Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Σε 2 μήνες θα δημοπρατηθεί το έργο της πλατείας Ελευθερίας


Σε περίπου δύο μήνες εκτιμούν τώρα στη Λότζια ότι θα δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, ενώ ο εργολάβος εκτιμάται ότι θα αναλάβει δράση αρχές καλοκαιριού. Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης και λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις για την επιλογή του υλικού επίστρωσης, το οποίο θα αντικαταστήσει τις μαρμάρινες πλάκες. Εν τω μεταξύ στο στάδιο της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης βρίσκεται το θέμα της ανάπλασης του άξονα Δικαιοσύνης - Καλοκαιρινού με το γραφείο της παλιάς πόλης να αναμένει τα νεότερα από το μελετητή.
Πλατεία Ελευθερίας
Η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της πλατείας -σήμα κατατεθέν της πόλης του Ηρακλείου- αποτελεί ένα έργο που έχει διαφημιστεί και προαναγγελθεί από τη δημοτική αρχή. Η μελέτη είχε κατά το παρελθόν παρουσιαστεί στους καταστηματάρχες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πλατεία. Στο αντικείμενο της περιλαμβάνεται και η όμορη πλατεία Δασκαλογιάννη. Οι δύο πλατείες θα διατηρήσουν την υφιστάμενη γεωμετρία τους, την «ημιαυτονομία» τους αλλά θα ομογενοποιηθούν όσον αφορά στα υλικά επίστρωσης, στα χρώματα και στα σχήματά τους. Το κόστος υλοποίησης της μελέτης, μέχρι τώρα, φαίνεται ότι θα καλυφθεί από το δημοτικό ταμείο.
Τα φωτιστικά
Εκτός από το ξήλωμα των μαρμάρινων πλακών, στις οποίες αποδίδονται οι… πτώσεις των περαστικών κατά τις βροχερές ημέρες και η αντικατάστασή τους με υλικά τα οποία θα προσδώσουν «τραχύτητα» στην επιφάνεια της πλατείας, αυτή θα εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία, όπως σιντριβάνι. Επίσης, θα καταργηθούν τα υφιστάμενα παγκάκια και στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα καθώς και νέα κάγκελα.
Πλατεία Δασκαλογιάννη
Τα δέντρα στην πλατεία Δασκαλογιάννη θα διατηρηθούν, τουλάχιστον το αντίθετο δεν προβλέπεται από τη μελέτη έως σήμερα. Οι δύο πλατείες και τα επιμέρους τμήματά τους θα μετατραπούν σε εργοταξιακούς χώρους τμηματικά, ώστε να μην «παραλύσουν» ταυτόχρονα και επί μακρόν χρονικό διάστημα. Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει ότι σε 9 μήνες ή το πολύ σε 1 χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία. Ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τις τυχόν έκτακτες εργασίες, οι οποίες στη γλώσσα των εργολάβων κατηγοριοποιούνται ως «απρόβλεπτα».
Πηγή:Τόλμη

1 σχόλιο:

  1. Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΡΓΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΜΑ ΚΑΛΑ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ? ΑΠΟ ΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails