Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Πάνω από 3.000 συμμετοχές για το Καστρινό Καρναβάλι


Οι Ηρακλειώτες, όπως όλα δείχνουν, περίμεναν πώς και πώς τη διοργάνωση του καρναβαλιού και μάλλον το στοίχημα που έβαλε ο δήμος και τα δημοτικά διαμερίσματα θα κερδηθεί!
Το Μεγάλο Κάστρο είναι έτοιμο να υποδεχθεί το καρναβάλι! Περισσότερες από 40 ομάδες και 2.000 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν μέρος στην παρέλαση που διοργανώνεται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερες από 3000 συμμετοχές!
Οι Ηρακλειώτες, όπως όλα δείχνουν, περίμεναν πώς και πώς τη διοργάνωση του καρναβαλιού και μάλλον το στοίχημα που έβαλε ο δήμος και τα δημοτικά διαμερίσματα θα κερδηθεί!
Μία βδομάδα μας χωρίζει από το έναυσμα των εκδηλώσεων του Καστρινού Καρναβαλιού 2010. Το φεστιβάλ ξεκινά το επόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.
Αναβιώνει το έθιμο
Όλοι αδημονούν για την παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων που θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου. Στο καρναβάλι θα λάβουν μέρος μερικές από τις πιο γνωστές Αποκριάτικες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, το Έθιμο «Φανός» από την Κοζάνη, η Παραδοσιακή ορχήστρα χάλκινων «Κοζανίτικη Φανφάρα», οι «Μομόεροι» του Πόντου απ’ τα Αλωνάκια, οι Σπάρτακοι της Ξάνθης, οι Αράπηδες (Κουδουνοφόροι) και οι Αρκούδες από τον Βώλακα Δράμας., αλλά και παραδοσιακές ομάδες της Κρήτης, όπως του «Αρκουδιάρικου» χορού της Γέργερης.
Το ραντεβού των παραδοσιακών ομάδων δίνεται στη Χανιώπορτα στις 2 το μεσημέρι και η παρέλαση καταλήγει στην πλατεία Ελευθερίας. Μία ώρα αργότερα, ξεκινά η μεγάλη παρέλαση που συμμετέχουν όλες οι ομάδες μεταμφιεσμένων κάθε ηλικίας και ομάδες Καρναβαλιστών` από Δήμους της Κρήτης. Το πάρτυ αρχίζει λίγο αργότερα στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης με την καταπληκτική ορχήστρα VINYLICIOUS και τους DJ’s ΝΙΚΟ ΡΗΓΑΚΗ & ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (dream event) που έχουν και την μουσική επιμέλεια.
Τα παραδοσιακά δρώμενα των ομάδων της Μακεδονίας και της Κρήτης θα διεξαχθούν στα Λιοντάρια στις 6 το απόγευμα.
Πηγή:Πατρίς
SofosCrete: Μερικά από τα ονόματα των ομάδων είναι .. «Γαρύφαλλο στο αυτί», «Αρχίζει το ματς», «Βήξε μου και κόλλησα», «Νόμιμες Αποδείξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails