κλειδώνει ο χώρος και να υπάρχει ένα βιβλίο παραλαβής, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του νεκρού, η ώρα παραλαβής και το γραφείο που αναλαμβάνει την κηδεία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι. Επικρατεί μια αναρχία…», μας είπε.
Άξιο λόγου είναι και το γεγονός της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου του νοσοκομείου για την περιποίηση νεκρών ακόμα και για όσους πεθαίνουν στο σπίτι τους, καθώς τα γραφεία τελετών δεν διαθέτουν ανάλογο χώρο. Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη, τα γραφεία τελετών θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος με τις απαραίτητες υποδομές και καταρτισμένους νεκροτόμους - σαβανωτές
Αξιοπερίεργη είναι επίσης μια δωρεά φερέτρων που έγινε στο νοσοκομείο πριν από ένα περίπου χρόνο από ένα γραφείο κηδειών που έκλεισε. Η δωρεά 20 περίπου φερέτρων και ενός κιβωτίου μεταφοράς νεκρού στο εξωτερικό έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς θέληση του δωρητή ήταν να χρησιμοποιηθούν για την ταφή άπορων αλλοδαπών. Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε και ενώ φυλάσσονταν στις κεντρικές αποθήκες διαχείρισης υλικού, φαίνεται ότι έχουν «εξαφανιστεί» 5 – 6 φέρετρα, καθώς και το κιβώτιο μεταφοράς, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση της διοίκησης.
Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στο Νομό υπάρχουν 14 γραφεία τελετών, ενώ σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες θα έπρεπε να λειτουργούν τα μισά, οπότε το κάθε γραφείο επιστρατεύει όποια μέσα μπορεί για να εξασφαλίσει πελατεία! Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται είναι η αλήθεια και η ύπαρξη τέτοιων «κυκλωμάτων» είναι μια πρακτική που συναντάται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.


Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τη μειονότητα στη Θράκη "κομμάτι του Τουρκικού ΄Εθνους"..!

Από το:greece-salonika.blogspot.com
«Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρέσβης της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Ελληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».
Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.

Αβοήθητοι 1.200 ασθενείς με ALS

Διαδωστε το.

Ονομάζομαι Φώτιος Τζίμας και πάσχω από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS). Είμαι ολοκληρωτικά παράλυτος και άφωνος, όπως οι περισσότεροι ασθενείς ALS σήμερα στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώ για να επικοινωνώ και να γράφω ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο ελέγχω με την κίνηση των ματιών μου, τη μοναδική που διαθέτω. Η διάγνωση μου έγινε το 2004 και από τότε μέχρι σήμερα η οικογένεια μου έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει από το ασφαλιστικό μου ταμείο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 1.200 πάσχοντες από τη νόσο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν την τύχη να διαθέτουν το δικό μου οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Η επίσημη κρατική μέριμνα είναι ανύπαρκτη. Αντίθετα με όλα τα οργανωμένα κράτη του κόσμου που έχουν ιδρύσει ειδικό φορέα υποστήριξης για ασθενείς ALS, στην Ελλάδα δεν είναι καν γνωστή η ύπαρξη της νόσου.

Αποφάσισα να απευθυνθώ στα ΜΜΕ, εκπροσωπώντας τους Έλληνες ασθενείς ALS για να ζητήσουμε τη συνδρομή σας στον αγώνα ενημέρωσης της πολιτείας για τη φύση της ασθένειας μας και τις ανάγκες μας. Πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση το φαρμάκου IPLEX, του μοναδικού σκευάσματος που μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς επιφέρει σημαντικότατη επιβράδυνση στην εξέλιξη της νόσου, η οποία είναι ραγδαία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν γίνει ήδη δημοσιεύματα στον Τύπο ενώ έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή.

Η συμπαράστασή σας θα αποδειχτεί πολύτιμη για τη ζωή μας.

Φώτιος Τζίμας

Aπό την καρδιά της κερκίδας

Άρθρο από τον Matador
Από το:myron4hersonissos.blogspot.com
Το «διαίρε και βασίλευε»ήταν πάντα μια τακτική που ακουλουθούσαν διάφορα καθεστώτα,κυρίως ολιγαρχικά,ώστε να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την ουσία του προβλήματος.
Τα τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ οι αντιδράσεις ενάντια στο ιδιοκτησιακό έχουν κορυφωθεί,ιδιαίτερα την φετινή χρονιά που οι φίλοι της ομάδας κατέβηκαν στους δρόμους πάμπολες φορές για να εκφράσουν την αντίδραση τους,ενώ στο γήπεδο τα συνθήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τους διαχειριστές της παε κέρδιζαν την μέριδα του λέοντος από την ασπρόμαυρη κερκίδα.
Ταυτόχρονα η αγωνιστική εικόνα της ομάδας την οδηγούσε στα τελευταία σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα,παρ όλο που οι ποδοσφαιριστές έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι όταν αγωνίζονται σκεύτονται μόνο τη νίκη και δεν τους αγγίζουν οι εκδηλώσεις απέναντι στην ιδιοκτησία και τον πρόεδρο.
Συνέπεια του παραπάνω,το δίλλημα που διακατέχει κάθε φίλαθλο του ΟΦΗ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος.Στηρίζουμε την ομάδα ,ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραμονή,ή συνεχίζουμε τον αγώνα τόσο στην κερκίδα,όσο και στους δρόμους για τον απεγκλωβισμό της από ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς που καθημερινά την συρρικνώνει .
Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να απαντήθει το παραπάνω ερώτημα.Προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θεση.Ξέρω όμως ότι ο ΟΦΗ παλεύει συνεχώς τα τελευταία χρόνια για την φαινομενική σωτηρία του,αφού η πραγματική θα έρθει μόνο όταν ξεκαθαρίσει σαν γάργαρο νερό το ιδιοκτησιακό καθεστώς.Ξέρω ακόμη ότι αν το καλοκαίρι δεν έρχοταν ένας τυχαίος,ουρανοκατέβατος προπονητής, ίσως να αποφεύγαμε το δίλλημα.Αλλά μήπως η αλλαγή προπονητών δεν είναι άλλο ένα μέσο αποπροσανατολισμού του κόσμου από το φλέγον ζήτημα?
Σίγουρα όμως όλη αυτή η ιστορια,πέφτουμε -δεν πέφτουμε ,έχει αρχίσει να κουράζει τον κόσμο επικύνδυνα.Δεν νομίζω ότι οι 30χιλιάδες που έσπευσαν στοΠαγκρήτιο για τον «τελικό»με τον Λεβαδειακό θα ξανακάνουν το ίδιο.Αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο ΟΦΗ λευτερωθεί ,δημιουργήσει μια αξιόπιστη ομάδα και ξαναφέρει τον κόσμο που έχουν διώξει με τις πρακτικές τους τόσα χρόνια οι διοικούντες,νυν και πρώην,εξαλοίφοντας τες.
Θα πρέπει όμως φαίνεται, να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη αφού όσο η οικογένεια των μεγαλομετόχων στην Αθήνα,έχει να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα που κρατούν τις μετοχές τους δεσμευμένες,λύση δεν θα έχουμε.Εκτός κι αν προχωρήσει μια πραγματική αύξηση του μετοχικου κεφαλαίου,όχι των 600χιλ ευρώ βέβαια,που θα καθιστά αυτές τις μετοχές μειοψηφία.Κάτι που ακούστηκε στην εκτάκτη γ.σ ,όμως στην τακτική γ.σ προσπεράστικε με διάφορες προφάσεις,αφήνοντας τον κόσμο για άλλη μια φορά στα κρύα του λουτρού.Επίκειτε βέβαια κι άλλη έκτακτη γ.σ.,εμείς απλά περιμένουμε την ανακοίνωση της ημέρας διεξαγωγής της,όμως φαίνεται οι οδηγίες από Αθήνα άλλα λένε στον πρόεδρο.Είναι καλό μαγαζί ο ΟΦΗ και δεν θέλουν να το χάσουν εύκολα.

Χάριν χώρου αξίζει να σταθούμε λίγο στον μπασκετικό ΟΦΗ αφού εκεί χτυπά η καρδιά της κερκίδας σήμερα.Η ομάδα του Στ.Δέδα έχει δείξει με τις εμφανίσεις της σε όλη την σεζόν ότι έχει τα φόντα ακόμη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.Πριν από 10 ημέρες κοίταξε στα μάτια των πρωτοπόρο Αρκάδικο μεσά στην Τρίπολη και μόνο εξαιτίας των σφυριγμάτων που πήρε η έδρα έχασε το ροζ φύλλο αγώνα. Κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική την Καλαμαριά και περιμένει αυτήν την Κυριακή τον Αμύντα σε ένα ματς που μπορεί να δώσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της ανόδου.Αξίζει ακόμη περρισότερος κόσμος να δώσει το παρόν στο μικρό «Γεντί Κουλέ»για να νιώσει ατμόσφαιρα από τα παλιά και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στην νίκη.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Δείτε τι έλεγε για τους αγρότες ο Καραμανλής και η σημερινοί υπουργοί,όταν ήταν αντιπολίτευση.


Το βίντεο το είδα στο:parapolitiki.blogspot.com

Ο «οικολόγος» Δήμαρχος της Αθήνας.
Είδα τις φωτογραφίες στο troktiko και στο PrezaTv και δεν πίστευα στα μάτια μου.Είναι δυνατόν να κόβεις δέντρα για να φτιάξεις πάρκινγκ; Τόσα πολλά έχει η Αθήνα και δεν τα χρειάζεται;κατά τα άλλα στο πλαστικό δέντρο τα Χριστούγεννα έβαλε τα ΜΑΤ να το προσέχουν αλλά για τα αληθινά δέντρα πήγε σαν τον «κλέφτη» μαζί με τα ΜΑΤ στις 4 το πρωί για να τα κόψει..Ντροπή ρε. Ο Κακλαμάνης λέει ότι όταν φτιαχτεί το υπόγειο πάρκινγκ που θέλει,θα γίνει ανάπλαση από πάνω.Τι λές ρε φίλε,εσύ θα καταργήσεις και τους νόμους της φύσης!πως θα φυτρώσουν δέντρα στο τσιμέντο;Εκτός αν εννοείς ανάπλαση αυτό το ψεύτικο γρασίδι που είναι της μόδας…

Η χθεσινή δημοσκόπηση του Mega


Από το:kafeneio-gr.blogspot.com

Το φαράγγι της Σαμαριάς


Το Φαράγγι της Σαμαριάς ή Φάρραγγα, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, βρίσκεται 43 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά. Η είσοδος του φαραγγιού βρίσκεται στην τοποθεσία Ξυλόσκαλο και έχει υψόμετρο 1.227 μέτρα. H θέση Ξυλόσκαλο πήρε την ονομασία της από μια ξύλινη σκάλα που υπήρχε παλιά εκεί και διευκόλυνε την κατάβαση στο φαράγγι. Επίσης στην περιοχή αυτή (λίγο πριν το Ξυλόσκαλο) υπάρχει ένας μικρός δρόμος ο οποίος οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση Καλλέργη με υψόμετρο 1.680 μέτρα.
Η κάθοδος του Φαραγγιού ξεκινά από το Ξυλόσκαλο, στην αρχή με σκαλιά και στην συνέχεια με μικρό μονοπάτι. Η κάθοδος είναι αρκετά δύσκολη και διαρκεί 6 - 8 ώρες περίπου. Αυτοί που σκοπεύουν να περάσουν το Φαράγγι πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια και καπέλο. Νερό δεν χρειάζεται γιατί κατά την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν βρύσες. Το φαράγγι έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός για να προστατευτεί η σπάνια πανίδα και χλωρίδα του και ιδιαίτερα ο κρητικός αίγαγρος (κρι - κρί, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) που ζει εδώ. Πρόσφατα το φαράγγι της Σαμαριάς βραβεύτηκε από το συμβούλιο της Ευρώπης σαν μια από τις πλέον παρθένες και ωραιότερες φυσικές περιοχές της γηραιάς ηπείρου. Κοντά στην είσοδο είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τριγυρισμένο από δέντρα και πηγές με ολοδρόσερο νερό. Εδώ πιστεύεται ότι υπήρχε αρχαίος ναός του θεού Απόλλωνα και σε μικρή απόσταση η αρχαία πόλη "Καινώ". Στα μισά της διαδρομής βρίσκεται ο παλιός οικισμός Σαμαριά, ο οποίος εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια μετά την ανακήρυξη του φαραγγιού σαν Εθνικού Δρυμού (1962). Εκεί υπάρχει η βυζαντινή εκκλησία της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, όπου και προέρχεται το όνομα "Σαμαριά" που δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραφθορά του : Οσία Μαρία - Σιαμαρία - Σαμαριά. Τώρα στο εγκαταλελειμμένο οικισμό υπάρχει τηλέφωνο, Αστυνομικός Σταθμός, φαρμακείο, ελικοδρόμιο για περιπτώσεις ανάγκης κ.λ.π. Επίσης κατά την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν : κουτιά πρώτων βοηθειών και πυροσβεστικές φωλιές.
Η διάβαση του φαραγγιού είναι μια ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία. Ο πεζοπόρος βρίσκεται μέσα στη φύση και την άγρια ομορφιά της και ανταμείβεται για τη δύσκολη πεζοπορία του στο τραχύ, κατηφορικό έδαφος μ' ένα επιβλητικό, πρωτόγονο θέαμα χωρίς καμία ανθρώπινη επέμβαση.
Εντυπωσιακό και επιβλητικό είναι το σημείο που ονομάζεται "Πόρτα", λόγω του ότι οι κάθετες πλευρές του πλησιάζουν πολύ μεταξύ τους (3 - 4 μέτρα). Καθώς τελειώνει η διάβαση του φαραγγιού φαίνεται από μακριά η Αγία Ρουμέλη, οπού εκεί ο πεζοπόρος θα συναντήσει μια από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες της νότιας Κρήτης. Η Αγία Ρουμέλη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Τάρρας. Είναι αποκομμένη (οδικώς) από την υπόλοιπη Κρήτη. Συνδέεται μόνο από τη θάλασσα (με μικρά πλοία) με τη Χώρα Σφακίων στα ανατολικά, τη Σούγια και τη Παλαιόχωρα στα δυτικά και από κει με λεωφορεία του ΚΤΕΛ με τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Το κείμενο είναι από εδώ:κλικ

Νερό έγινε το λάδι!!


Από το:lesvosnews.blogspot.com
Τα συλλαλητήρια που οργάνωσε τους τελευταίους μήνες η ΣΕΑ δεν ήταν παρά μια καρικατούρα παλιότερων δυναμικών κινητοποιήσεων των ελαιοπαραγωγών για την τιμή του προϊόντος τους. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συναρτάται σε καμιά περίπτωση με την δεινή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί φέτος. Το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται δεν μπορεί να εννοηθεί μόνο απ' την χαμηλή τιμή του προϊόντος. Γίνεται εμφανέστερο αν δει κανείς συγκριτικά τις τιμές του λαδιού και άλλων βασικών καταναλωτικών αγαθών. Μια τέτοια σύγκριση σε βάθος δεκαετίας δείχνει σε όλο του το μέγεθος το δραματικό αδιέξοδο των ελαιοπαραγωγών, αφού ενώ το 1997 μπορούσαν πουλώντας ένα κιλό λάδι να αγοράσουν μια σημαντική ποσότητα καταναλωτικών αγαθών, σήμερα δεν αγοράζουν ούτε τα μισά!!! Την απίστευτη αυτή κατρακύλα αποκαλύπτουμε σήμερα με την έρευνα - ρεπορτάζ που ακολουθεί, ελπίζοντας ότι κάποιους θα αφυπνίσουμε και θα τους κάνουμε να ενδιαφερθούν πραγματικά για το πρόβλημα και όχι επιφανειακά με μέτρα - ασπιρίνες.
Αναλυτικότερα:
Η αρχή του τέλους
Στα χειρότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται η τιμή του λαδιού, με τους περισσότερους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε δραματικό αδιέξοδο. Πολλοί από αυτούς - όπως έχουμε ξαναγράψει - δεν μπήκαν καν φέτος στα ελαιοκτήματά τους για να μαζέψουν ελιές, βλέποντας ότι θα ήταν ασύμφορο να πληρώσουν ημερομίσθια, με δεδομένη την μικρή αναμενόμενη φετινή παραγωγή, τη μεγάλη δακοπροσβολή και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του προϊόντος.
Ωστόσο όχι πριν από πολλά χρόνια, η αγοραστική αξία του ελαιολάδου ήταν σημαντική, καθώς ο ελαιοπαραγωγός μπορούσε απ' τα έσοδα που είχε απ' την πώληση του προϊόντος του να αγοράζει μια σειρά από καταναλωτικά αγαθά για το καθημερινό του τραπέζι. Σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί καθώς η τιμή του προϊόντος διαμορφώνεται κάτω των 2 ευρώ σε επίπεδο χώρας (στη Λέσβο η Ένωση δεν αγοράζει), πράγμα που σημαίνει ότι σε δραχμές οι ελαιοπαραγωγοί εισπράττουν 680 δραχμές για τον άσο (συγκρίνουμε τον άσο και όχι τα 3 δέκατα, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αγρότες της Λέσβου).
Πριν από 10 - 15 χρόνια η τιμή του προϊόντος ήταν πολύ μεγαλύτερη, ενώ οι τιμές πολλών καταναλωτικών αγαθών ήταν πολύ φθηνότερες σε σχέση με τις σημερινές. Η τιμή του ελαιολάδου κυμαινόταν πριν από 10 -15 χρόνια μεταξύ 800 και 1.200 δραχμών (ή 2,35 με 3,52 σημερινά ευρώ), ενώ την περίοδο του 1996 η τιμή παραγωγού είχε φτάσει πολύ κοντά στις 1.300 δραχμές (κάτι το οποίο ήταν συγκυριακό).

Η κρίση του '97
11 χρόνια πριν, την περίοδο του 1997, το ελαιόλαδο σε εθνικό επίπεδο πέρασε μια μεγάλη κρίση ανάλογη αυτής που διανύουμε τώρα. Η Ελλάδα με αναμενόμενη παραγωγή 350.000 τόνων και η Λέσβος με 25.000 τόνους βρέθηκαν σε μεγάλο αδιέξοδο λόγω υπερπαραγωγής ελαιολάδου στην Ισπανία, αλλά και στη γειτονική μας Τουρκία. Ταυτόχρονα είχαμε την στροφή των καταναλωτών στα σπορέλαια καθώς διατίθεντο πολύ φθηνότερα από τις 1.200 δραχμές που είχε τότε το λάδι.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες (όπως τώρα), έτσι και τότε, η τιμή του προϊόντος κατέρρευσε φτάνοντας σε επίπεδα που προκάλεσαν αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα. Ο άσος πληρωνόταν στον παραγωγό το 1997 στην... εξευτελιστική τότε τιμή των 800 δραχμών!
Κρατάμε, λοιπόν, την τιμή των 800 δραχμών (σημερινά 2,35 ευρώ), η οποία τότε ήταν η χαμηλότερη δυνατή για το ελαιόλαδο για να συγκρίνουμε, την ίδια περίοδο πόσο κόστιζαν άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ώστε να καταλάβει κανείς τι αγόραζε ένας αγρότης με 1 κιλό λάδι.

Το 1997
* Το εμφιαλωμένο νερό Λουτρακίου (και μάλιστα το 1,5 λίτρο) κόστιζε τότε 105 δραχμές
* Η φραντζόλα ψωμί μόλις 120 δραχμές
* 1 κιλό ρύζι γλασέ 3Α 338 δραχμές
* Το γάλα εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ 218 δραχμές
* Το κιλό το αλεύρι 287 δραχμές
* Το κιλό το κοτόπουλο 800 δραχμές
* Φέτα 1.280 δραχμές
* 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες 1.350 δραχμές
* Μοσχάρι στήθος φρέσκο 1.100 δραχμές
* Μακαρόνια ΜΙΣΚΟ 500 γραμ. 216 δραχμές
* Κόκα κόλα 1,5 λίτρο 326 δραχμές
* Ούζο Μίνι 700 ml 1.057 δραχμές
* Ζάχαρη 273 δραχμές
* Καφές Λουμίδη 194 γραμ. 573 δραχμές
* Πατάτες 103 δραχμές.
Οι παραπάνω τιμές ίσχυαν για τα συγκεκριμένα προϊόντα το χειμώνα 1997 όταν το λάδι είχε 800 δραχμές το κιλό. Με 1 κιλό λάδι τότε ο ελαιοπαραγωγός μπορούσε να αγοράσει: 1 κιλό πατάτες, 1 κιλό ζάχαρη, ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, 1 γάλα εβαπορέ και μια φραντζόλα ψωμί πληρώνοντας από την τσέπη του μόλις 19 δραχμούλες (μόλις 6 σημερινά λεπτά).

Το 2009
Σήμερα η τιμή του ελαιολάδου για τον άσο (σε εξευτελιστικά επίπεδα όπως θεωρούνταν οι 800 δραχμές για το 1997) κυμαίνεται στα 2 ευρώ (682 δρχ.), ενώ οι τιμές των αντίστοιχων προϊόντων έχουν ως εξής:
* Το εμφιαλωμένο νερό Λουτρακίου και μάλιστα 1 λίτρο κοστίζει 1 ευρώ (341δρχ.).
* Η φραντζόλα το ψωμί μόλις 90 λεπτά (307 δρχ.)
* 1 κιλό ρύζι γλασέ 3Α 1,32 ευρώ (450 δρχ.)
* Εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ 95 λεπτά (324 δρχ.)
* Αλεύρι 1,97 ευρώ (671 δρχ.)
* Κοτόπουλο το κιλό 3,40 ευρώ (1.159 δραχμές)
* Φέτα 6,87 ευρώ (2.341 δραχμές)
* Χοιρινές μπριζόλες 1 κιλό 6,65 ευρώ (2.266 δραχμές)
* Μοσχάρι λάπα φρέσκο 7, 58 ευρώ (2.583 δραχμές)
* Μακαρόνια ΜΙΣΚΟ 500 γραμ. 0,95 ευρώ (324 δραχμές)
* Κόκα κόλα 1,5 λίτρο 1,46 ευρώ (497 δραχμές)
* Ούζο Μίνι 700 ml 6,27 ευρώ (2.137 δραχμές)
* Ζάχαρη 1 κιλό 0,84 ευρώ (286 δραχμές)
* Καφές Λουμίδη 194 γραμ. 1,84 ευρώ (627 δραχμές)
* Πατάτες 77 λεπτά (262 δραχμές).
Αυτές είναι οι τιμές μερικών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σήμερα. Μιλάμε για προϊόντα ίδιων εταιρειών, ενώ η τιμοληψία και τότε και τώρα έγινε από το ίδιο σούπερ - μάρκετ της Μυτιλήνης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ενώ η τιμή του ελαιολάδου υποχώρησε από τις 800 δραχμές του 1997 στις 682 σήμερα, τα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν μεγάλες ανατιμήσεις, καθώς σε κάποια από αυτά οι τιμές διπλασιάστηκαν.
Τι αγοράζει όμως σήμερα με 1 κιλό ελαιόλαδο, δηλαδή 2 ευρώ ένας ελαιοπαραγωγός σε σύγκριση με τα προϊόντα που αγόραζε το 1997; Αγοράζει 1 κιλό ζάχαρη και 1 κιλό πατάτες, ενώ θα του περισσέψουν και 39 λεπτά του ευρώ... για τσίχλες. Να σημειωθεί ότι με αυτά τα 39 λεπτά του ευρώ το 1997, θα μπορούσε να αγοράσει μια φραντζόλα ψωμί (θα είχε και ρέστα 4 λεπτά) ή ένα εμφιαλωμένο νερό και θα του περίσσευαν και χρήματα (8 λεπτά).

Ορίστε κύριε Χατζηγάκη
Να, λοιπόν, ποιο είναι στην ουσία του το πρόβλημα του Έλληνα ελαιοπαραγωγού σήμερα, όπως δεν το έθεσε έτσι κανείς μέχρι σήμερα στη Λέσβο. Ένα πρόβλημα που στις διαστάσεις που το θέτει η έρευνα των "Κυρ. Αι." και πρέπει να το δει κατάματα η κυβέρνηση για να αποκτήσει πλήρη εικόνα για το μέγεθος και τα αίτια του "κακού".
Γιατί... δεν είναι μόνο η πτώση της τιμής του ελαιολάδου το 2009 σε χαμηλότερα κατά πολύ επίπεδα του 1997, κυρίαρχο στοιχείο του προβλήματος είναι η αγοραστική αξία του λαδιού η οποία περιορίστηκε κάτω από το ήμισυ σε σύγκριση του τότε με το τώρα. Και αυτό οφείλεται στην κούρσα αυξήσεων των τροφίμων στη λιανική αγορά καθώς και των άλλων ειδών διατροφής

Στήριξη στον Αργύρη Μπουρδαμή.


Ένας από τους δυναμικότερους και σημαντικότερους παίκτες της ομάδας του παρελθόντος, ο Αργύρης Μπουρδαμής, που τίμησε την φανέλα του Ο.Φ.Η. μας, περνάει δύσκολες στιγμές. Χτυπημένος από δύο εγκεφαλικά και έχοντας χάσει το πόδι του χρειάζεται την βοήθειά μας.
Μετά από πρωτοβουλία του Σήφη Κορωνάκη ανοίχτηκε ο λογαριασμός 28761 (Ταμιευτηρίου) στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου άσσου.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής για ενίσχυση του Μπουρδαμή θα γίνει εκπομπή την Δευτέρα 26/1 από τo Crete Chennel και τον δημοσιογράφο Μανώλη Δανδουλάκη με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και ότι δεν είμαστε αγνώμονες. Ας δείξουμε ότι πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι και ξέρουμε να βοηθάμε στα δύσκολα. Η οικογένεια του Ο.Φ.Η. είναι μεγάλη και ισχυρή. Ας μην ξεχνάμε την ιστορία της ομάδας μας.

Αργύρης Μπουρδαμής: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι....


Αργύρης Μπουρδαμής. Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για 9 χρόνια στον ΟΦΗ και που ανέβηκε μαζί του για πρώτη φορά στην Α εθνική.
Ποίος από τους παλιούς δεν θυμάται τον θρυλικό ογκόλιθο της άμυνας Αργύρη Μπουρδαμή με το χαρακτηριστικό λεπτό του μουστάκι να μπαίνει στο γήπεδο και να τρομάζει αντιπάλους; ήρωα τον χαρακτηρίζει ο Μανώλης Ρασούλης στον ύμνο του ΟΦΗ που έγραψε, και δεν έχει άδικο. Ήρωας καθώς στα δύσκολα χρόνια που ο ΟΦΗ έγραφε τις πρώτες σελίδες της ιστορίας του στο πανελλήνιο ποδόσφαιρο κατάφερε να ξεχωρίσει.
Αγωνίστηκε στον ΟΦΗ απο το 1963 μέχρι το 1972 και είχε 70 συμμετοχές στην Α εθνική και 132 στην Β (4 θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στη Β μετά απο Ξενικάκη, Θεμελή και Αλεξανδρή) . Συνολικά φόρεσε 202 φορές την φανέλα του ΟΦΗ σε επίσημα παιχνίδια.
Ήταν στην βασική ενδεκάδα και στους 3 ιστορικούς αγώνες με τον Πανελευσινιακό (16,23&26/6/68) που έφερε τον ΟΦΗ για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α εθνική καθώς και στους 2 απο τους 3 αγώνες δύο χρόνια νωρίτερα στους πρώτους αγώνες μπαράζ που έδωσε ο ΟΦΗ (66-67)και έχασε την άνοδο.
απο το πρώτο μπαράζ στην Ελευσίνα όπου ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 2-1 απο τον Πανελευσηνιακό. Στους 2 επόμενους αγώνες ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας το εισιτήριο της ανόδου στην Α εθνική.
Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 72 όταν ο ΟΦΗ αγωνιζόταν ξανά στην Β εθνική. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τον παλαίμαχο αμυντικό μας όπως στήριξε και αυτός την ομάδα μας και ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας.Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Σας αρέσει το υποψήφιο νέο πρότυπο μας;

Κυρίως για τους χρωματισμούς και το λογότυπο τέρμα πάνω θέλω απόψεις.Βοηθάτε παιδιά!!Πατήστε κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει.

Υπερπαραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν.

Κορόιδα είναι οι Αμερικάνοι να φύγουν απο το Αφγανιστάν;Μια χαρά τα κονομάνε απο εκεί χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.Για αυτό και ο Ομπάμα είπε αν δεν κάνω λάθος οτι σχεδιάζουν να αποχωρήσουν απο το Ιράκ αλλά να αυξήσουν τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν.Έχει ψωμί η δουλεία.

από:enet.gr
Μεταξύ άλλων το άρθο λέει:
"...Αύξηση του οπίου
Η καταπολέμηση των ναρκωτικών στοιχίζει στον ευρωπαϊκό κορβανά 40 δισ. ευρώ, όμως υπάρχουν ακόμη αμέτρητα «αγκάθια» και δυστυχώς θανατηφόρα: Ενας ευρωπαίος πολίτης χάνει κάθε ώρα τη ζωή του από υπερβολική δόση και σε αυτό συμβάλλει η ανεξέλεγκτη παραγωγή οπίου από το Αφγανιστάν με 8.200 τόνους ετησίως και αποτέλεσμα την υπεραφθονία της ηρωίνης, τη συνεχή αύξηση της χρήσης κοκαΐνης και την υψηλή παρουσίαση του ιού της ηπατίτιδας C στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών.

1 Στην Ε.Ε. οι χρήστες οπιοειδών υπολογίζονται σε 1,7 εκατ. ενώ μόνο 600.000 υποβάλλονται ετησίως σε θεραπεία υποκατάστασης οπιοειδών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η χρήση κυρίως της ηρωίνης συνδέεται με το 60% των περιπτώσεων που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης.

2 Σε 7.000-8.000 ανέρχονται ετησίως οι θάνατοι, από τους οποίους ποσοστό 80% οφείλεται στη χρήση οπιοειδών.

Το 2003 παρατηρήθηκε μια πτωτική τάση, όμως το πρόβλημα επιδεινώνεται και οι περισσότερες χώρες αναφέρουν αύξηση με μέσο όρο ηλικίας τα 35, ενώ ορισμένες, (μεταξύ τους και η Ελλάδα), καταγράφουν θανάτους σε νέους που είναι κάτω των 25 ετών.

3 Το 50% έως 80% των αιτήσεων θεραπείας αφορά τη χρήση οπιοειδών, ενώ η ενέσιμη χρήση αποτελεί κύριο παράγοντα εξάπλωσης και των λοιμωδών νοσημάτων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από AIDS, που συνδέονται με τα ναρκωτικά, εμφανίζονται ετησίως στην Ευρώπη, ενώ αρκετές χώρες αναφέρουν ότι το 40% των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών μολύνονται από ηπατίτιδα C.

4 Οι διεγερτικές ναρκωτικές ουσίες όπως αμφεταμίνες, έκσταση, κοκαΐνη, είναι τα ναρκωτικά με τη δεύτερη μετά την κάνναβη συχνότερη κατανάλωση. Αν και η χρήση αμφεταμινών και έκστασης βρίσκονται σε πτώση, υπολογίζεται ότι 11 εκατ. Ευρωπαίοι καταναλώνουν αμφεταμίνες και 9,5 εκατ. έκσταση.

5 Η ηρωίνη συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, με την παραγωγή να ξεπερνά τη ζήτησή της! Η παγκόσμια παραγωγή οπίου σημείωσε σημαντική αύξηση (34%) το 2007, 8.870 τόνους, κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα η δυνητική παραγωγή της ηρωίνης να απογειωθεί στους 733 τόνους.

Υπερπαραγωγή ηρωίνης

Επίσης στο Αφγανιστάν οφείλεται η μετατροπή του οπίου σε ηρωίνη, γεγονός που διαπιστώθηκε από τα εργαστήρια που εξαρθρώθηκαν.

6 Η ηρωίνη εισάγεται στην Ευρώπη από δύο κύριες οδούς διακίνησης: τη Βαλκανική και τα διάφορα παρακλάδια της που δέχονται τη διακίνηση μέσω του Πακιστάν, του Ιράν, της Τουρκίας. Και από την ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούμενη «βόρεια οδό», μέσω της κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας.

Οι κατασχέσεις ηρωίνης αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ η ποσότητα που κατασχέθηκε στην Τουρκία, υπερδιπλασιάστηκε τελευταία. Συνολικά, το 2006 έγιναν 48.000 κατασχέσεις που ανέρχονται σε 19,4 τόνους.

7 Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρώπης, δηλαδή 71 εκατ. ενήλικες (15-64 ετών) έχουν δοκιμάσει στη ζωή τους κάνναβη, 23 εκατ. έκαναν χρήση το τελευταίο έτος, ενώ 4 εκατ. ενήλικες τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση..."

Οι αγρότες του Ηρακλείου βγαίνουν ξανά στους δρόμους.

Ξανά τα τρακτέρ στους δρόμους
Απορρίπτουν οι αγρότες τα μέτρα Χατζηγάκη και επιστρέφουν
Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για αγρότες που οπλοφορούσαν

Σε νέες κινητοποιήσεις οδηγούνται οι αγρότες της Ανατολικής Κρήτης, καθώς από τις διευκρινήσεις που δίδονται για την εφαρμογή του «πακέτου Χατζηγάκη» δεν φαίνεται να ικανοποιούνται τα αιτήματα τους.

Κάθε ώρα που περνά γίνονται όλο και πιο σαφή τα μέτρα, οι υποσχέσεις «καταρρέουν», μεταξύ αυτών και τα περίφημα 50 εκατ. ευρώ που δεν θα δοθούν τελικά μόνο στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης (βάσει των αρχικών υποσχέσεων) αλλά και όλης της χώρας.

Το ελαιόλαδο, όπως και χθες έγραψε η «Π», φαίνεται να είναι το πιο «ριγμένο» προϊόν, όπως εκτιμούν και αγροτοσυνεταιριστές της Πελοποννήσου οι οποίοι αν και ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ. ξεκινούν τη διοργάνωση κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα Χανιά οι αγρότες συνεχίζουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού στη θέση Πλατάνι και τη Δευτέρα «κατεβαίνουν» ξανά στις Εφορίες.

Για περισσότερα εδώ:κλικ

Διαβάστε και εδώ:

Συσκευές ανάγνωσης αντί για σχολικά βιβλία προτείνει το ΠΑΣΟΚ


Ηλεκτρονικά βιβλία ικανά να αποθηκεύουν ολόκληρες βιβλιοθήκες και να συνδέονται στο Διαδίκτυo θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα σχολικά και φοιτητικά βιβλία, και μάλιστα με μειωμένο κόστος, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κρατώντας ανά χείρας μια συσκευή ανάγνωσης.
«Πόσο νομίζετε ότι κοστίζουν όλα τα βιβλία που διανέμουμε δωρεάν σε μαθητές και φοιτητές; Τι θα λέγατε, αν μπορούσαμε να χωρέσουμε όλα αυτά τα βιβλία σε ένα, που να χωράει μάλιστα στην τσέπη του μαθητή, και χίλια ακόμα;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση για την Παιδεία.
«Αυτό το βιβλίο το κρατώ στο χέρι μου. Είναι βιβλίο ηλεκτρονικό» είπε δείχνοντας τη φορητή συσκευή «ηλεκτρονικής μελάνης». «Σε ένα σχολείο, ο μαθητής δεν θα έχει μόνο τα βιβλία του. Μέσα από το Διαδίκτυο θα έχει πρόσβαση σε έναν πλούτο γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είναι η δική του παγκόσμια βιβλιοθήκη. Εάν διαβάζει για γενικές εξετάσεις, θα μπορεί να βρει τον καλύτερο φροντιστή καθηγητή ή και συμμαθητή να τον βοηθήσει online. Θα έχει τις ασκήσεις του, θα μπορεί να τον αξιολογεί ο καθηγητής, μέσα από μια κεντρική αρχή αξιολόγησης ή τοπικά» πρότεινε.
«Το βιβλίο, μέσα σε μια μέρα, θα μπορεί να συμπληρώνεται κεντρικά, ηλεκτρονικά, και να διανέμεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, ή την υφήλιο [...] Εάν οι επίσημες εξετάσεις είναι πολλαπλών επιλογών, θα μπορεί να διανέμονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, άμεσα».
«Κι αν αυτά, κύριοι συνάδελφοι, σας φαντάζουν επιστημονική φαντασία, ρωτήστε έναν νέο της ηλικίας του Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια, και θα καταλάβετε πόσο κοντά αυτά είναι στη δική τους πραγματικότητα, και πόσο μακριά είναι το σημερινό ελληνικό σχολείο από τα παιδιά. Γι’ αυτό αισθάνονται αποξενωμένα» κατέληξε.Oι σχετικά λίγες συσκευές ανάγνωσης που έχουν εμφανιστεί στην αγορά δεν έχουν πάντως συναντήσει μεγάλη απήχηση. Η κατάσταση πάντως αναμένεται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον με τη βελτίωση της τεχνολογίας και την παρουσίαση περισσότερων προτάσεων.
Στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι αν κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα εξασφαλίσει 1 δισ. ευρώ επιπλέον για την Παιδεία. «Θα κόψουμε εν ανάγκη από παντού και η αλλαγή θα φανεί με τον πρώτο προϋπολογισμό» είπε.
Πρότεινε ακόμα να γίνει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας ανεξάρτητη Αρχή, να υπάρξει διακομματική επιτροπή για την Παιδεία και να σταματήσει η κομματική ευνοιοκρατία στο εκπαιδευτικό σύστημα.


από το:in.gr

Άρης....ο Γλυκούλης!

Ο νέος υπουργός παιδείας σε δράση…

O Γεν.Εισαγγελέας της Κύπρου ξεκινά έρευνες για "εγκλήμα πολέμου".


Από το:greece-salonika.blogspot.com
Τη διεξαγωγή έρευνας από τις τουρκικές, αλλά κυρίως από ανεξάρτητες αρχές, αναφορικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων στη διάρκεια της εισβολής του 1974, ζήτησε πριν από λίγο ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.
Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει έρευνα από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) ή από επιτροπή, την οποία να διορίσουν τα Ηνωμένα Έθνη για να διαφανεί κατά πόσον λέει την αλήθεια. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η αρχική ομολογία του Τούρκου ηθοποιού ήταν η αληθινή και χαρακτήρισε ανόητη και αστήρικτη τη δικαιολογία, που προέβαλε στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει, ότι δήθεν είχε συγχύσει την πραγματικότητα με το σενάριο που έγραφε. Είπε επίσης πως είναι αναντίλεκτο από προηγούμενες μαρτυρίες ότι έγιναν εν ψυχρώ δολοφονίες. Όμως επεσήμανε, να βγαίνει κάποιος και να παραδέχεται ο ίδιος ότι έκαμε εκτελέσεις, είναι συνταρακτικό. Η ενέργειά του, πρόσθεσε, "συνιστά έγκλημα πολέμου". Ακόμα και αν δεν λέει την αλήθεια, είπε, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος, γιατί προκάλεσε αναστάτωση. Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι ο τρόπος, με τον οποίο θα αξιοποιηθεί η μαρτυρία, θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά σε ψηλό επίπεδο και όχι με σπασμωδικές κινήσεις..

Διαβάστε και εδώ:

Δείτε την διαφήμιση των Σκοπίων στο CNN ως Μακεδονία..

Φούσκες τα μέτρα του Καραμανλή για τους αγρότες.


από το:arpaxta.blogspot.com

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Διχάζουν τα μέτρα τους αγρότες της Κρήτης.


Πίστωση χρόνου ως την Τρίτη στον υπουργό για την εφαρμογή όσων ανακοίνωσε

Ένα βήμα πίσω μετά την εξαγγελία των μέτρων για τον αγροτικό τομέα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, κάνουν τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού Ηρακλείου, με την επιφύλαξη να δουν την εφαρμογή τους στην Κρήτη, ανά προϊόν.

Οι συνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ αποφάσισαν χθες αργά τη νύκτα να περιμένουν διευκρινήσεις για τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων της κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις για το ελαιόλαδο και τις ενισχύσεις για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν.

Δίνουν περιθώριο στο Υπουργείο μέχρι την Τρίτη και αν έως τότε τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως και θετικά για τους παραγωγούς, κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο να καλέσουν ξανά τους αγρότες στους δρόμους για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες των Χανίων και της ηπειρωτικής χώρας ενισχύουν τα μπλόκα τους χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Στα Χανιά μάλιστα θα αποκλείσουν ξανά σήμερα την Εφορία. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λασιθίου θα συνεδριάσει σήμερα για να καταλήξει στη στάση που θα τηρήσει.
από το:patris.gr

Διαβάστε και εδώ:Κόντρα αναπτύχθηκε ανάμεσα σε αγρότες των Χανίων και του Ηρακλείου.

Νέα 15νθήμερη ηλεκτρονική εφημερίδα enimerwsi-gr


Από το:enimerwsi-gr
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος της νέας ηλεκτρονικής εφημερίδας enimerwsi-gr. Η εφημερίδα θα είναι 15νθήμερη και θα παρουσιάζει αναρτήσεις από τα blogs. Όσοι επιθυμείτε να συμπεριλάβουμε αναρτήσεις σας στο επόμενο τεύχος μπορείτε να στέλνετε email στο enimerwsi@gmail.com

Από την καρδιά της κερκίδας

Άρθρο από τον Matador
Από το:myron4hersonissos
Έχει γίνει πια σύνηθες φαινόμενο μετά από ματς στο Παγκρήτιο,με παρουσία εκδρομεών «φιλάθλων»,τα μνημεία της πόλης να βεβηλώνονται με σπρέυ,από ανθρώπους ανιστόρητους και απολίτιστους,που νομίζουν ότι αποδυκνείουν την «μαγκιά» τους αφήνοντας την υπογραφή τους.
Συναισθήματα οργής και λύπης για την κατάντια μας δημιουργούνται κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Όταν όμως μεγάλη μερίδα «Ηρακλειωτών» δεν σέβετε τον τόπο,την ιστόρια και τον πολιτισμό μας πως περιμένουμε να συμβεί αυτό από τους επισκέπτες οπαδούς?
Πώς να σεβαστούν αυτοί όταν ξέρουν ότι κάποιοι ντόπιοι δεν δίνουν δεκάρα για τις κρητικές ομάδες,αλλά είναι υποστηρικτές,»αθηναιολάτρες» κόκκινων,κίτρινων και πράσινων αποχρώσεων,απλά για να είναι με τους πρώτους,για να χουν το πάνω χέρι στο καφενείο,ωσάν τους ιθαγενείς που χαίρονται με τα μπιχλιμπίδια που τους προσφέρουν οι κατακτητές.
Πώς να σεβαστούν οι «επισκέπτες οπαδοί»όταν κάποιοι από τους ιθαγενείς θα τραγουδούν μαζί τους στο γήπεδο το εμετικό σύνθημα περί «της Κρήτης όλης»?
Όταν το το ίδιο το Ηράκλειο δεν αντιδρά, δεν αγανακτεί,βλέποντας τον ποδοσφαιρικό , πρεσβευτή του έρμαιο και απροστάτευτο στα νύχια διάφορων τρωκτικών και αρπακτικών με κουστούμι και γραβάτα ,πώς να κερδίσει τον σεβασμό των επισκεπτών του?
Στην Ξάνθη,ο μη Ξανθιώτης πρόεδρος της ομάδας ,κοστολογεί 50 ευρώ το εισητήριο για τους επισκέπτες οπαδούς,ο Ηρακλειωτης πρόεδρος του ΟΦΗ όχι μόνο διώχνει τους φιλαθλους της ομάδας από το γήπεδο με τις πράξεις και τα ψέμματα του,αλλα δίνει με χαρά πάντα κάμποσες χιλιάδες εισιτήρια στους φιλοξενούμενους.
Ίσως τελικΆ αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα για την μετακόμιση στο Παγκρήτιο.
Πάντως θυμάμαι σε μια εκδρομή του ΟΦΗ,η αστυνομία της Λάρισας μας είχε μαντρωμένους επί 3ωρο τουλάχιστον σε ένα χωράφι .Αλήθεια γιατί οι επισκέπτες οπαδοί να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και να εκτονώνονται σε μνημεία, αγάλματα και τοίχη,εφόσον μάλιστα υπάρχουν προηγούμενα τέτοιων συμπεριφορών?
Μήπως οι Αρχές της πόλης θα έπρεπε να φροντίσουν επί αυτού?
Μήπως θα έπρεπε επίσης, να στέλνουν ένα τιμολόγιο προς πληρωμή σε κάθε παε που τα χρώματα της εχουν βεβηλώσει μνημεία της πόλης?Για να μην αναγκάζεται να πληρώνει ο κοσμάκης την ηλιθιότητα του κάθε επισκέπτη οπαδού.Αρκετά έχει στους όμους του.
Τελειώνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους όσους σέβονται την ιστορία και τον τόπο μας να το δείξουν έμπρακτα προς έναν συνάνθρωπο μας που περναεί δύσκολες ώρες.
Ένας από τους δυναμικότερους παίκτες της ομάδας του παρελθόντος, ο Αργύρης Μπουρδαμής, που τίμησε την φανέλα του Ο.Φ.Η. μας, σημαντίκο στέλεχος της ομάδας που πέτυχε την πρώτη άνοδο στον Α έθνικη το 1968,περνάει δύσκολες στιγμές. Χτυπημένος από δύο εγκεφαλικά και έχοντας χάσει το πόδι του χρειάζεται την βοήθειά μας. Μετά από πρωτοβουλία του Σήφη Κορωνάκη ανοίχτηκε ο λογαριασμός 28761 (Ταμιευτηρίου) στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου άσσου.
Ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και δεν είμαστε αγνώμονες.Ας δείξουμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και ξέρουμε να βοηθάμε στα δύσκολα.Η οικογένεια του ΟΦΗ είναι μεγάλη και ισχυρή.Ας μην ξεχνάμε την ιστορία της ομάδας μας.
Γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον.
υγ.Ο σύνδεσμος παλαιμάχων τι κάνει επ αυτού?Μήπως είναι σαν την παε ΟΦΗ,απλά δεν υπάρχει?

Διαβάστε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι πιλότοι που κέρδισαν τους αμερικάνους.


Από:Patris.gr
“Με τους Τούρκους θα τα καταφέρναμε καλύτερα, εδώ “παίξαμε” τους Αμερικάνους”
Ο σμηναγός Μιχάλης Πετιμεζάκης περιγράφει τα όσα έζησε

“Βλέπω τις φωτογραφίες με τα ελληνικά αεροσκάφη και φόντο τα φώτα του Λας Βέγκας, αλλά δεν πιστεύω πως εγώ πήγα το αεροσκάφος μου εκεί” αναφέρει στην “Π” ο Σμηναγός (Ι) Πετιμεζάκης Μιχάλης από το Ηράκλειο, που συμμετείχε σ’ αυτή την πρωτόγνωρη αποστολή.

Ο Σμηναγός αναπολεί την άσκηση σαν να συνέβη μόλις χθες και δίνει όλες τις λεπτομέρειες της με φωτογραφικές περιγραφές.

Ερ. : Συμπληρώσατε τρεις ημέρες ταξίδι και δεκαπέντε ώρες πτήσεων. Υπήρξε κάποια στιγμή φόβος; Τι ήταν αυτό που σας έκανε περισσότερη εντύπωση στη διάρκεια του ταξιδιού;

Απ. : Πραγματικά όταν το σκέφτομαι ή όταν βλέπω κάποιες φωτογραφίες, δεν μπορώ να πιστέψω πως συνέβη στ’ αλήθεια αυτό που ζήσαμε. Ευτυχώς δεν μας έπιασε κάποιος πανικός και ήμασταν όλοι ψύχραιμοι. Εντύπωση μου έκανε από Ισλανδία προς Καναδά όταν περάσαμε πάνω από την Γρoιλανδία, όπου το θέαμα με τα παγόβουνα ήταν μοναδικό. Μόνο στην τηλεόραση είχαμε δει τέτοιες εικόνες. Επίσης όταν φτάσαμε στον Καναδά κι αντικρίσαμε από ψηλά το τοπίο με τα κιτρινοκαφέ δέντρα που είχαμε δει μόνο σε καρτ ποστάλ, το συναίσθημα ήταν απίστευτο.

Ερ. : Όταν φτάσατε πια στο Λας Βέγκας, αρχίσατε την άσκηση. Πώς ήταν η Red Flag;

Απ. : Η άσκηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Έχουν τρομερά βοηθήματα ώστε να βγαίνουν εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα του τι συμβαίνει.

Πρέπει να πούμε ότι το να βγουν συμπεράσματα, δεν ήταν και τόσο εύκολο, διότι σε κάθε άσκηση συμμετείχαν περίπου πενήντα αεροσκάφη φίλια και δέκα εχθρικά, τα οποία όμως έφευγαν και ξαναέρχονταν. Οπότε η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη.

Ερ. : Σε πόσες αποστολές συνολικά συμμετείχατε κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Απ. : Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαμε σε πέντε ημερήσιες και πέντε νυχτερινές αποστολές και στην δεύτερη φάση σε πέντε ημερήσιες και τέσσερις νυχτερινές. Εγώ συγκεκριμένα πέταξα μόνο βράδυ.

Ερ. : Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και η 343 Μοίρα πέτυχε μοναδικά αποτελέσματα και κατατρόπωσε τους Αμερικάνους. Η άσκηση αποτύπωνε τις πραγματικές δυνατότητες μας;

Απ. : Μην το βλέπουμε ότι αντιμετωπίσαμε την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Ήταν μια μάχη επί της ουσίας που εμείς συμμετείχαμε με τα ελληνικά όπλα, ενώ οι Αμερικάνοι προσομοίαζαν κινήσεις και τακτικές αεροσκαφών ανατολικού μπλοκ.

Κι αυτό γιατί η Red Flag είναι μία άσκηση που ξεκίνησε πριν 30 περίπου χρόνια για να προσομοιάζει μάχες τέτοιων αεροσκαφών.

Μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, «άνοιξε τις πύλες της» και σε άλλες αεροπορίες, ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη εκπαίδευση.

Βεβαίως το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι προσομοίαζαν αεροσκάφη ανατολικού μπλοκ δεν σημαίνει ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά. Δεν κοίταγαν να χάσουν, αλλά να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και στην έκαναν.

Ερ. : Αν οι συνθήκες ήταν πραγματικές θα είχαμε πρόβλημα;

Απ. : Δεν πιστεύω να είχαμε κανένα πρόβλημα. Όπου και να πάμε είμαστε καλά προπονημένοι. Ο Έλληνας είναι καλός όπου κι αν βρεθεί. Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας. Ακόμα και την τελευταία στιγμή κάνει την κατάλληλη κίνηση και τα καταφέρνει.

Ερ. : Αν αντί των αμερικανικών αντιμετωπίζαμε τούρκικα αεροσκάφη, θα είχαμε πιστεύετε τις ίδιες επιτυχίες;

Απ. : Ακόμα καλύτερα θα τα καταφέρναμε. Εδώ «παίξαμε» τους Αμερικάνους, δεν θα «παίζαμε» τους Τούρκους; Εγώ προσωπικά τους Τούρκους δεν τους φοβάμαι. Και νομίζω πως δεν έχουμε και λόγο να τους φοβόμαστε.

Ερ. : Είμαστε δηλαδή καλύτεροι πιλότοι;

Απ. : Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι. Αλλά γενικά πρέπει να πω ότι τον αντίπαλο μας πρέπει να τον σεβόμαστε. Με τον αέρα δεν μπορείς ποτέ να πεις «εντάξει, τους έχω τους Τούρκους». Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος, να προπονείσαι και να βρίσκεσαι σε διαρκή εγρήγορση.

Την συνέντευξη την έχει η εφημερίδα Πατρίς. Για περισσότερες συνεντεύξεις από άλλα μέλη της αποστολής αλλά και παραπάνω λεπτομέρειες εδώ: κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ

Σκότωσα 10 Ελληνοκύπριους..


από:tanea.gr
ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
Πυροβόλησα στο μέτωπο τον πρώτο Κύπριο αιχμάλωτο, μετά σκότωσα άλλους 9

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή Τούρκος ηθοποιός: «Σκότωσα δέκα ανθρώπους» στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το πρώτο θύμα του ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να είναι ακόμη στη λίστα των αγνοουμένων. Ο Τούρκος ηθοποιός δηλώνει ότι από τότε έχει ακόμη εφιάλτες.

Ο Αττίλα Ολγκάτς είναι ηθοποιός εδώ και 45 χρόνια. Τον κάλεσαν σε εκπομπή του Κανάλ Τουρκ για να μιλήσει για τη σειρά «Κοιλάδα των Λύκων», την πιο δημοφιλή σειρά στην Τουρκία, στην οποία παίζει. Τελικά μίλησε για τη δική του ζωή σοκάροντας και τον παρουσιαστή και τους τηλεθεατές. «Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματική ζωή σκότωσα για την πατρίδα δέκα»! Και τότε ο Ολγκάτς άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα. Του είχε μείνει μια μέρα για να απολυθεί και τότε ακριβώς ξεκίνησε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει στην Κύπρο να πολεμήσει. Έφερε αντίρρηση. «Εγώ είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», είπε στον διοικητή του. Ο διοικητής όμως είχε άλλη άποψη: «Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις».

Ο Ολγκάτς μαρτυρεί ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν 19 χρόνων, ένας στρατιώτης αιχμάλωτος. «Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο. Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα», μαρτυρεί ο Τούρκος ηθοποιός. Λέει ότι από τότε δεν τον εγκατέλειψαν οι εφιάλτες, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική στήριξη. «Γι΄ αυτό ακόμη δεν τρώω κρέας. Δεν μπορώ να δω αίμα. Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, τα τρομακτικά πτώματα», εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια εξολομογείται αυτήν την αλήθεια. «Η Τουρκία μπήκε σε έναν τρομακτικό πόλεμο. Είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που σκότωσε άνθρωπο», λέει μετανιωμένος ο Τούρκος ηθοποιός, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος αυτός επηρέασε ακόμη και την επαγγελματική του ζωή αφού για αρκετό διάστημα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα. Θυμάται ακόμη τα λόγια του διοικητή του: «Νομίζεις ότι θα σκοτώνεις πάντα μόνο πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον να δεις στ΄ αλήθεια πώς είναι»!

Η Ντόρα Μπακογιάννη - Κωστίδου.


Η δημιουργία ανήκει στον γνωστό DrSeeng.Η αλήθεια είναι ότι άμα είναι να γλιτώσουμε από το Μητσοτακέικο ας γίνει παρουσιάστρια δελτίου καιρού.Θα το αντέξω!
Related Posts with Thumbnails