Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Συλλαλητήριο στης 20 του μηνός από τους αγρότες της Κρήτης


Σε συλλαλητήριο προειδοποιητικού χαρακτήρα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης προχωρούν οι αγρότες την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου.
Το συλλαλητήριο θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, δηλαδή θα διαρκέσει μία μέρα. Στη συνέχεια εκπρόσωποι των συνδικαλιστών θα πραγματοποιήσουν επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κι ανάλογα με τις απαντήσεις, θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε νέες κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις πολυήμερες και δυναμικές, διοργανώνουν οι αγροτικές οργανώσεις και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Οι αγρότες εκτιμούν ότι ένα χρόνο μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη και τον Πειραιά, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αντί να λυθούν ή τουλάχιστον να αμβλυνθούν, οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο.
Έτσι, όπως λένε, διοργανώνουν στην παρούσα φάση προειδοποιητικού χαρακτήρα συλλαλητήριο, για να εξετάσουν στη συνέχεια τη στάση τους.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων της κινητοποίησης είναι:
-Επιστροφή χρημάτων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων σε όλους τους ασφαλισμένους ΟΓΑ, κάλυψη του κόστους από το κράτος
-Οριζόντιες αποζημιώσεις οιναμπέλων και σταφιδαμπέλων στις πραγματικές ζημιές και συγκεκριμένα στα 250 ευρώ ανά στρέμμα στον παραγωγό
-Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται φέτος.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails