Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Αγωγές από 1.800 αγρότες του Ηρακλείου κατά του ΕΛΓΑ!


Του Ανδρέα Κριτσωτάκη
Τη δικαστική οδό ακολουθούν πλέον πολλοί από τους ελαιοπαραγωγούς του νομού Ηρακλείου για να δικαιωθούν, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακόμη δεν έχει καταβάλλει τα χρήματα που τους οφείλει από το χιονιά του 2004.
Πρόκειται για περίπου 1800 αγρότες, οι οποίοι ελπίζουν πλέον με τις αγωγές που καταθέτουν κατά του ΕΛΓΑ να βρουν, έστω και ετεροχρονισμένα το δίκιο τους, που πρακτικά σημαίνει περίπου… 9 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, εξετάζει, έπειτα από συνεννόηση με τον αγροτικό κόσμο αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του νησιού, το ενδεχόμενο να προχωρήσει διά της δικαστικής οδού και για τις περιπτώσεις των χιλιάδων παραγωγών, οι οποίοι αποκλείονται από την κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, κ. Ζαχαρία Σπυριδάκη, είναι ένα ενδεχόμενο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στα τέλη της εβδομάδας -μάλλον την Παρασκευή- οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στα προεδρεία των Ομοσπονδιών του νησιού.
Σε αυτή τη συνάντηση είναι πιθανό να συζητηθεί και το ενδεχόμενο έναρξης κινητοποιήσεων, με δεδομένο το γεγονός ότι από τις 15 Ιανουαρίου οι συνάδελφοί τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας βγαίνουν στους δρόμους.
Το σίγουρο είναι ότι ο αγροτικός κόσμος είναι έτοιμος να μπει σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails